Allée Bleue

Sydafrika – En del af den smukke del af verden

Allée Bleue Estate byder dig velkommen til at opleve en fusion af følsomt restaureret arv og moderne luksus - et sted, hvor i går og i morgen mødes, i Franschhoek

Allée Bleue Estate blev etableret i 1690 af den gratis burger Pieter Andersen ved særligt dekret af Simon van der Stel under navnet “Mere Rust”.
Den oprindelige Cape vingård tager sin 315 år gamle historie ind i fremtiden med et nyt navn og koncept.

Da Meerrust vingården vågnede op efter 100 års hvile og begyndte at markedsføre deres vine under navnet Meerlust var det nødvendigt at tilkalde juridisk hjælp omkring dette navn, så i fremtiden er det sikkert at deres vine vil blive markedsført under navnet Allée Bleue, I stedet for.

Navnet betyder ”Den blå Alle” refererer til de blå bøge som løber på siderne af den lange indkørsel der omkranser vingården.
Ejendommen har en umiskendelig fransk stemning, som er en del af Franschhoek-dalen (eller ‘det franske hjørne’) med rækker af vinstokke og enge, der strækker sig mod Drakenstein-bjergene i det fjerne.
Oplev den uforglemmelige charme i både den gamle og den nye verden, der er Allée Bleue.

Allée Bleue er i dag ejet af den tyske familie, DAUPHIN. Allée Bleue blev købt i 1999 af Friedrich-Wilhelm og afdøde Elke Dauphin, som var fast besluttet på at puste nyt liv i godset, som har Huguenot-rødder og er verdenskendt for deres top-of-the-art kontormøbler. De er passionerede af moderne kunst og naturen og er verdenskendte for deres State-of-the-art kontormøbler.
Efter at have erhvervet ejendommen i 1999, har Dauphin-familien taget ejendommen dristigt ind i det nye årtusinde, hvor fortid og fremtid mødes harmonisk.

Allée Bleue Estate byder dig velkommen til at opleve en fusion af følsomt restaureret arv og moderne luksus – et sted, hvor i går og i morgen mødes.
Vingården producerer desuden økologiske krydderier, champignons, oliven samt frugter og har åbnet en meget elegant café med navnet Café Allée Bleue.

Café Allée Bleue, en moderne og trendy bar, men også ideel til afslapning. Oplev kulinariske højdepunkter fra gårdens egen økologiske dyrkning. På dit næste besøg i Sydafrika er der kun én ting: det hemmelige tip fra kappen: Allée Bleue Farms.

Allée Bleue er oversat fra fransk, “Avenue of Blue” refererer til Eukalyptus indgangsvej til ejendommen, og repræsenterer også ejernes personlige livsfilosofi en påskønnelse af storhed findes naturligt på vores Blue Planet.
Den pictureske 300-årige vingård i Groot Drakenstein dalen tæt på Franschhoek blev købt af Dauphin familien i 1999.
Et konferencecenter, et hotel samt et wellness center er etableret og en meget lækker spændende restaurant findes på stedet.

Starten på vinproduktionen

I 2001 hvor de havde egene druer og indtil disse var klare til produktion, havde vingården købt druer fra de omliggende vingårde, som hjælp til deres egen vinfremstilling.

Franschhoek vindalen ligger direkte i vinlandet og meget relateret til Sydafrikas eget franske hjørne.

Placeret mellem luksuøse vingårde og storslåede hollandsk inspirerende landbrugsejendomme, ligger en meget charmerende landsby i en behagelig stemning af varme og skønhed.
Dette er området som Allée Bleue kalder hjem. Vingården historiske indgangsparti er omkranset af en serie af høje og blå Eukalyptus træer mens hundredvis af turkise hyacinter er plantede i indkørslen og byder velkommen for alle gæster til vingården.
Mens det er mest kendt for sin vin og frugt, 200ha ejendom er også rangeret blandt de tre øverste urter avlere i provinsen.
Vores urte produktion set-up består af 33 hydrologiske tunneler samt et net hus. Fra disse strukturer mere end 1,2 tons urter høstes hver uge. Vi er en vigtig leverandør til store sydafrikanske detailhandlere.
Naturligvis vores vigtigste marked er de forskellige spisesteder på Estate selv og hvor det er muligt vores kok forsøger at indarbejde disse sunde og duftende ingredienser i vores menuer.
Rækken af urter, vi producerer, omfatter Sweet Basil, Koriander, Dild, Fennikel, fransk og hvidløg purløg, Rocket (vilde og dyrkede), Rosmarin, Salvie, Mynte, Timian, Citrongræs, Oregano, Spinat Sennep), Vandkarme og Estragon.

