Kaapzicht Wine Estate

Kaapzicht er en 4. generations familiegård - ejet og drevet af Steytler-familien, der har dyrket her siden 1946.

Vin er vores passion, vores levebrød og vores liv.

Vi nyder at leve i harmoni ikke kun i vores egen familie, men også med vores omgivelser: vores gård samfund, de mange kulturer omkring os og også med naturen. Navnet Kaapzicht betyder Cape View og stammer fra den vidunderlige udsigt over Table Mountain.

Gården er en del af Bottelary Road i Stellenbosch-distriktet. Mildt klima, kølige havbrise og gamle, forvitrede granitjord giver os mulighed for at producere vine af høj kvalitet.

Historie

Kaapzicht blev kendt under navnet Friesland første gang i 1712, hvor nybyggerne ankom til Stellenbosch.
Tidligere var Wine Estate kendt under navnet Rosendal, men blev I 1984 omdøbt og registreret til det nye navn Steytlerdal. Wine Estate har gennem mere end 60 år været et familieforetagne, og blev købt af major David Steytler efter krigen i 1946.
Navnet »Kaapzicht« skyldes det fantastiske view der findes fra vingården til Taffelbjerget og Taffelbugten, der er beliggende i Cape Town.
Siden 1984 har vingården opnået prædikatet som Estate, og dette har bevirket at alle flasker der produceres også bliver flaskepåfylt på vingården. Gennem årene har udvalget af vine ekspanderet og der findes pt.

Et stort og mangfoldigt udvalg af vine med meget høj kvalitet under deres 2 labels:
 • Kaapzicht
 • Steytler, som er Deres toplabel

Respekten for de gamle traditioner inspirerer stadig den dag i dag til at håndhæve et gammelt håndværk, som mange steder er fuldstændig overtaget af maskiner. Den kølige vind fra det Indiske Ocean og Atlanterhavet sikrer en frugtrig og aromatisk vin.

Kaapzicht har ry for at lave en forrygende god vin af højeste kvalitet. Generelt opfattes Bottelary Hills som en af de absolut bedste vinproduktionsområder i Stellenbosch. Vingården ejes af familien Steytler og er nu Sydafrikas bedste Pinotage vinproducent.

Familien har slået sig sammen om dette projekt med ambitioner om at lave “den bedste Pinotage vin i Sydafrika”. Navnene Kaapzicht og Cape View har fået disse navne på grund af den fantastiske udsigt og view som man har fra vingården ned over dalen.

Produktion

Kaapzicht producerer mere rødvin end hvidvin og eksporteres til 15 lande.
De startede i 1999 med at levere og sælge deres vine til det lokale marked, som primært er Sydafrikas toprestauranter men efterspørgslen har siden hen meget stor, men det er kun en meget lille %-del på max. 20%, der sælges nationalt og den store del af produktionen eksporteres.
Den samlede årlige produktion udgør ca. 390.000 flasker.
På grund af vingårdens høje kvalitetskrav og ikke mindst forholdsvise lille produktion, har deres vine modtaget et meget stort antal udmærkelser primært for deres røde vine.
Kaapzicht er beliggende på en bjergskråning i distriktet Stellenbosch, tæt på havet og ikke langt fra bjergene.
Dette gør det til et fremragende sted at dyrke vin, idet kølige luftstrømme fra havet sammenholdt med varmen fra eftermiddagssolen, gør at vinene samtidige med at være kraftige og modne, også er friske og elegante.
Vingården dækker 174 hektarer og med 146 hektarer der på nuværende tidspunkt et tilplantet med vin. Vingården strækker sig primært på nordvendte bakker og jordbunden er granitholdig samt har et optimalt klima, der er ideel for produktion af topkvalitets druer.
Kaapzicht vinproduktionen er klassisk, og vinenes styrke ligger mere i deres elegance, end deres kraft og styrke.
I dag regnes Kaapzicht for et af de bedste vinhuse i Sydafrika og har vundet stor beundring i Sydafrika.
Alle druer er dyrket på egne vinmarker, der er beliggende rundt om vingården.
Producenter har gennem flere år udråbt det fra Bottelary Hills gennem mange år, så de næsten er blevet frustrerede at høre lovsange omring vingårdenes flotte beskrivelser af det fantastiske område, den gyldne trekant, bjergsiderne og kystlinjen mere end deres egene bakker og dale.

Nu er tiden kommet til virkelig at lytte.

