Elgin Vintners

En ægte følelse af sted, minimal indgriben, maksimal pleje

I hjertet af Elgin-dalen, beliggende mellem vingårdsrækker, frugtplantager af æbler og pærer med et amfiteater af Kogelberg og Hottentots Holland bjergkæder, ligger hjemsted for Elgin Vintners på Elgin Orchards gård, der daterer sig tilbage til 1890.

MØD VINTNERS

Ligesom vores vine fortæller en unik historie om sted og karakter i hvert glas, vores team af Vintners hver har deres egen historie at fortælle om, hvordan de kom ind i vinbranchen, hvad der holder dem i det, og hvorfor de elsker vores cool-klima Elgin dalen.

DR. MAX HAHN

Elgin Vintners stiftende partner Dr. Max Hahn er en kilde af viden om historien om Elgin Valley og Elgin Orchards gård, der udløste hans interesse i at eje en æblefarm “en dag”.
Nu bor i, hvad der menes at være den ældste hus i dalen, betalingshus på broen over Palmiet-floden, der løber gennem dalen, han kender historierne om gårdens oprindelige ejer Edward Syfret, nabo Jack Green (og Gimmick dias, eller reb-og-remskive system, der anvendes til at transportere æbler over floden til hans pakker), og Denniston familien, der tilbød rekreation i Ridgelands herregård på gården for sårede tropper vender tilbage fra World Anden verdenskrig.
Disse familier huskes i navnene på gæsteværelserne i den statelige herregård, der nu er hjemsted for Elgin Vintners, luksusindkvartering for besøgende og et naturskønt sted for særlige begivenheder.
Max’ far var en af de sårede tropper plejet til wellness på Ridgelands og blev venner med Denniston familien – mange besøg på Elgin Orchards og Ridgelands herregård gnister den unge Max drøm om en dag at trække sig tilbage til en æblegård i området.
Men, siger han, “Jeg havde aldrig drømt om jeg ville eje denne gård”.
Denne mulighed kom mange år senere i 2001, efter en videnskabelig grad i geologi og kemi, en grad i medicin, og en lang karriere i erhvervslivet.
Gennem en kombination af skæbne, den rigtige timing og den rigtige pris – og tillid fra at kende historien og folk i gården, erhvervede han Elgin Orchards og dets virksomhed med landbrug og pakning æbler og pærer i 2001.
For mange er der en romance om dyrkning af vinstokke og fremstilling af vin. For Dr. Hahn, diversificering i druer var en forretningsbeslutning foranlediget af en afmatning i æbleindustrien, stigende signaler om den globale opvarmning, og ekspert synspunkter, at det kølige klima og unikke terroir af Elgin dalen havde potentiale til at gøre fremragende vine.
Hans passion er for landbrugets flittige indsats og belønningen i landbrugsprodukter, snarere end for vin i sig selv, selv om han siden har rejst verden rundt og oplevet vinavl og vine i forskellige regioner.
“Jeg elsker vinmarkerne. De er åbne og rullende (et meget pænere sted at cykle end gennem frugtplantager, der skjuler udsigterne), og videnskabsmanden i mig er fascineret af jordprofilerne og deres indvirkning på vinstokkene og den kemi, der går til at lave vin.”

En indledende 30ha af 800ha gården, med sine 250ha frugtplantager, blev sat under druer, på en kileformet stykke jord langs floden.
Elgin Vintners, et partnerskab af landmænd i området, der indgik druedyrkning og vinfremstilling, var en af de tidlige aktører i, hvad der voksede til en lille, men betydelig industri, i løbet af det næste årti.
“Mit hjerte er i landbruget – og landbrug, der går usædvanligt godt. Jeg elsker at se den proces og indsats, der går ind i landbruget, arbejdet i frugtplantager og vinmarker, der ændrer sig med årstiderne, afgrøderne langsomt udvikler sig til høst.”De fleste mennesker kan ikke lide at blive vækket af støjen fra en sprayvogn i frugtplantager om morgenen, men det gør jeg! Det er et tegn på, at der sker ting på gården, og det får mig til at føle mig godt.”
“Jeg er perfektionist, og jeg gør ikke tingene halvhjertet – ikke en weekend landmand type person. Tingene skal gøres ordentligt, og det gælder også for vin.”