60 hektar er i øjeblikket under dyrkning med følgende druesorter: Pinotage, Semillon, Chardonnay, Shiraz og Cabernet Sauvignon.

Den første udgave af de nye Allée Bleue vine er ganske imponerende. De Pinotage druer kommer fra Piekenierskloof område, hvor ingen Pinotage vinstokke normalt plantes.
Alle druer høstes i hånden, og under hele vinfremstillingsprocessen er de højeste standarder placeret på den optimale kvalitet.
Herefter bliver druerne blendede næsten til perfektion for at kunne skabe nogle vine, der er meget attraktive for vinnydere.

Vine med Awards

Deres første vine var et stort skridt foran for at indikere vingårdens kommende vinproduktion.
Pinotage druerne er plantede og plukkede fra Piekenierskloof området, som traditionelt ikke er kendt for denne drue.
Druerne er testede på forskellige stadier af dens udvikling for at sikre den bedste kvalitet når druerne bliver plukkede for at sikre den optimale høst.

Succesen ved denne udvælgelse har reflekteret i den meget høje kvalitet, begge vine fik Veritas Dobbeltguld samt Awards ABSA Top-3, som blev udvist i Pinotage årgang 2001 til 2003.
Senere er der kommet adskillige årgange til denne kvalifikation og senest næsten alle årgange fra 2010 til 2020.
Desuden har Allée Bleue Shiraz 2007 og 2008 fået guld på Swiss international Wine Awards, hvor den meget kendte vinkyndige Robert Joseph der var ansvarlig for et repræsentativt panel af lokale og internationale dommere. Mere end 420 vine deltog i smagningen, og kun 6 vine fik guld.
Senere fra 2004 blev Gerda ansvarlig sammen med 8 skønne kvindelige producenter at udvikle og producere vine der var tilpasset kvinder og ville være på toppen også for deres mandlige modspil og fik navnet La A ’amour Toujours (kærlighedsvinen).
Hun besluttede kun at producere 8.000 flasker årligt og denne vin har været en topvin fra starten og har fortsat dette i årene efterfølgende. Vinene er blevet en raritet og er og har været meget efterspurgt. Vinene er også år efter år været belønnet med masser af Awards og vi kan anføre, at alle årgange har været et stort hit og været en sællert hos vores skandinaviske kunder.

Allée Bleue Wine Estate vinmagere

Vinmageren, der startede denne succes Gerda Willers

Deres vinmager Gerda Willers blev købt fri hos vingården Kanonkop, og hun fik frie hænder til at lave kvalitetsvin med hovedfokus på røde vine.

Allée Bleue viste stor respekt og anerkendelse for den feminine side der personificeres i den meget talentfulde vinmager Gerda Willers.
Hun er feminin, men der er intet blødt i de vine hun frembringer.
Hendes vine er kraft- og karakterfulde og viser alle en stor kvalitet.

Gerda troede intensivt på, at succes med vinproduktion ligger i vinmarken og derefter i produktionen, og hendes 2001 Pinotage viser klart dette til perfektion.
“Druer som blev høstede, var friske, modne og i topkvalitet og havde en skøn farve og duft.
Alt hvad jeg skulle lave, var at varetage og gennemføre en vinproces til at lave en flot vin. Jeg kunne simpelt hen dufte den ekseptionelle up-front duft af vinen i druerne.”

Gerda bruger en del tid i Europa på at lave og markedsføre vine.
Det er her hun lærer at nyde og vurdere frugten I druerne, og samtidig frembringer vine der ikke er for fro træ dominerede.

“Egetræ bør kun have en sekundær rolle, det bør være som make-up for en smuk kvinde, kun så meget for at fremhæve kvindens særegne og skønhed, på en diskret måde.”

Hendes tro og vinkvaliteter med minimal træ påvirkning supporterer den overordnede holdning til vinproduktion som andens på Allée Bleue og influerer samtidig på andre områder som filtrering.
Allée Bleue vine er ufiltrerede, og dermed bevares så meget af den oprindelige karakter fra druen i vinen.

Gerda var ansvarlig for vinproduktionen fra starten i 2001 indtil 2012, hvor deres veje skiltes da Gerda havde behov for at starte på en frisk hos en anden vinproducent.

Ny vinmager, 2012

Van Zyl Du Toit, Allée Bleue’s nye vinproducent

Du Toit, der kommer fra Riebeek Kasteel i Swartland-regionen og kommer fra en vinfremstillingsfamilie – han voksede praktisk talt op i kælderen, hvor hans far arbejdede.

Han har en særlig interesse i hvidvine og var ansvarlig for Simonsig’s mousserende vin team kendt for sin Cap Classique prisvindere.
Han elsker Chardonnay og mener, at vigtigheden af at skabe sværvægter, ‘stolt sydafrikanske’ Chenin Blanc bør ikke overses enten.