Husets første vin med navnet Steytler har nået målet, men denne er også pragtfuld.
Andre producenter må se misundeligt på denne bedrift fra Stellenbosch.
Steytler Pinotage 2000 blev vinder af ABSA og Wine magasinets Pinotage Champion 2000 udmærkelse med 5 stjerner, hvor vinen detroniserede mere end 70 andre producenters vine af denne nationale drue, det er en storslået tribut til dette område
Danie Steytler, vinmager
Vinproducent Danie Steytler er den første til at betydning for dette område.

Dette er et dedikeret teamarbejde, og ikke mindst et klap på skulderen til hans Viticulturist bror George.
I forbindelse med hans initiativer, at få hans vine ud på eksportmarkedet får han stor hjælp fra hans tyske kone Yngvild.
Men den altid meget beskedne Danie Steytler nedtoner hans egen rolle. Vi skal derfor blæse trompet for ham og hans arbejde.

Omhyggelighed og kvalitet – dermed har han frembragt vinens kvalitet og visualisering samt anerkendelse af denne mindekendte etiket samtidig med, at priserne stadig ”er nede på jorden” så mange forbrugere kan for oplevelsen af hans vine.
Hårdt arbejde dedikeret og disciplineret er betingelserne for Danie, som aldrig har ønsket andet en lave vin.
Han blev født på Kaapzicht, hvor han arbejde hver dag efter skoletid. Og i alle ferier.
Efter han havde taget han ønolokogi uddannelse og havde taget et National Diplom i landbrug i Pretoria, returnerede Danie til Stellenbosch for at tage ekstra uddannelser i botanik og vinproduktion.
Den tredje generation af Steytler familien er nu ved at være færdig med hans uddannelse i Stellenbosch og har allerede starten arbejdet på vingården og dette tegner lovende, da han har nogle stærke sider, der kan optimere familieforetagendet på sigt.
Danie producerer en af de mest konsistente og topkvalitets Pinotage i Sydafrika og er altid med I toppen af den årlige Pinotage Top Ten Competition.
Desuden skal nævnes at bade Kaapzicht Shiraz og Cabernet Sauvignon er i en klasse for sig selv, og hans rode blendede vine er ikke langt fra den absolutte topklasse.
Årgang 2003 var et jubilæum for vingården, da det er den 25’ende vinårgang samt at vingården har været i familiens skød I 60 år.
Vingården er en familieejet og drevet ejendom i Stellenbosch distriktet, som er beliggende på 34 ° Latitude Syd.
Navnet “Kaapzicht” (Cape View) kommer fra den fantastiske udsigt fra vores bakker over Cape Town og Table Mountain.

Profil af Kaapzicht Estate og Familie business

Steytler familien har været her siden 1946 og består af Danie og hans yngre bror George som er 3 generation og Danies søn Danie Jr. er 4. Generation.

Hvert medlem af familien har et job:

George er Viticulturist og ser efter vinmarkerne, vedligeholdelse af bygninger og køretøjer.

Hans kone Mandy udlejer et mødested til bryllupper og fester og også et lille gæstehus.
Danie (den ældste af de to brødre) fører tilsyn med vores finanser og hvad der sker i vinkælderen, også hjælpe med lokale salg og markedsføring i Sydafrika.

Søn, Danie Junior sluttede sig til familievirksomheden i februar 2009 som vinproducent. Han har en universitetsgrad i Ønologi & Vinavl fra Stellenbosch University og tilbragte 4 år at lave vin i Frankrig, New Zealand, Californien, Italien og Grækenland, før han fik lov til at komme hjem og prøve sin hånd på vores Kaapzicht vine. I mellemtiden er han godt afgjort og glæder alle med de vine, han laver. I 2012 blev han gift, og fordi hans kone Carin har en boblende, udadvendt personlighed der er hårdtarbejdende og passioneret omkring vine har hun ansvar for lokal Marketing & Sales Manager og siden marts 2013 er hun ansvarlig for al salg i Sydafrika

Yngvild, Danies kone er Export Marketing Manager siden 1997, og hun elsker stadig at flyve rundt i verden, besøge forretningspartnere og hjælpe med at dyrke eksportmarkeder.

