Anura Wine Estate

anura

Historie

Navnet ANURA betyder på latin frø, og på afrikaans har området navnet Padda Bult.
Vingården er beliggende i hjørnet mellem Simonsberg, Paarl og Stellenbosch, der er et meget perfekt sted at producere topvine.

I 1989 købte Bouma familien Anura vinmarker ved foden af Simonsberg, nu drives af Tymen, Jenny og Lance Bouma.

Anura ligger ved foden af Simonsberg-bjergene og har en stor mængde jord, skråninger og mikroklimaer.
Takket være dette, er det muligt at dyrke et bredt udvalg af druesorter, nogle usædvanlige i Sydafrika, ved at matche hver druesort med sin ideelle jord og mikroklima.
Områdets jordens frugtbarhed og egnethed til vinstokke er også blevet bevist af fremtrædende vingårde i det omkringliggende område.

Navnet Anura er afledt af den latinske klassificering af frøen til minde om et område på gården kærligt kendt som Padda Bult.

Anura referer til det faktum, at der er usædvanlig mange frøer omkring vinmarkerne, deraf frøen på flaskerne. Anura er det latinske navn for frøer og tudser og bogstaveligt betyder ”uden hale” og henviser til voksne frøer og tudser, der ikke har nogen hale.

Gården leverer desuden ca. 500 tons frugt af højeste kvalitet til nogle af Kaps største og førende vingårde.

Vingården:

110 ha af gården er i øjeblikket beplantet med overvejende ædle røde sorter, der producerer et gennemsnit på 500 tons om året af topkvalitet druer. Anura bruger en udvalgt 60 tons af topkvalitet druer til sine egne etiketter.

Under etiketten, produceret ejer / Vinmager Tymen Bouma og Anura kom første gang på verdenskortet i 2001, hvor deres første vine vandt Dobbeltguld i Veritas og har de efterfølgende mange år vundet mange nationale og internationale Awards for deres vine. Med hver passerer høst lærer vi mere om vores jord og vinmarker, og forfine vores vingård og kælder praksis for at skabe de fineste vine til vores unikke terroir.

Deres passion er rødvin, og med beplantninger af Mourvèdre, Petit Verdot, Grenache, Pinot Noir, Sangiovese og Malbec, blandt mere klassiske, lokalt dyrkede sorter, sigter vi mod at producere håndlavede vine til personer, der er på udkig efter noget unikt og særpræg.

I vinmarkerne bestræber Tymen sig på at anvende metoder, der passer bedst til en bestemt sort, herunder specifik Baldakin-forvaltning, kontrol af udbyttet, trellising og kunstvandingskontrol. Alle druer høstes i hånden ved optimal modenhed.

Druerne er først maskinsorteret for at fjerne blade, knækkede bær og stilke, og derefter håndsorteret for at sikre, at kun de bedste klaser er udvalgt til knusning. Der lægges stor vægt på hvert parti druer, der ikke kun er baseret på sorten, men også på den pågældende blok.

Blok 10 for eksempel, konsekvent producerer vores prisbelønnede Merlot Reserve, som har vundet adskillige dobbelt guld Awards og trofæer.

Baseret på disse faktorer, vores kælder team beslutter om knusning metoder, gær type, gæring metode og temperatur, type træ til gæring og aldring, samt filtrering metoder, der kræves, og en lang række andre faktorer, for at sikre, at den individuelle karakter af hvert parti af druer transporteres igennem til flasken.

Vingården er på 150ha hvoraf 90ha anvendes udelukkende til Deres topvine.
Anura stræber efter at producere vine, der kombinerer den robuste New World frugt med elegance og kompleksitet i den gamle verdensstil.

Ejeren / Vinproducent:

Efter at have solgt alle de bedste druer fra vingården i de sidste 11 år, trak Tymen Bouma sig tilbage fra sit optiske erhverv i 2001 og besluttede at forsøge sin hånd på at hvor han besluttede at udvikle og producere vine.

Hans passion og dedikerede engagement for at udforme en førende rødvin, ikke kun hjalp ham med at producere sin kvalitet første årgang, men også gav ham en stor glæde og spænding.

Med Tymens vision og planer for den fremtidige udvikling er Bouma-familien og Anura-teamet alle meget begejstrede for væksten i Anura.

Og i 2010 kom hans søn Lance med i produktionen og laver vine blandt andet under hans eget navn LB samt deres fantastiske MCC.