Vi spurgte ham på et besøg på vingården, hvad hans fokus vil være, og han svarede, at han ikke vil foretage nogen radikale ændringer, men håber at vokse mængden af godsets bedste vine ved en gradvis proces med raffinering og tweaking hvert trin i vinfremstillingsprocessen.
“Sans for detaljer i hele vinfremstillingsprocessen er nøglen til at producere fremragende vine.
Den mindste detalje, hvad enten det er i vinmarkerne eller i kælderen, kan have stor indflydelse på det endelige resultat i flasken.

”Vores vine er ikke de billigste – hvad vi ønsker, er at være den bedste i vores prisklasse”.

“Du Toit forudsiger, at Pinotage og Chenin Blanc, begge virkelig sydafrikanske sorter, som den lokale industri bør være med rette stolte, er befordrende for at skabe store vine, og han vil fokusere intenst på begge disse varemærkesorter i fremtiden.

En af de første opgaver, som Du Toit satte sig på at slutte sig til Allée Bleue-teamet, førte tilsyn med plantningen af Chardonnay og Pinot Noir med henblik på at skabe en elegant Allée Bleue Cap Classique.

“Vi har et fremragende team og en fantastisk infrastruktur både i vinmarkerne og i vores top-of-the-art kælder, så hvorfor ikke tage vinene til det næste niveau?” siger Du Toit.

Med en sådan entusiasme og passion for sit håndværk og for hans nye vinfremstilling hjem, synes Van Zyl du Toit alle indstillet til at flytte Allée Bleue vine i rampelyset i en ikke alt for fjern fremtid.

Nye tiltag i 1916

Der er tilplantet ekstra mere end 125 hektarer med vinstokke og disse forventes at være klare til produktion fra 2020.
Oplev udsøgt vinkultur… Allée Bleue er kendt for at være en af de ældste endnu mest karakteristiske gårde i Cape. En intim forståelse af vores terroir, omhyggelig pleje af vores vinmarker og omhyggelig pleje i vores kælder skabe den magi, der er Allée Bleue vine. Den kompromisløse tilgang producerer en række internationalt prisbelønnede vine med tydelig karakter, omhyggeligt udformet for at skabe den perfekte drikkeoplevelse.

Knusning 500 tons fra 4 vidt forskellige voksende områder er ikke nogen let opgave. Druer er trucked i kølede belastninger så langt som 180 km væk fra kælderen. Hvorfor… fordi ekstraordinære frugt er af allerstørste betydning, når de foretager kvalitetsdrevne high-end vine. En intim forståelse af de forskellige terroirs, omhyggelig pleje af vinmarkerne og omhyggelig pleje i vores kælder skaber den magi, der er Allée Bleue vine. Den kompromisløse tilgang producerer en række internationalt prisbelønnede vine med en særskilt karakter, omhyggeligt udformet for at skabe den perfekte drikkeoplevelse. “At gøre det rigtige på det rigtige tidspunkt er nøglen”

Denne ejendom kan prale af maleriske landskaber lige fra den majestætiske Drakenstein bjergkæde, vinmarker og lavendel med ældgamle enge. Når du besøger gården, vil du straks opleve en umiskendelig fransk dynamik, se, at det trods alt er på dørtrinnet til Franschhoeks historiske by, som er Sydafrikas egen smag af Frankrig.

Da dette dynamiske mand- og konehold købte gården, foretog Friedrich-Wilhelm og Elke Dauphin meget vigtige investeringer. Disse to investeringer er ingredienserne til en vindende opskrift. De ansatte personale og byggede en State of the art kælder til produktion af prisbelønnede vine i Sydafrika.

Vores hvide vine afspejler forfriskende, frugtige egenskaber, der er tro mod Franschhoek-klimaet, mens vores røde vine er godt modnet i fransk eg, afslører krydrede aromaer og jordfarver som pr den unikke terroir af ALLÉE BLEUE.

Organisk landbrug

I samspil med de globale trends, følger Allée Bleue vækstbetingelserne med restriktivt og sikrer at jorden bevarer sine naturlige egenskaber ved at producere et bredt udvalg af gode krydderier og vigtige olier.
Dette har effekten at det ikke er nødvendigt at tilsætte kunstige tilsætningsstoffer hverken i jorden eller in vinene.