Vinmarker

På 190 ha (162 ha under vinmarker) på gammel forvitret granitjord på de nordvestlige skråninger af Bottelary Hills (varmt direkte sollys), 30 km fra Atlanterhavet med kølige havbriser og dette er en perfekt kombination af alt, hvad der er nødvendigt for at skabe fyldige, frugtige vine vokser 70% røde sorter (Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Pinotage, Cinsault, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec og Pinot Noir) og 30 % hvide sorter (hovedsagelig Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, lidt Muscat D’Alexandrie og endnu mindre Chardonnay).
Estate vine betyder at vinene skal være lavet af druer der er dyrket på egen ejendom og er vinificeret i egen vinkælder, som garanterer konsistens af kvalitet og deres vine eksporteres.

Vinsortiment

Takket entusiastiske og kreative Danie og søn Danie Jr. med team har Kaapzicht et stort udvalg at byde på.
Chenin Blanc, Sauvignon Blanc og begge produceret i en tør, sprød stil.
Sortimentet af rødvine kommer på forskellige prispunkter, som er direkte relateret til produktionsomkostninger og kvalitet.
      • Kaapzicht Kalejdoskop: Dette er vores entry level frugtagtig vin, der består af evigt skiftende procenter af 5 forskellige sorter.
      • Kaapzicht Estate Red: 50% Cabernet Sauvignon & 50% Shiraz, let drikkelig og intensiv og absolut mere alvorlig end den tidligere vin.
      • Kaapzicht Bin 3: Merlot & Cabernet Sauvignon blanding, modnet i franske egetræsfade (alle vores franske egetræsfade hold 225 Li), mere elegant end den foregående og hvert år vores mest populære, mest udbredte vin.
Alle disse entry level vine (herunder dessertvine) har gentagne gange vundet Wine Magazine’s “Best Value for Money” Awards i løbet af de sidste par år.
For vores enkeltdrue vine forbeholder vi os de bedste kvalitetstanke, som regel kommer hvert år fra de samme højtliggende (meget ofte “single”) vinmarker:
      • Kaapzicht Pinotage: vores typiske sydafrikanske drue, modnet i 24 måneder i 50 % nye, resten i 2. fylde fransk eg, tiltalende blød og frugtagtig, let tilgængelig.
      • Kaapzicht Merlot og Kaapzicht Shiraz: typisk modnet i 24 måneder, 50 % nye franske eg, resten i 2nd års tønder, lavet i en medium drikbar stil.
      • Kaapzicht Cabernet Sauvignon: 50 % nye franske egetræsfade, 50 % 2nd års tønder
Internationalt har 2 Steytler vine har vundet flere internationale priser og trofæer såsom IWSC Chateau Pichon Longueville Comtesse De Lalande Trophy for bedste blanding i verden, 2 gange IWSC Pinotage Trophy, både Decanter Trofæer for bedste sydafrikanske Red Blend og bedste sydafrikanske Red Single Varietal og Decanter International Trophy for bedste enkelt rød drue vin i verden. Lokalt har de modtaget 4 og 5 “Five Stars” i John Platter Wine Guide år efter år samt et væld af andre nationale og internationale priser For deres ”flagskib” vine under “Steytler” familienavnet vælger vi de allerbedste tønder, alle 100% nye franske eg, og blander dem sammen efter 24 måneders modning.
      • Steytler Pinotage kommer fra en 41-årigt vinområde, modnet i 24 måneder i specielt udvalgt 100 % nye Taransaud tønder, en virkelig kraftfuld vin.
      • Steytler Vision er vores “vision” af en ideel, elegant Cape Blend: 50 % Cabernet Sauvignon, 35% Pinotage, 15 % Merlot, individuelt modnet i 24 måneder i 100% nye franske egetræsfade, derefter personligt valgt og blandet sammen.
I Top Wine SA Hall of Fame blev Kaapzicht Estate udnævnt som en af de 20 bedste red vine producenter i Sydafrika primært på grund af nationale og internationale udmærkelser modtaget for mindst 8 årgange af Steytler Vision i løbet af de seneste 10 år.
Danies nye “baby” kaldes Steytler Pentagon, da han ønskede at fuldføre Steytler vin sortiment med en fuld Bordeaux blanding.
Den første udgivelse i 2009 er årgangen i 2006, der består af 70 % Cabernet Sauvignon og 30 % Merlot og da produktionen er meget begrænset, sælges vinene meget hurtigt og det er absolut med stor karakter og lang levetid.
De øvrige 3 Bordeaux sorter er blevet plantet og tilføjet i de efterfølgende år.
Med hensyn til dessertvine kan vi tilbyde Hanepoot Jerepigo (Muscat D’Alexandrie), som kaldes “sydafrikanske solskin og rosiner et glas”

Hvem er samarbejdspartnere?