JAMES RAWBONE

For James Rawbone-Viljoen handler vinbranchens begejstring om personlig interaktion med vinelskere og dyrkning af Elgin Vintners’ globale familie af loyale tilhængere. “Jeg siger ofte, at for mig, voksende æbler og pærer er en meget videnskabelig proces, som det er med druer, men når du har dyrket, at æble eller pære, pakket det og sendt, hvis ud af gården, har du ikke mere at gøre med det.”
“Den virkelige attraktion for mig, med druer og med vin, er at have denne personlige interaktion med forbrugeren. At sidde over bordet og dele et glas vin, et produkt, som jeg elsker, med mennesker og se deres tilfredshed med at nyde dit produkt – det er hvad jeg får et kick ud af.”
James’ passion er ikke tilfreds med blot at dyrke druer til høst, og det er James passion for fremstilling og salg af vinen, der åbner nye markeder for Elgin Vintners gennem personlige vinsmagningsoplevelser og giver brandet et ansigt og en personlighed.
“Gennem private smagsprøver og personlige oplevelser har vi udviklet en stærk følge af mennesker, som vi har rørt og har en forståelse for, hvad vi gør, og vi sætter pris på deres loyalitet.”
James ‘s Elgin rødder løbe dybt – han voksede op i Elgin Valley, på Oak Valley, gården ejes af sin familie i mere end et århundrede.
Hans karriere tog ham på andre veje, selv om, indtil han besluttede at prøve sin hånd på æble-og pære-landbrug i begyndelsen af 1990’erne og derefter, som mange andre gjorde, diversificeret i drue-og vinproduktion, på Blauwkrans og Helderfontein og blev en stiftende partner i Elgin Vintners.
“Elgin havde længe været kendt for sit potentiale som en præmie vinproducerende område, på grund af sit kølige klima, højde og rigeligt vand,” siger han
Mens partner Dr. Max Hahn har “mere af en international gane”, siger han, “Jeg kan ikke finde en vin i verden, der er bedre end vores Elgin vin.”
“Lokale er lekker (fantastisk) for mig og lokale er Elgin. Jeg har svært ved at finde den samme kvalitet hvor som helst som den, der produceres i vores dal.”
Han er optimistisk, at Elgin Vintners er på et solidt grundlag for at fortsætte med at gøre Premium vine og har scenen til at fremvise, hvad denne unikke appellation er i stand til.
På en lysere note, siger han, “når du har en dårlig dag på kontoret, kan du komme hjem og spise et æble, og det er fantastisk. Men i forhold til at åbne en flaske af din vin? Det er helt anderledes!”

Vine som vores bliver bare bedre med alderen

JAMES RAWBONE

MARINDA KRUGER

“At være i vinindustrien handler om forretning; at blive i vinindustrien handler om lidenskab.”
Kombinationen af videnskab og kreativitet, der går ind i vinfremstilling var “ja øjeblik”, der antændte Elgin Vintners vinproducent, business manager og nyeste aktionær Marinda Kruger-Claassen passion for industrien.
Hun voksede op i Port Elizabeth, langt fra vinlandet, men med en kærlighed til videnskab og jord – sælger grøntsager til sin mor fra sin egen have fra en ung alder – sammen med en kreativ bøjet for “at gøre ting og bygge ting”.
Bevæbnet med en BSc i Food Science, vin ind i hendes verden i hendes første job som kvalitetschef for en stor international vin selskab, hvor “vinfremstillingsprocessen havde mig hooked fra dag ét”.
“Jeg forstod videnskaben og logikken i processen, og så så jeg vinproducentens indvirkning på processen, den kreativitet, der anvendes, og hvordan du kan opleve den effekt i slutproduktet.
“Det var helt fantastisk for mig – jeg vidste, jeg havde fundet min niche.”
En kvinde med et stadigt spørgende sind, der tror på at gribe enhver mulighed, som livet tilbyder – “endda en halv mulighed” – hun begyndte at studere vinfremstilling, nå sin Masters i Vinavl og Ønologi, og flyttede fra hendes lab job i en vinmagers rolle, rejser verden og oplever høst og vinfremstilling i Europa og Australien.