Anura har 90 hektarer til vinproduktion med primær fokus på røde vine. Der produceres i gennemsnit ca. 500 tons druer pr. år, hvor der bliver udvalgt ca. 60 tons for egenproduktion.

Deres første år med egenproduktion var 2001, hvor det lykkedes Anura at producers vine med meget høj kvalitet og i topklasse. De producerer fantastiske hvide vine med fokus på Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Viognier og Chardonnay og senere er tilkommet dejlige Pinot Grigio.

Primært er alle vinene produceret uden anvendelse af egetræ så friskheden bevares og smagen er dejlig og elegant.
På de senere år er deres ufiltrerede Sauvignon Blanc opnået meget høje ratings samt masser af Awards og jeg kan nævnte at vinene er utroligt dejlige, hvilket også mine kunder med stor accept, anerkender.

Den primære fokus er røde vine med fokus på Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz og Pinotage.

De nye og spændende druesorter med mere europæisk stil er kommet til fra årgangen 2004, og det er følgende druetyper Sangiovese, Nibbiolo, Malbec, Mourvèdre, Petit Verdot, Pinot Noir og Grenache.

Filosofi

“Perfektion er opnået, ikke når der ikke er mere at tilføje, men når der ikke er noget tilbage at tage væk.”
  1. Vores mål er at skabe vine, der konsekvent afspejler der oprindelse og de unikke egenskaber ved Anura, dens terroir og dets folk.
  2. Vi mener, at langsigtet succes kun er mulig, hvis vi skaber vine, der er lige så individualistiske som de mennesker, vi laver dem for. Der er ingen fremtid i at appellere til den laveste fællesnævner.
  3. Vin er ikke blot et produkt. Det er en kultur, der har eksisteret og udviklet sig gennem mere end 2000 år. Vi kan kun bygge videre på dette gennem fantasi, integritet og lidenskab.
  4. Vi mener, at hvis vi ser efter naturen, vil naturen passe på os.
“Vin er ikke en modevirksomhed”
  1. Vi producerer vine, der kombinerer de modne egenskaber ved New World vine med kompleksiteten af Old World vine.
  2. Vi inkorporerer alder og gamle blandingskombinationer og stil arter, der gør det muligt for vores vine at skille sig ud dom individuelle udtryk for alders påvirkede standarder.
  3. Vores mål er at etablere os som Sydafrikas førende ultra Premium vinproducent.

Historie og fremtid

Nu her på mere end 20 året af Anuras korte levetid, har denne unge Wine Estate markeret sig kraftigt på det Sydafrikanske vinkort og har fundet mange tilhængere i de lande, hvor vinene kan købes.

Tymen og Jenny Bouma hare ejet den 228 hektar stor vingård siden 1990. Det primære område er beliggende ved de m indre bakker der er starten på Simonsberg bjergene. I dette område er mange berømte Wine Estates beliggende og er naboer til Anura.

Desuden er deres søn Lance, som også er vinudddannet kommet ind i produktionen og dette gør han ganske flot. Hans første store projekt var at udvikle en Cap Classique MCC, og hans første årgang 2006 er ganske simpelt fremragende og blev udnævnte til Sydafrikansk MCC i Top-3.

Et unikt mikroklima bekræfter området med deres fantastiske vine, hvilket allerede er dokumenteret med de mange Awards som deres vine har vundet. I samme forbindelse kan nævnes at der findes nogle ældre vinstokke som producerer topvine, og her kan nævnes Chenin Blanc som er 30 år gamle og Pinotage der er mere end 35 år gamle.

Hans passion og dedikerede kommitment til at producere og høste top rødvine ikke kun motiverede ham til at producere hans første årgang, men gav ham desuden stor fornøjelse og tilfredsstillelse.

Hans vision og planer for fremtiden implicerer både Bouma familien og Anura teamet i forbindelse med væksten af Anuras produkter.

Oversigt over vingårdens udvikling:

1989 – 1991
Bouma-familien køber gården, der tidligere var kendt som ‘Sonop’ (hollandsk til Sunrise), ændrer navnet til “Beaumont” og begynder at nyde landbrugslivet.
I 1991 er hovedkontoret for Spectacle City, en blomstrende optometri virksomhed, bygget på gården.