Over hele verden eksporteres og importeres vores vine efter en mundtlig eksklusivaftale for hvert enkelt land. Kaapzicht nyder at opbygge et langsigtet loyalt partnerskab med vores importører og Born Wine har været importør siden 1999, og det har udviklet sig til venskab. Kaapzicht sætter en stor ære i vores vine og forsøger at opbygge en langsigtet følgende for vores brand. Derfor garanterer Kaapzicht også deres vine mod enhver officiel fejl, såsom bakterier fordærv og har strenge kvalitetsforanstaltninger på plads. Når kunderne hos vores samarbejdspartnere kommer for at besøge os i Sydafrika, gør vi en særlig indsats for at vise dem rundt og introducere dem til Kaapzicht Estate.

Mission

Yngvild udtaler: ”Mine to Danies, mand og søn, gør vores vine præcis som de gerne vil drikke dem selv: fyldig, rund og frugtagtig vine, med en god struktur, godt integreret tanniner og en lang finish og samtidig forsøger de altid at forbedre vores vine.”
Forbedring er også nøgleordet for det ansvar, vi føler for opløftelse af vores landarbejdere og deres familier, ~ 120 mennesker, der stadig bor sammen med os på gården.
Med hjælp fra velgørenhedsorganisationen “Pebbles” har vi moderniseret den gamle børnehave eller vuggestue på gården, og 2 unge lærere er nu på udkig efter ~ 10 babyer og småbørn under 6 år. Da de fleste teenagere ikke færdig med skolen på grund af uoverkommelige skolepenge, vi startede i 2002 til at betale alle disse skoleregninger for alle 42 børn af vores medarbejdere.
Desuden har “Pebbles” hjulpet os med at starte en After-School-Club, hvor disse 42 unge kan gøre deres skolearbejde under tilsyn og bliver undervist spil, drama, livsfærdigheder og forskellige former for sport.
Vi mener, at bedre uddannelse er nøglen til Sydafrikas fremtid og forsøger at gøre alt, hvad der står i vores liv for at forberede vores gårdbørn til et bedre liv.
Når børnene går hjem om aftenen, analfabeter voksne ankommer til læse-og skrivefærdigheder klasser og andre kommer til undervisning for at hjælpe dem med at nå deres forsinkede skole-end-eksamen mange år efter at have officielt forladt skolen.
Folk på vores vingård er ivrige fodboldfans og har organiseret deres egne mænd, kvinder og ungdom i fodboldklubber.
De spiller hver weekend kamp mod andre Estate fodboldklubber på banen i vores dal.

Siden 2000 Danie Senior været medlem af den prestigefyldte Cape Winemakers Guild, en organisation, som kun de øverste vinproducenter i landet bliver inviteret, som medlemmer.
Bortset fra den årlige auktion af specielt fremstillet top Pinnacle vine, arbejder denne berømte gruppe af vinproducenter hvor de økonomisk støtter uddannelsesmæssige karriere 9 dårligt stillede elever og 2 protegé fremtidige vinproducenter.
Vin er vores passion, vores levebrød og vores liv!
Vi nyder at leve i harmoni ikke kun i vores egen familie, men også med vores omgivelser: vores gård samfund, de mange kulturer omkring os og også med naturen.

                                                                             Vi er stolte sydafrikanere!
Kaapzicht, Den Gamle Skole

‘Old School’, som beskrevet af den urbane ordbog, er et positivt udtryk, der henviser til, når tingene blev gjort ved hårdt arbejde, ikke lefle for den laveste fællesnævner, og krævede reelle færdigheder.