Vi sælger følgende vine

Cabernet/Merlot

Vinifikation: Druerne er fra udvalgte vinmarker i Stellenbosch for deres intense smag. Efter høst blev druerne fermenteret i 4 dage. Efter tilsætning af gær blev først Cabernet og efterfølgende Merlot behandlet for at udtrække farve og smag. Den færdige vin blev modnet i 16 måneder, før du blandede alle komponenterne før aftapning. Alle de anvendte tønder var fransk eg, hvoraf 50 % var nye og resten second år.
Vinmagerens noter: En dyb rubinrød farve. Intense smagsoplevelser af fynboer, mynte og især blåbær byder dig velkommen på næsen, efterfulgt af aromaer af kanel, blyblyant og mørk chokolade. Ganen er fuld aromatiseret med modne kirsebær og en krydret undertone. Al er derefter smukt pakket ind i smidige tanniner, som giver denne vin stor balance og elegance.
Analyse:
Alkohol: 14,4 %
Restsukker: 3 g/l
Total surhedsgrad: 6,5 g/l
Kokken foreslår:
En elegant og stilfuld vin, der vil parre smukt med Filet Mignon og Bearnaise Sauce eller stegte lammeben med rosmarin kviste og baby kartofler.

Shiraz

Vinifikation: Druerne kommer fra en udvalgt vingård på selve gården. Efter høst, sortering og afkøling druerne blev knust og fermenteret ved 7 °C i 4 dage. Efter tilsætning af gær blev mosten tøndelagret for at udtrække farve og smag. Den færdige vin yderligere modning i 15 måneder før aftapning. Vinen blev modnet i 5% amerikansk eg og resten alle franske Oak – 55% af tønderne var nye.
Vinmagerens noter: Intens dyb rød farve. Kraftfuld buket violer, kanel og chokolade efterfulgt af modne kirsebær. Ganen er glat og silkeagtig, fyldt med bærfrugt og krydrede nuancer.
Analyse:
Alkohol: 14 %
Restsukker: 2,8 gm/
Total surhedsgrad: 5,9 g/l
Kokken foreslår:
Strudse kebab med ribsgelé og friskkværnet pink peberkorn og Shiraz reduktion. Medaljoner af Springbok gnides med spidskommen og flash ristede – serveret med krydret rødbeder.

Pinotage

Vinifikation: Druerne er fra speciel parcel på vores ejendom samt også fra en 43 år gammel vingård i Piekenierskloof. Vi har dyrket disse særlige blokke forskelligt i de sidste 8 år, og denne vin er kulminationen på disse bestræbelser. Efter høst, sortering modnet i 8 dage ved 7 °C. Efter tilsætning med en udvalgt gærstamme processen intenst i ekstra 4 dage. Dette sikrer en smidig og glat Pinotage. Den færdige vin gennemgik malolaktisk gæring i tønden og yderligere modning i 16 måneder før blanding og aftapning. Af de anvendte tønder var 50% nye og resten 2. Vi bruger også 5 % amerikansk eg i denne vin.
Vinmagerens noter: Intens murstensrød farve. Up front kommer frugt af moden kirsebær og blommer efterfulgt af søde vanille, lakrids og cedertræ. Ganen er rig, blød og meget elegant. En fuld aromatiseret Pinotage, der skildrer terroir og sort. Udviklingspotentiale i løbet af de næste 3 – 5 år.
Analyse:
Alkohol: 14,5 %
Restsukker: 2,4 g/l
Surhedsgrad i alt: 6,1 g/l
Kokken foreslår:
Vinen er ideel til Springbok lænd Beef Wellington med bær juice og glaserede grøntsager.

Premier Blend

Cabernet Franc 48 %, Cabernet Sauvignon 26 %, Merlot 21 % og Petit Verdot 3 %.
Vinifikation: Druerne er udvalgte i Banghoek-området, der er kendt for deres individualitet. Efter høst og sortering sat til fermentering i 4 dage. Herefter blev gær tilsat alle druerne undtagen Merlot, hvor disse druer manuelt blev behandlet for at udtrække farve og smag. Efter maceration i 24 dage for at give dybde af smag og struktur blev vinene hældt på tønder til yderligere modning i 18 måneder, før vinen blev blandet før aftapning. Alle de anvendte tønder var fransk eg, med 60 % nye og resten 2.
Vinmagerens noter: Vores Flagskib. Delikat smag af fynboer, cedertræ og cigar boks, alle smukt pakket ind i brombær frugt. Ganen minder om krydderi, mørk chokolade og kanel med elegante og bløde tanniner. Dette er en unik vin, som vil intriger selv den bedste kender. Udvikling smukt i løbet af de næste 5-7 år.
Analyse:
Alkohol: 14 %
Restsukker: 2,4 g/l
Surhedsgrad: 6,7 g/
Kokken foreslår:
Parret med confit af ænder eller en rig og lækker oxehaler med bagte søde kartofler – denne vin bringer hjertet i ethvert måltid.