“Jeg føler mig meget privilegeret for denne eksponering, og springbræt, at det gav mig.”
Hun havde længe været interesseret i Elgin Valley – “et undervurderet område, med sin cool-klima, så forskellig fra resten af Sydafrika som en varm region, og dens interessante vinfremstilling potentiale”
“Da muligheden for at arbejde hos Elgin Vintners kom, var det ikke engang et spørgsmål til mig, jeg greb bare fat i den. Som vinproducent er det et højdepunkt for mig at arbejde i en appellation, der er helt unik, og det giver mig mulighed for at lave mere research og eksperimentere.”
Hun er begejstret om mangfoldigheden af terroir i dalen omgivet af bjerge “som en skål”, med sin høje højde over havets overflade endnu tæt på havet, de kølende briser og skydække, og morgentåge, der især favoriserer vingårdens prisbelønnede Pinot Noir.
“Vores druer modnes i et afslappet tempo her, ingen stress. Alt, hvad der tager længere tid, er bedre, tror jeg – mere smag form, tanniner modnes og er ikke grønne, sukker er lav, og alt er i balance med den naturlige surhedsgrad.”

“Vine som vores bliver bare bedre med alderen.”

Tilføj til, at befolkningen i Elgin Vintners – “en tightknit team, der arbejder sammen og alle brænder for, hvad de gør” – og Marinda mener, at denne kombination af unikke klima og personlige engagement er, hvad der afspejles i den karakter, der findes i hvert glas Elgin Vintners vin

VORES DAL

Vi har en dyb forbindelse med og forståelse af vores vinmarker og terroir.
Der er omhyggelig med at passe på vores vinmarker, der producerer velafbalancerede druer fyldt med smag.
Denne proces tager en hel sæson, og vores rolle som Winthers er at fange denne smag i hvert glas.

Kun en time øst for Cape Town, det højtliggende køligt klima Elgin-distrikt, vugget i de gamle sandsten Hottentots Holland bjerge, var traditionelt en æble-voksende region.

Nu prisbelønnede vin viser ekstraordinære poise, finesse og elegance er produceret her, med Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir og Shiraz klarer sig særligt godt i denne senere modning, køligere terroir.
På grund af vinmarker forhøjet mellem 260 og 600 meter over havets overflade og den unikke terroir modnes druerne på vinstokkene i længere tid end lokale landområder og mange af verdens mest berømte vinregioner.

Den gennemsnitlige årlige nedbør er 1011 mm med 366 mm falder om sommeren, og forælder jord består af Table Mountain Sandstone og Bokkeveld Shale.

Vine fra vingården:

Pinot Noir

Terroir Dette er et køligt område, der ligger 12-20 km fra havet, med gennemsnitlige februar temperaturer på 19-20 °C. Jord er jern rigt, grus på forvitret, blød skifer, beliggende på 200-300 m højder og sandsten bjerge og læ stærke sydøstlige vinde om sommeren.
Vinfremstilling Pinot Noirdruer blev håndsorteret. Gæring i åbne top fermenteringstønder med blide punch-downs to gange om dagen. Druerne blev derefter forsigtigt presset og modnet i traditionelle burgundiske 228 L egetræsfade i 11 måneder før filtrering og aftapning.
Smagsnoter Lokkende næse af røde bærfrugter og delikate strejf af underskov. Elegant indgang med subtile aromaer af jordbær og kirsebær, så vinens tannin gør sig gældende, og endelig finish viser lækker vedholdenhed.
Kokken foreslår Retter med morels og andre vilde eller eksotiske svampe. Dekadent champignon risotto eller sprød kylling bagt til perfektion og kvalt i en cremet champignon sauce vil passe perfekt til denne elegante Pinot Noir.
Alkohol 13,0%
Syre i alt 5,4 g/l
Restsukker 2,2 g/l

Shiraz

Terroir Dette er et køligt område, der ligger 12-20 km fra havet, med gennemsnitlige februar temperaturer på 19-20 °C. Jord er jern rigt, grus på forvitret, blød skifer, beliggende på 200-300 m højder og sandsten bjerge og læ stærke sydøstlige vinde om sommeren
Vinfremstilling Druerne blev håndhøstet og lagt i blød i 3 dage. Gæringen i alt 14 dage ved temperatur på 24 °C med 4 pumpeovers/dag. Malolaktisk gæring på skindene og samlet maceration varede 12 dage. Vinen færdig med malolaktisk gæring i tank. Vinen martret til tønder i 12 måneder med 90% fransk eg og 10% amerikansk, hvoraf 25% var nyt.
Smagsnoter Levende, ungdommelige lilla nuancer i glasset. Den aromatiske intensitet af næsen fremkalder nuancer af søde tranebær og en liberal dosis af hvid peber, så typisk for køligt klima Shiraz fra Rhône-dalen. Medium påvirkning på ganen, sød rød frugt, brombær frugt pastiller samt lag af hvid peber og krydderi. Den dvælende finish viser god balance mellem mørk frugt, spiciness. Denne Shiraz har fremragende modning potentiale.
Kokken foreslår Et stort snit af er svinekød skulder, hvor du har en rigere umami-drevet stykke kød, krydret med peber og spidskommen. En anden fast favorit er slowroasted Springbok skafter med cremet kartoffelmos.
Alkohol 13%
Syre i alt 5,2 g/l
Restsukker 2 g/l

Belle Amie Merlot Blanc de Noir

Terroir Elgin er den fedeste vindyrkning appellation i Sydafrika med en gennemsnitlig dagtemperatur om sommeren på 28 °C, hvilket gør det ideelt at dyrke druer, der vil producere stjernernes vine. Kombination af 2 Merlot kloner og 2 Shiraz kloner blev brugt til at producere denne Blanc de Noir. Disse vinmarker blev etableret på Ridgelands i 2002 og blev plantet i Sandstone jord. Vinstokkene producerer små bær med masser af smag og med en særlig god tannin struktur. Det kølige klima og den gradvise, lange modningsfase resulterer i høj naturlig organisk syre med modne og allerede glatte tanniner.
Vinfremstilling Premium kvalitet Merlot og Shiraz druer blev begge høstet tidligt om morgenen samme dag. Klaser blev hånd sorteret og derefter en blød og langsom presningsproces gav en usædvanlig lys farve og vi vælger ikke at foretage nogen farvejustering bagefter. Mosten gæres langsomt ved lav temperatur på 11 til 13 °C for at producere smukke, frugtige aromaer. Efter gæring blev vinen holdt på bærmen i 2 1/2 måned før aftapning. Den endelige blanding omfatter 88% Merlot og 12% Shiraz.
Smagsnoter Vinen viser en meget bleg laksefarve. Aromaer af jordbær, candyfloss, og tranebær med rene og frugt noter vrimler. Røde bær og en saftig surhedsgrad detekteres på finish. Denne forfriskende og velintegrerede vin er ideel til at nyde på en solskinsdag med vennerne.
Kokken foreslår Nyd med sushi, skaldyrsplader og salater.
Alkohol 13,7%
Syre i alt 6,3 g/l
Restsukker 2,3 g/l