Danie senior

Danie senior blev født og voksede op på familiens gård, gik i skole i Stellenbosch, matrikulere på Paul Roos Gymnasium. Yderligere undersøgelser inden for botanik og landbrug fulgte i Stellenbosch. Han har også bestået den første certifikat kursus i vin dømme i 1991. I 1979 overtog han som tredje generations vinproducent i Kaapzicht.
Det var hans passion for vin, der førte ham til at registrere gården som Kaapzicht Estate og flaske sin første vin under eget mærke i 1984. I sine yngre dage plejede han at være en ivrig løber og Two Oceans and Comrades Marathon deltager, og han nyder stadig at spille liga tennis for Bottelary Tennisklub. Siden 1990 tager han sin familie og nogle venner hvert år på Orange River, har den oprindelige kano ganget i noget af en flåde. Natur, camping og udendørs liv er tæt på hans hjerte, og han er sjældent set uden sin sorte Doberman ved hans side. Udover at gifte sig med sin tyske kone Yngvild og fødslen af sin søn Danie og datter Quinnie højdepunkterne i hans liv kom præcis 20 og 25 år efter aftapning hans første vin: I 2004 hans Cape Blend Kaapzicht Steytler Vision 2001 modtog Chateau Pichon Longueville Comtesse de Lalande Trophy for Bedste Røde Blend i verden af International Wine & Spirits Konkurrence i London. Og bare for at bevise, at Pinotage kan gøres til en verdensklasse vin, hans Kaapzicht Steytler Pinotage 2006 blev valgt som bedste enkeltsort rødvin over alle sorter og lande i verden af Decanter dommere i 2009. Gennem hele sit liv Danie har engageret sig for samfundet: han finansierede og registrerede Bottelary som en vin af oprindelse i Stellenbosch, han tjente i 8 år som direktør for Stellenbosch Vin ruter og repræsenterer vinindustrien på FNB Commercial Agricultural Advisory board. Han er medlem af den prestigefyldte Cape Winemakers Guild siden 2000.

Danie Junior er meget passioneret omkring vin, altid sætter øjne og fokus på vine fra forskellige tanke foran os og søger vores mening før aftapning, han deler hans tanker og ideer, diskuterer markedsføring og produktsortimentet med os, og det er en fornøjelse at arbejde sammen med ham. Det er dejligt at have nogen i familien, der vil overtage batton og køre med det, og vi er overbeviste om, at Danie junior vil gøre et godt stykke arbejde med Kaapzicht vine i fremtiden. Da han var lille, fokuserede han ikke på at skrive snarere at erklære, at han ikke behøvede at lære at læse og skrive, fordi han var alligevel, kommer til at blive landmand. Hans mor lokkede ham til at gå i skole, først Rhenish Primary, så Paul Roos i Stellenbosch. Senere var hans argument:

 “hvorfor gå til universitetet, hvis jeg ønsker at blive landmand, jobbet er her og venter på mig”

Hans far kommenterede: “Du har kun et job på gården, når du kommer hjem med en grad i vinavl og ønologi.” Så ud til Stellenbosch University, og han nød disse år at spille rugby og bo på Eendracht så meget, besluttede han at tilføje endnu et år og fuldføre sin uddannelse i 5 (snarere end 4) år. Stadig var far ikke tilfreds, og målet til stillingen blev sat højere. Arbejdskraft-besparende enheder, genveje, der reducerer kvaliteten og afslutte, før opgaven er færdig, er ikke egenskaber “gamle skole”. Udtrykket kom op, mens Danie Steytler Jr., 4th generation vinproducent på Kaapzicht, beskrev deres Steytler vifte af vine i forhold til de vine, han nu gør.

“Vine lavet til alder – old school!”.

Det forekom os, at udtrykket ikke kun beskrev Steytler vifte af vine, men familien selv, “old school”. Matriark, mor til Danie Junior, gift med Danie Senior og Export Manager, Yngvild Steytler, skriver veltalende om sin familie og familievirksomheden. Hun er ansvarlig for deres hjemmeside, som om i samtale: “Da min søn ikke synes at have nogen intentioner om at skrive om sig selv, lad mig, hans mor, introducere ham til dig.” Hun gør det, som kun en mor kan og dermed gør op med enhver opfattet påskud, faktisk havde vi den klare følelse af, at vi sad i deres “voorkamer” at have kaffe. Dette er ærlig vin, lavet af ærlige mennesker med en passion for vin, hinanden og jorden, og vi var glade for at have Danie Junior reagere på vores afhøring i, hvad vi kun kan forestille sig at være hans varemærke, jovial stil.

Hvad er din favorit af alle de vine, du producerer og hvorfor?

Dette er et meget vanskeligt spørgsmål, da vinproducenter generelt betragter deres vine som børn. Nogle jeg har vedtaget fra min far, og nogle er mine egne kreationer. Jeg kan fremhæve 1947 Chenin som værende temmelig speciel for mig, da det var en vin jeg skabte og var den første hvidvin til at vinde 5 stjerner for os. Vingården var den første vingård plantet af min oldefar i 1947 og har set 4 generationer pleje det. 