1992 – 2000
I 1992 begyndte Boumas med plantning af nye trelliserede vinmarker.
De første vinstokke består af en kombination af Pinot Noir og Merlot.
I 1993 fortsætter de også med at plante en blommeplantage.
Mellem 1996 og 2000 tilføjes røde sorter Shiraz, Sangiovese, Petit Verdot og Pinotage samt hvide sorter Chardonnay.
I 2000 fødes Anura Vineyards, og osteriet Forest Hill bliver til.

2001 – 2006
I 2001 præsenteres deres første vine og ikke mindst deres Cabernet Sauvignon 2001 modtager høj rating fra alle.
I 2003 åbner de deres restaurant, LillyPad, hvor gæsterne kan nyde velsmagende retter tilberedt med friske, sæsonbetonede råvarer.
I 2005 deltager Lance Bouma i sin første høst og begynder at arbejde i kælderen.
I 2006 åbnes den nye smagsrums facilitet, hvor besøgende kan prøve både Anura- og Frog Hill-vine samt Forest Hill-oste.

2007 – 2009
I 2007 gennemgår Anura en større udvidelse af sine mærknings-, kælder- og lagerfaciliteter.
I 2008 etableres Froggit Foods, et gourmetfirma, på gården.

2010 – 2012
Mellem 2010 og 2012, Bouma familien planter yderligere sorter Novelle, Grenache Noir, Nibbiolo, Tempranillo, Pinot Gris, Carignan, Grenache Blanc, Viognier og Sangiovese og Mourvèdre, og dermed udvide Anura portefølje omfattende.
LB-vine produceres af Lance Bouma med høj rating fra alle kunder.

Disse vine er blevet meget positivt modtaget både hos internationale bedømmere og ikke mindst hos kunderne.

  • I 2011 blev der etableret 12 gourmet sektioner, hvilket udvider sortimentet af gourmetprodukter fremstillet på gården.
  • I 2013 påbegyndes byggeriet ved indgangen til en eksklusiv ny livsstils by og konferencefacilitet, der er planlagt til gården.
  • I 2014 starter produktionen af Rue De Cape vinene der eksklusivt produceres til Born Wine i Danmark.

Anura producerer 4 labels
Anura rangen fokuserer på vine med New World med frugtagtig næse, men samtidig med kompleksitet og struktur og elegance fra den gamle verden.
Alle rødvine drager benefits af modning på egetønder fra 12 til 25 måneder. Intensiv egetræs modning af både røde- og enkelte hvide vine, sikrer mere komplekse og spændende vine.

LB, som er sønnen Lance Boumas egen produktion af udvalgte vine. Hans har allerede vist sin store kvaliteter i produktion af nye og spændende vin samt Cap Classique MCC.
Han har valgt kun at producere rødvine og hans startede med en vin med hans fars navn, Tymens Blend, så kom en Cape Blend og senest nogle fantastiske Cape Cuvéer. Senest er han begyndt at fokusere på Italienske druer Sangiovese og Nibbiolo.

Frog Hill, som er opkaldt efter en af bakkerne på vingården, er second label og dette gælder også Rue De Cap vinene.
Disse vine sælges primært til restaurantsegmentet og alle vinene som er let drikkelige vine uden stor lagringstid, men alle med stor kvalitet og til meget attraktive priser.

Rue De Cap, Er en ny produktserie fra 2014 som skal være en døråbner/second label med stor kvalitet på vinene. Vinene er udviklet til det Skandinaviske marked og forhandles kun gennem Born Wine.
I denne serie starter vi op med rødvine fra årgang 2013 og findes i Pinotage, Shiraz, Cabernet Sauvignon, Cabernet/Merlot samt er3n Rhône stil vin der hedder Cuvée Rouge. Senere vil der også blive produceret en Chenin Blanc fra de kommende superårgange.

