Hillcrest Estate

Hillcrest Estate er en boutique vingård, beliggende i Tygerberg Hills i udkanten af Durbanville.

Denne unikke ejendom ligger blot 30 minutters kørsel fra Cape Town og tilbyder besøgende et væld af aktiviteter, en afslappet restaurant, lækre oliven og prisbelønnede vine.
Det er terroir af gårdens vinmarker, afkølet af eftermiddag havbriser fra Atlanterhavet, som adskiller det i en af de primære voksende drueregioner i Western Cape.

Hillcrests vinproducent Arno Smith har haft travlt i kælderen med den nye mærkning

Calvin vores nuværende assistent vinproducent er oprindeligt fra Zimbabwe. Han besluttede at flytte til Sydafrika i år 2009.

På dette tidspunkt besluttede Zimbabwes regering ikke at yde finansielle bidrag til studieafgifter og det var på det tidspunkt Calvin havde travlt med en grad i Maskinteknik.

Han er det overordnede mål var at flytte til Cape Town, få et job, der ville give ham nok finansiering til at fuldføre sin uddannelse.
Han endte med at få et job hos en af Hillcrests direktører som gartner. Calvin arbejdede i sin have i en måned, indtil direktøren erkendte, at Calvin har et stort potentiale. Hillcrest tilbød ham derefter en stilling som General Cellar Worker, der arbejder direkte under vinproducenten.
Calvin virkelig gjort et godt indtryk, på grund af hans hårde arbejde og dedikation til sit job som kælder worker.
Vinproducenten besluttede at uddelegere nogle ansvarsområder til Calvin og øge sit jobområde.
For at nævne et par ansvarsområder, han var nødt til at gøre lagerkontrol af enhver vin distribution, lager optagelse på computere, han var involveret i alle vinfremstillingsprocesser omkring gården, og han var nødt til at gøre analyse af vine.
Hillcrest tilbød ham en mulighed for at videregående uddannelse gennem Cape Wine Academy.
Han har allerede afsluttet sit certifikat og er i øjeblikket travlt med sit eksamensbevis.
Calvin er også interesseret i den ølfremstillingsvirksomhed, han i øjeblikket hjælper i Hillcrest bryggeriet.
Han er sådan en entusiast om at udvide sin viden i branchen, og vi på Hillcrest Estate er meget stolte af at have sådan en hårdtarbejdende person som en del af vores team!

Vores vinmarker

Hillcrest Estate er en boutique vingård, der vinifies mellem 40-50 tons druer om året. Det betyder, at vores vinmarker producerer ca. 33.000 flasker vin, ligeligt fordelt mellem hvidvine og rødvine, hvilket gør Hillcrest-vine unikke og meget slags bagefter.

Vores vinmarker og terroir påvirker vores vine, og så bliver de passet nøje hele året. Geologisk Hillcrest er helt unik, i, at vores vinmarker er overstrøet med Malmesbury skifer, en sedimentær klippe dannet af magma millioner af år siden.

Da Hillcrest ligger i de nordlige forstæder i Durbanville, ville vi generelt betragte det samlede område som varmt, men da vores gård ligger nær det kølige Atlanterhav, vil vi faktisk sige, at vi er en kølig klimaejendom

Vinmarkerne er 110 til 390 meter over havets overflade og er beplantet med de sorter, der er bedst egnet til det aspekt og forskellige temperaturer.

Vores Sauvignon Blanc er plantet på de højere skråninger, da det nyder køligere temperaturer, mens de røde er plantet lavere ned, hvor de nyder godt af en lidt varmere position.

Hillcrest Estate ligger tæt på Atlanterhavet, som køler vores vinmarker og giver mulighed for en langsom modningsperiode. Dette betyder igen, at vores druer når fuld phenol modenhed og samtidig opretholde en god syre struktur.

Resulterer i velafbalancerede vine med udtalt frugt, der kan lagres i en god periode.

Vores vine

Hillcrest producerer tre sortimenter af vin, The Hillcrest Estate sortiment, Saartjie enkelt vingård og Metamorphic sortiment.

Hillcrest-serien består af Sauvignon Blanc, Rose, og en let egetsrød blanding. Saartjie single-vingården har semillon, Malbec, Cabernet Franc og Petit Verdot.

Flagskibet eller Metamorphic Range omfatter The Quarry Merlot, The Hornfels en Bordeaux blanding, og Atlantic Skråninger Sauvignon Blanc.

Hornfels’ blandingsprocenter varierer fra år til år afhængigt af kvaliteten af blandingskomponenterne.