Efter at have tilbragt en række høst i udlandet, var der en speciel oplevelse og hvorfor? 

Hver årgang er speciel, og hvert sted tilbød gode minder, jeg fik gode venner under mine rejser. Hvis jeg virkelig skulle vælge en, ville det nok være min første årgang i Frankrig, på Château Grand Manye i Saint-Émilion, Bordeaux. Jeg boede i det store Château med Madame Nony den 65-årige ejer med rigtig fransk blå blod i årerne. Hendes mand var gået bort og hendes børn boede andre steder, så det var bare os to, en butler og en kok, der kogte intet mindre end 4 kurser hver aften. Og hver aften hun ville fortælle mig at vælge en vin fra kælderen, hvilket betød, at jeg drak de bedste vine Bordeaux havde at byde på, lige tilbage i 40’erne og af alle de første vækster. Jeg får aldrig chancen for at smage de typer vine igen, det var næsten spildt på en 25-årig, ung vinproducent, men det gjorde at uddybe min kærlighed til vin og for det, vil jeg altid være taknemmelig.

Hvordan vil du sige din vinfremstilling og vingård forvaltning stil har udviklet sig fra generation til generation, især som reaktion på den stadigt skiftende forbruger?

Forbrugerne opbevarer ikke vin længere, så der er pres for at producere drikkeklare vine. Jeg tror generelt vinmaskiner er også blevet mere avanceret, og vi udvinder mindre og mere blide tanniner. Mine vine er også mere frugt drevet end de mere kraftfulde strukturerede vine af min far og bedstefar. Vi gør dog stadig Steytler serien,  som er vine lavet til alder – old school!

Din far trækker sig ud i år, hvad ville du sige, du har lært af hans enorme karriere?

Vinfremstilling er ikke en karriere eller et job – det er en livsstil, og heldigvis elsker vi begge det, vi gør. Hvad ville du sige, du har introduceret, siden du blev den officielle vinproducent på Kaapzicht? Kaapzicht blev altid set som en rødvin producent, forhåbentlig med de to “nye” Chenins kan vi også ses som en god hvidvins producent.

Vil du sige, at du er vinmager i kælderen eller vingården, mere landmand eller vinproducent?

De bedste vine er lavet i vingården, alle vinproducenter ved dette. Jeg personligt bruger mere tid i kælderen, da vi har en meget god Viticulturist, Robert Stolk, og hans team gør alt det hårde arbejde i vingården.

Ville du altid blive vinproducent, som din mor siger?

At vokse op på en gård er et stort privilegium. Du har plads til at spille, bygge træhuse og skjulesteder, ride på heste, motorcykel, bygge dine egne go-vogne fra gamle plæneklipper motorer, jage perlehøns og Braai dem på brande i bushen. Men så sjovt som det er, er du klar til at se alt det hårde arbejde, som hele tiden bliver gjort. Det er ikke nogen let opgave at lede 190ha og 60 fastansatte, og det er svært at drive landbrug i de bedste tider. Jeg var ikke i tvivl om, at det liv, jeg valgte, skulle være måneskin og roser, men det var det, jeg var vant til, og noget jeg allerede vidste noget om. Så ja, det var altid vil være vin landbrug.

Er der flere obskure sorter, du føler ville være egnet til din Bottelary Hills terroir og vil du gerne sprede dit udbud endnu mere i fremtiden, eller forenkle?

Jeg er stadig i to sind om dette. Som virksomhed ville vejen frem helt sikkert være at forenkle – 10 produkter x 100 tilfælde er bedre end 100 produkter x 10 tilfælde. Men som vinproducent nyder jeg virkelig at eksperimentere og skabe nye produkter. Jeg tror også, som de klimaændringer, vi er nødt til at se til sorter, der bedre kan styre varmen og tørke, så snarere Touriga Nacional end Pinot Noir, for eksempel.

Hvad er dine tanker om bush vine og fortælle os mere om 1947 og 1952 projektet?

Gamle bush vinstokke kan producere magiske vine, ikke altid, men nogle gange, hvis plantet på det rigtige sted, kan de. De har mere udviklede, dybere rodsystemer, så kan klare bedre med en hedebølge, og dermed bevare bedre surhedsgrad og bedre pH. Dybest set de gamle bushvinstokke producerer mindre frugt end en ung trellised vingård, mindre frugt med mindre bær, der producerer mere intens / koncentreret vin – det er teorien. Jeg er heldig, at vi stadig har nogle gamle vinstokke på vores gård, og hvis jeg er ærlig disse vinmarker overlevede, fordi der ikke var nogen penge til at erstatte dem.