Vi sælger følgende vine:

Chenin Blanc

100% Chenin Blanc
Alkohol 14.5%
Restsukker 1.7
Syre 5.5

Sauvignon Blanc

100% Sauvignon Blanc
Alkohol 13.2%
Restsukker 1.8
Syre 6.2

Sauvignon Blanc, ufiltreret

100% Sauvignon Blanc
Alkohol 13.0%
Restsukker 1.5
Syre 6.7

Pinot Gris

100% Pinot Gris
Alkohol 13.0%
Restsukker 2.2
Syre 6.1

Viognier

Viognier, wooded

100% Viognier
Alkohol 14.2%
Restsukker 3.8
Syre 5.6

Chardonnay

Chardonnay

100% Chardonnay
Alkohol 14.0%
Restsukker 3.2
Syre 5.5

Rue De Cap, Cabernet Sauvignon

100% Cabernet Sauvignon
Alkohol 14.2%
Restsukker 3.1
Syre 5.7

Rue De Cap, Cabernet / Merlot

50% Cabernet, 50% Merlot 
Alkohol 13.7%
Restsukker 1.6
Syre 6.7

Rue De Cap, Pinotage

100% Pinotage
Alkohol 14.8%
Restsukker 2.7
Syre 5.6

Rue De Cap, Shiraz

100% Shiraz
Alkohol 14.2%
Restsukker 2.2
Syre 5.1

Rue De Cap, Cuvée Rouge

44% Shiraz, 45% Grenache og 11% Carrignan
Alkohol 14.5%
Restsukker 2.4
Syre 5.0

Cabernet Sauvignon

100% Cabernet Sauvignon
Alkohol 14.6%
Restsukker 2.6
Syre 5.1

Merlot

100% Merlot
Alkohol 13.7%
Restsukker 1.6
Syre 6.7

Syrah

100% Shiraz
Alkohol 14.5%
Restsukker 2.4
Syre 5.0

Grenache

100% Grenache
Alkohol 14.45%
Restsukker 2.7
Syre 5.3

Carrignan

100% Carrignan
Alkohol 14.4%
Restsukker 2.6
Syre 5.5

Petit Verdot

100% Petit Verdot
Alkohol 15.8%
Restsukker 2.9
Syre 5.4

Pinotage

100% Pinotage
Alkohol 14.8%
Restsukker 2.2
Syre 5.6

Malbec

100% Malbec
Alkohol 14.9%
Restsukker 2.0
Syre 5.3

Nibbiolo

100% Nibbiolo
Alkohol 14.4%
Restsukker 3.4
Syre 5.2

Sangiovese

100% Sangiovese
Alkohol 15.0%
Restsukker 3.2
Syre 5.8

Tempranillo

100% Tempranillo
Alkohol 14.5%
Restsukker 3.5
Syre 5.4

Tymens Blend

58% Shiraz, 26% Mourvèdre og 16% Grenache
Alkohol 14.8%
Restsukker 3.5
Syre 5.0

Symphony

60% Grenache, 15% Shiraz og 25% Mourvedre
Alkohol 14.5%
Restsukker 2.3
Syre 5.4

Maestro

58% Syrah, 26% Mourvedre og 16% Grenache
Alkohol 14.7%
Restsukker 1.7
Syre 6.2

Arpeggio

10% Viognier, 40% Mourvedre og 50% Shiraz
Alkohol 14.7%
Restsukker 2.4
Syre 5.0

Legato

55% Merlot og 45% Cabernet
Alkohol 14.4%
Restsukker 3.2
Syre 5.7

Cape Ruby Port

Tinta Barocca
Alkohol 16.5%
Restsukker 8.5
Syre 6.2

Cape Cuvée

33% Pinotage, 22% Merlot, 15% Cabernet Franc, 20% Shiraz og 10% Cabernet
Alkohol 14.5%
Restsukker 2.6
Syre 5.3

Syrah/Mourvedre

85% Syrah/Shiraz og 15% Mourvèdre
Alkohol 14.3%
Restsukker 2.4
Syre 5.7

Syrah/Mourvedre/Grenache

30% Syrah, 40% Mourvedre og 30% Grenache
Alkohol 14.5%
Restsukker 2.4
Syre 5.0

Syrah/Pinotage

60% Pinotage og 40%Syrah
Alkohol 14.5%
Restsukker 3.0
Syre 5.2

Cape Classique Brut, MCC

60% Chardonnay og 40% Pinot Noir
Alkohol 11.78%
Restsukker 3.4
Syre 6.3

Forest Hill Osteri:

Ved siden af vinproduktionen har gården desuden et lille spændende mejeri med navnet Forrest Hill Cheese, hvor der produceres dejlige brie og Camembert oste, og alt med meget høj kvalitet.

Anura er også hjemsted for Forest Hill Osteri, som producerer en række håndværker hvid skimmel, bløde og modne stil oste.
Etableret i 2000, Forest Hill begyndte produktion af vidunderlige rige aromatiseret, cremet hvide forme oste, nemlig Camembert og Brie.