Derfor produceres Hornfels ikke hvert år, men kun i år, hvor frugten udviser exceptionel kvalitet.

Både Saartjie og Hornfels vine tilbringer 18 måneder i nye og andet års 225L franske egetræsfade. Efter blanding og en let filtrering aftappes og modnes vinene i yderligere 12 måneder, før de frigives.

Før gæringen er røde druer kold gennemblødt for at udtrække maksimal farve og sortssmag.

Hvidvine forbliver på bruttobærene i op til 72 timer, før koldgæring påbegyndes. Forskellige kommercielle gær bruges til at befri en række frugt smag til at øge kompleksiteten.

Røde sorter gennemgår regelmæssige saftpumpe-overs før starten af gæringen. Efter den malolaktiske gæring er færdig vinen er martret i nye og anden fylde franske egetræsfade for yderligere modning.

Sunde vinstokke gør gode vine

Har du nogensinde hørt sige “sunde vinstokke gøre store vine?” Nå, som du kan forestille dig det er helt sandt. Ja, dens vinter, og det har regnet stort set non stop for, hvad der føles som for evigt. Det ser ud som om intet muligvis kunne overleve kulden i øjeblikket, langt mindre blomstre, men vinmarker er hårdføre planter, og taget sig af korrekt, vil de give dig den gave af vin i de kommende år. De er virkelig den gave, der holder på at give

Vingårdspraksis

Der er en række forskellige vingård praksis, som man kan gennemføre, der vil hjælpe vinstokke forblive sunde, vil disse variere afhængigt af typen af sort, eksterne forhold såsom klimaet i et område og selvfølgelig personlige præferencer. Noget du måske ikke ved er, at vinstokke virkelig ikke ønsker at blive hjulpet for meget.
Hvis vinmarker, for eksempel, får for meget vand, især i høsttider, kan dette have en negativ indvirkning på bærrene, og til gengæld påvirke vinen.
For meget nedbør som bærrene er i deres sidste faser af modning vil få druerne til at svulme op og fortynde sukker og juice. Ikke en god ting, når du er på udkig efter frugt koncentration!

En vin heller ikke behøver at være næret med gødning og andre tilsat jord næringsstoffer, kan dette øge bladvækst og faktisk tage energivinen ellers ville bruge til at vokse superfantastiske koncentrerede bær og bruge den til at vokse masser af blade i stedet!
Med dette er sagt, er der helt sikkert ting, vinmarker behøver at forblive glade og sunde.
Lad os tage et kig på vores vinmarker på Hillcrest og praksis vores vinproducent, Arno Smith gennemfører.

Selv om nedbøren er mindre end et område som de sydlige forstæder.
Af denne grund bruger vi drypvanding for at sikre, at vores vinstokke får nok vand i de varmere sommermåneder til at producere nok saft til at gøre vores vine elegante.
Drypvanding værker ved at droppe en enkelt dråbe vand lige over bunden af vin, sikre vandet går præcis, hvor det skal uden affald, og uden at give vin med for meget vand.

Vi beskærer også vores vinstokke i vintermånederne.
Det er en meget vigtig praksis, som alle vinbrug vil gøre brug af.
Beskæring sker i vintermånederne, når vinen er i sin vinter hvile og ikke producerer frugt.
Beskæring sikrer en vin vil producere nye sunde skud og tilskynder også planten til at dyrke bær, hvor du vil have dem til at vokse.

Hjælpe klaser af druer vokser på tilgængelige steder hjælper med høsten, men endnu vigtigere hjælper med god sol eksponering og forhindrer sygdom og mulige rådne.
Beskæring kan også påvirke størrelsen af bær, som du er opmuntrende vin til at dyrke nye skud og fokusere sin energi på frugtproduktion.

Temmelig vigtige ting!

Efter vinteren, når vi begynder at flytte ind i foråret, vil en vinstok begynde budburst. Ligesom det lyder, vil friske lysegrønne små knopper begynde at danne og fra dem tendrils.
Til sidst, små klaser af druer vil begynde at vokse og starte deres modning i løbet af foråret og sommermånederne.
Når modningen er færdig, (den farveændring, der sker, når druerne modnes) og sukker og syre komponenter anses for at være på det ønskede niveau, vi begynder høsten.
Sikke en cyklus vi kommer til vidne fra sommer til vinter hvert år!
Man kan se, hvorfor det er så vigtigt at opretholde en sund vingård, og hvad et afbalanceret miljø en vinstok behov for at producere stor kvalitet frugt.

Vi tror, at vores vinstokke er lige så glade, som de kunne være.
Beviset er trods alt i buddingen, og de vine, vi har produceret, er bestemt rangeret som nogle af de bedste.

Vine fra vingården:

hillcrest

Saartjie Malbec

Er en lækker vin der viser smukt komplekse smagsoplevelser af sorte kirsebær og blommer samt antydninger af krydderi på ganen og dejlige blomsternoter, der kommer igennem på næsen. Dette er en velafbalanceret vin med tilgængelige smidige tanniner. Kan drikkes nu, men kan lagres yderligere.

Saartjie-serien er fremstillet af små enkeltblokke af vinstokke og bliver med største omhu og omhyggelig udvælgelse dokumenteret at kun det er de bedste vine der produceres. Saartjie navnet skyldes vinproducent Jack Russell hvalp, Saartjie.

Høst: Ved optimal modenhed i begyndelsen og midten af marts fra en blok på 1,4 ha.

Fermentering: Kold iblødsætning på skind i to nætter med gentagne pumpeovers for at udtrække maksimal farve og smag i et ikke-alkoholisk miljø. Efter gæringen blev vinen martret i 30% nye og 2. Års og herefter 9 måneders tøndemodning.

Alkoholprocent: 13,93%
Restsukker: 1,6 g/l
Totalsyre: 5.6 g/l

Saarjie Cabernet Franc

Saartjie Cabernet Franc er en velstruktureret vin, der viser en lys rød nuance. Der er kridtagtige noter på næsen med en dejlig mineralitet. På ganen er der lidt pebret krydderi, blomsternoter og røde bær og med blød tannin kan den nydes nu, men vil drage fordel af yderligere aldring.

Saartjie-serien er fremstillet af små enkeltblokke af vinstokke og bliver med største omhu og omhyggelig udvælgelse dokumenteret at kun det er de bedste vine der produceres. Saartjie navnet skyldes vinproducent Jack Russell hvalp, Saartjie.

Høst: Ved optimal modenhed i begyndelsen og midten af marts fra en blok på 1,4 ha.

Fermentering: Kold iblødsætning på skind i to nætter med gentagne pumpeovers for at udtrække maksimal farve og smag i et ikke-alkoholisk miljø. Efter gæringen blev vinen martret i 30% nye og 2. Års og herefter 9 måneders tøndemodning.

Alkoholprocent: 14,56%
Restsukker: 2,6 g/l
Totalsyre: 5,6 g/l

Hornfels

Vingården har Cabernet Franc, Malbec & Petit Verdot vinstokke; 1,4 hektar, 300 meter over havets overflade. Merlot & Cabernet Sauvignon lavere højde drage fordel af varmere modning betingelser.

Metamorphic Range blev lanceret i 2008 for at fremhæve ejendommens geologiske historie og den positive indflydelse af disse begivenheder af smagen og strukturen af de resulterende vine. For millioner af år siden dannede aflejringen af vand af silt, sand og mudder Malmesbury-serien. Stigende Magna bagt den underliggende skifer til “Hornfels” en hård finkornet skør rock. Over tid foldning, forvitring og erosion udsat grundfjeldet, hvor vinmarkerne er nu plantet. Cool modning betingelser i forbindelse med geologi har en skabt en “terroir” unik for Hillcrest Estate.

Bordeaux-blandingen viser mørke krydrede frugter og subtile egetræsaromaer på næsen. Noter af sort strøm, cigar boks, lakrids, og kirsebærblomster følge op på ganen. Denne smukke komplekse Bordeaux blanding kan nydes nu, men vil nå sit anbefalede aldringspotentiale i 5 til 10 år.

Dette er en vin, der viser elegance, struktur og finesse.

Atlantic Slopes sortiment er vores Flagskib vine. Kun lavet af det bedste udvalg af bær og som følge heraf produceres ikke hvert år.

Blend 30% Petit Verdot, 20% Merlot, 17% Malbec, 17% Cabernet Sauvignon, 16% Cabernet Franc.

Vinifikation: Druer håndplukket og sorteret, 3 dages med skallerne ved 12-15°C sikrede max farveekstraktion.

Fermentering: Tidlig gæring, regelmæssige pumpovers foretaget for at støtte smag & tannin ekstraktion. Efter malolaktisk gæring blev vinen martret i nye & 2nd fylde 225L franske egetræsfade. Efter 9 måneder blev de mest smagfulde tønder udvalgt, blandet og returneret til egetønder i yderligere 9 måneder.

Alkoholprocent: 14.13%
Restsukker: 2.1g/l
Totalsyre: 5.9g/l