I 70’erne, 80’erne og endda 90’erne, blev en landmand betalt for tons eller liter, leveret til de større Coops. Kvalitet var mindre vigtigt og høje udbytter var fokuspunktet. Dette er også grunden til industrien plantet så meget Chenin, Colombar og Cinsault, da de producerede højere udbytter. I 1984, da vi begyndte at aftapning vores egen vin, skiftede fokus til kvalitet, og så højere giver vinstokke blev erstattet med mere “ædle” dem. Vingården fra 1947 er nu den næstældste Chenin vingård i landet, og den laver magiske vine. Vi har så også produceret en ny vin 1952 Cinsault. Jeg vil gerne fremhæve denne, da stikkene blev plantet samme år som min far blev født, og på hans pensionering vi troede, at denne vin var en god måde at ære ham.

Vine fra vingården

Chenin Blanc

Moden kvæde, ananas og stenfrugt med nogle interessante krydrede undertoner. Let tekstureret gane, med en antydning af sødme og balancerende sprød syre, resulterer i en rask finish.
Kundefeedback har været særdeles tilfredsstillende og alle kommentarer har været med stor positivitet.
Kokken foreslår: Saftig sipper ved poolen, også en vinder med udendørs måltider.

Alkohol: 13,5%
Restsukker: 3,5 g/l
Syreindhold: 6,4

Kaapzicht Estate Red

Estate Red

Blend: 58% Shiraz, 42% Cabernet Sauvignon
Dyb lilla blanding, der tilbyder ungdommelige, opbragte aromaer af sød parfume, vilde mørke bær, sødt krydderi og moskus.
Ganen er frodig, smidig og saftig, viser fed sød frugt, kirsch og sure kirsebær, pænt indrammet af friskhed, god træ integration og bløde tanniner.
Kokken foreslår: Lækker på egen hånd eller som en partner til rige vildt gryderetter eller endda stærk ost.

Alkohol: 14,4%
Restsukker: 4,1 g/l
Total Surhedsgrad: 6,2 g/l

kaapzicht BIN3

BIN3

Blend: 65% Merlot, 26% Cabernet Sauvignon, 6% Pinotage, 3% Malbec
Interessant urteagtige profil, der viser jordiske, knuste blad komponenter og endda agave, men uden nogen grønne, bitre elementer.
Ganen er bred, med rød frugttilgængelighed og ejendommens signaturstruktur og faste tanniner.
Kokken foreslår: Al mad vi skandinaver nyder

Alkohol: 13,4%
Restsukker: 4,3 g/l
Total Surhedsgrad: 6,1 g/l

Kaleidoscope

Integreret smag af sorte og røde bær, teblade og krydderi der inviterer til en slurk af denne nemme drikke blanding; den blide struktur med bløde tanniner støtter en kerne af søde bær frugt, tilføjer venlige drikkelighed; medium rørige med en velafrundet velsmagende finish.
Blend: 29% Pinotage, 25% Merlot, 23% Cabernet Sauvignon, 17% Shiraz, 6% Malbec

Alkohol: 14,0%
Syre: 5,8
Restsukker: 5,7

Shiraz

Dyb lilla kerne, med en rubin fælg. Vinen åbner med søde blomster og lidt parfume, udvikler yderligere og afslører vilde brombær, morbær, krydret rabarber og lakrids.
Ganen er generøs og saftig, men også ret fokuseret og elegant, med harmonisk, velintegreret eg og en ren, appetitlig og lang finish.
Kokken foreslår: Passer perfekt med Osso Bucco eller andre rige italienske retter.

Alkohol: 14,45%
Syre: 5,6
Restsukker: 3,8

kaapzicht Pinotage

Pinotage

Mørk dyb dybde af sort blomme med en overdådig, let reduktiv næse af sorte kirsebær, morbær og stuvet blomme. Egetræet er meget subtil og integreret spiller til styrkerne af frugt renhed og præcision understreger vine vilde kant. Oplevelsen der har imponerende fokus, afbalanceret finesse og en klassisk, cool, elegant mundfornemmelse præget med bløde smidige sorte frugter, eg, svesker og ristet cedertræ, vanille og pistol røg. Ganen starter saftig, med en rød frugt lys kerne og faste tanniner, udvikle yderligere kompleksitet sur kirsebær, cola, grønne oliven og røg.
Dette er et imponerende udtryk for denne enestående sydafrikanske drue.
Kokken foreslår: Al mad der passer med Pinot Noir samt asisatisk, vildt og lækker oksekød

Alkohol: 14,62%
Syre: 5,8
Restsukker: 2,5

Merlot

En dyb kerne af sort frugt, grillede urter og lakrids kombinerer med krydrede elementer af tjære, nyt læder og sorte oliven.
Nogle støvede, søde eucalyptiske noter er druknet ud af vinens ren og skær koncentration.
Udtalte, fine, tørre tanniner optimerer vinen og yderligere flaske ældning af 3-8 år. Et seriøst, fyldigt udtryk for Kaapzicht kvaliteter.
Kokken foreslår: Passer perfekt med Osso Bucco eller andre rige italienske retter.

Alkohol: 13,81%
Syre: 5,4
Restsukker: 2,2

Kaapzicht Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

Dyb rubin med mættet og uigennemsigtigt centrum med overflod af solbær, fynboer og fennikel med intensiv saftighed og faste velforvaltede tanniner og rige frugter er smukt afbalanceret med integreret eg giver en stor smag med dybde og kompleksitet.
Kokken foreslår: Lækker kalve- og oksekød stegt eller grillet med sprøde grøntsager

Alkohol: 14,47%
Syre: 5,8
Restsukker: 3,0

Steytler Pinotage

Håndlavet af en familie, hvis livsnerve er vin, Steytler Range er kulminationen på vores gods bedste vine i kun ekstraordinære årgange. Tradition og 4 generationer af Steytler passion smede disse vine. Patriotisme er en personlig overbevisning. “Steytler Pinotage” er vores patriotiske hengivenhed til prøvelser for at mestre Pinotage siden sin tidligste begyndelse lige her i Bottelary Hills. Da dette er Sydafrikas eneste virkelig originale drue, er vi fikseret på præsentation af sin finesse til verden. Med denne vin hylder vi George Steytler, der tilplantede Kaapzicht i 33 år.
Kokken foreslår: Al mad der passer med Pinot Noir samt asisatisk, vildt og lækker oksekød.

Alkohol: 14,63%
Syre: 5,8
Restsukker: 2,5

Steytler Vision

Blend: 50% Pinotage, 35% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot
Power & koncentration, inden for en tæt vævet struktur, der viser masser af løfte.
Generøse cassis og sorte bær samt vanilje og krydderi fra eg. Kompleks og flerdimensionel.
Kokken foreslår: Hyggemiddag mad der kan være både asiatisk eller traditionelt til mad på både kalv, kalvekød eller oksekød.

Alkohol: 14,5%
Syre: 6,2
Restsukker: 2,7

Steytler Pentagon

Blend: 50% Cabernet Sauvignon, 30% Cabernet Franc, 10% Merlot, 5% Petit Verdot, 5% Malbec
En muskuløs Bordeaux-stil blanding, der udstråler magt og koncentration, bundet op i en struktur af finkornet tannin og blød surhedsgrad, der ikke kun lover omfattende udvikling, men også lokker med hvert besøg i glasset. Masser af mørk frugt der er opstrammet i en palet med skønne smagsoplevelser.
Kokken foreslår: Passer perfekt til jule og nytårsmad og passer perfekt til al mad, vi spiser på dette tidspunkt.


Alkohol: 14,57%
Syre: 6,3
Restsukker: 2,8

Hanepoot Jerepigo

Smukt duftende druesmag fylder glasset sammen med kaprifol noter, inspirerende og skøn sød med saftig Muscat smag, dog er sødmen velafbalanceret med livlig surhedsgrad for en harmonisk finish giver lækker beriget dessertvin. Druerne blev plukket på kolde morgener, knust og pumpet ind i rødvin til fermentering og enzymer blev tilføjet. Med 24 timers skinkontakt før mosten blev let presset. Saften blev ren og behandlet for at gøre proteinerne stabil, før den blev beriget til 17,5 % Alc.
Kokken foreslår:
At nyde kølet med æble og mandel tærte eller en frisk frugt fad.


Alkohol: 17,35%
Syre: 4,0
Restsukker: 2,4