Det specifikke fokus er at producere en stil af Camembert og Brie, der er mere smagfuld, cremet og rig end den kommercielle, nye verden stil, men samtidig ikke så alt for moden og moden som den “gamle verden franske” stil.
Andre oste i sortimentet omfatter milde, 2-3 måneder modnet bløde oste nemlig Bella, Marisch og Manchego, som er blevet populære bordoste og en fremragende tilføjelse til enhver ost bord.

Flagskibet, Anura Mountain Cheese, er en Gruyere stil ost modnet i 5-7 måneder for at udvikle komplekse, rige smag.

Produktionen på osteriet er en lille i volumen, og ostene er stadig alle fremstillet i hånden uden maskiner involveret i produktionsprocessen.

Dette giver mulighed for produktion af boutique stil, fuld aromatiseret oste.
Forest Hill oste er smukt parret med Anuras udvalg af vine og er alle tilgængelige for smagning og køb på Anura Wine Tasting Centre.

Froggit Foods:

Med en kombineret 77 års erfaring med madlavning mad og gøre saucer mål for friskhed kvalitet og smag. For at opnå dette anvendes kun de friskeste ingredienser. Vi dyrker vores egne chilier på gården for at sikre, at vi får kvalitet. Vores chilisaucer er ikke bare varme, men er velsmagende og fulde af smag. Vi tager også højde for den mad elsker, der ønsker at vende lette og simple måltider til noget særligt ved hjælp af Froggit produkter og tilføje Froggit ideer. Konstant stræber efter at forbedre Froggit produkter og søge efter nye varianter inviterer vi dig til at deltage i vores postliste og indtaste vores månedlige opskrift for at vinde en Froggit hæmmer og få din vindende opskrift offentliggjort på nettet for måneden.

Månedens opskrift

Chokolade chili balsamico oksekød gryderet
Ingredienser:
6 Tsk. ekstra jomfruolivenolie
2 Rødløg hakket fint
200 gr Bacon
1 tsk knust hvidløg
1 Habanera varm timian chilisauce
2 kg prime oksekødsstykke i god kvalitet
3 Spsk. almindeligt mel
1 Stor kanelstang
2 Spsk. brun sukker
1 450 gr. hakket tomat
2 Spsk. Froggit Chokolade Chili Balsamico Reduktion
650 ml klar oksekødssuppe

Metode:
Hak oksekød i ønskede stykker og rul dem i krydret mel
Steg kødet i en gryde til det brunt, fjern og sted i Gryde
Hæld oksekødssuppen i gryden varme og tilsæt tomater, hvidløg, kanel, sukker, chili, rødløg bringes i kog og lad det simre i fem minutter.
Fjern oksekødssuppen og hæld oksekød over i en gryde sted i forvarmet ovn 180 i to timer, fjern fra ovnen og tilsæt Castillo Chokolade Chilli balsamico og reduceres ved at røre og lad hvile i 10 minutter og tjene.

Wagon Trail Bryggeri:

Er den seneste tilføjelse til Anura kollektionen, er et mikrobryggeri, med en kapacitet på en 500liter batch bryg, der tilbyder et udvalg af håndværk øl samt en pub.
Vores industrielle stil bryghus pub giver dig mulighed for at prøve vores udvalg af håndværk øl, mens du kan vidne til ølfremstillingsprocessen i aktion og nyde vores menu bestående af charcuteriplader, oste og afslappede gastropub stil fødevarer. Lækre kundetilpassede oksekøds burgere, varme og krydrede vinger og vores berømte, sprøde rotisserie svinekød.

Når solen kommer ud, kan alt dette nydes på vores ekspansive dæk med udsigt over LillyPad dammen og haver.

Brygget på stedet af den gamle rute, der bruges til at servicere handelsposten på Cape Town havn i 1819, vores øl hylder dem, der smedede den oprindelige vogn spor og deres varige søgen efter forfriskning.

Hver af vores fint udformede øl er en iskold, tørstslukkende hyldest til pionerånd. Hver uventet twist, en hilsen til de trailblazers, der bryder reglerne for givende resultater.

Markante, dristige og altid eventyrlystne – nyd en af vores gyldne bryg – vi vil gerne tro, at vi stadig laver historie.

Anura Hvidvine:

          Anura Rødvine:

                  Anura Portvine: