Kleinood Farm / Tamboerskloof

Historien om Kleinood vingården

De Villiers familien har efterladt dybe fodspor i historien om den sydafrikanske vinindustri gennem århundreder, og Kleinood og Tamboerskloof vine er ingen undtagelse.

Den franske Huguenot Jacob de Villiers købte vingården Boschendal mellem Stellenbosch og Franschhoek, efter immigrerer til Kap Good Hope i 1688. I år 2000 fandt Gerard de Villiers, en direkte efterkommer af Jacob, og hans kone, Libby, det stykke jord, der stjal deres hjerter – komplet med bjerge, flod og en uberørt tarmkanal af indfødte skov.

De omdøbte gården til Kleinood. Kleinood er et afrikaans ord fra hollandsk og tysk oprindelse betyder noget lille og dyrebart. Dette er præcis, hvad Kleinood betyder for dem, og præcis hvad det er – en lille gård, meget kær deres hjerter, der har specialiseret sig i produktion af kun en Syrah baseret rødvin, en enkelt vingård Syrah og lille produktion af Viognier og Syrah Rosé samt de Boerin ekstra jomfruolivenolie. Kleinood ligger i Blaauwklippen-dalen på skråningerne af Helderberg-bjerget uden for Stellenbosch – det førende rødvinsområde i Kap. De besluttede, hvilke sorter der skulle plantes efter flere års omhyggelige analyser af jordbundstyper og klimatiske forhold på bedriften. Således ikke kun deres passion, men også terroir, solen og regnen førte dem til at plante Shiraz, Mourvèdre, Rousanne og Viognier på nord og vest vender skråninger. Fra denne fine balance mellem videnskab og lidenskab Tamboerskloof vine, nu dyrket, plejes, høstet, presset, modnet og aftappet med samme omhu blev født.
Før de flyttede til Boland, boede Gerard, Libby og deres to børn, Spicer og Katharien, i Cape Town forstaden Tamboerskloof i 25 år.

Derfor besluttede de at kalde deres vin Tamboerskloof. Navnet Tamboerskloof betyder dalen (kloof) af trommer (tamboer). Tamboerskloof er igen en integreret del af de Villiers slægtshistorie samt Cape Town og Boland.

De hollandske bosættere immigrerede til Kap i 1652 for at dyrke med frugt og grøntsager til at levere den hollandske Østindiske Company skibe på vej mod øst. Udkigsposter bemandet med observatører blev etableret på bakkerne og bjergene omkring Cape-halvøen.

Disse spottere trommede budskabet om et skib der nærmer sig fra den ene udkig post til den næste, indtil landmændene i de omkringliggende dale hørte trommer og fortsatte med at høste deres afgrøder og skyndte sig til Cape Town havn med deres vogne for at opfylde skibet ved ankomsten.

Tiderne har ændret sig. De modtager nu deres ordrer til Tamboerskloof Syrah, Tamboerskloof Viognier, Tamboerskloof Katharien Syrah Rosé og de Boerin ekstra jomfruolivenolie via e-mail fra Europa, men stadig hast med deres dyrebare produkt til Cape Town havnen for at opfylde leveringsfristen.

Gerard, en ingeniør af profession, der har viet sine betydelige færdigheder og energi til at designe kældre til nogle af de største navne i Cape vinindustrien designet og bygget Winery. Libby, ansvarlig for det arkitektoniske design, skabte tidløse bygninger med stærke traditionelle Cape påvirkninger og materialer. Gerard brugte sin erfaring til at designe en State of the art vingård uden at miste kontakten med traditionelle vinfremstillingsmetoder.

Alt er enkelt og holistisk designet og dedikeret til at udforske, udvikle og udnytte det fulde potentiale af gården og deres personlige færdigheder for at producere den bedste vin Kleinood er i stand til.

Som navnet så rammende afspejler, er dette i høj grad et personligt og meget individuelt projekt, hvor ingen vin eller ønologisk indsats er sparet for at producere vine af topkvalitet. Men primært Kleinood er et hjem, hvor endnu en gang, en de Villiers familie er kommet hjem til sine rødder.

Historien

Tamboerskloof er igen en integreret del af de Villiers slægtshistorie samt Cape Town og Boland. Navnet Tamboerskloof betyder dalen (kloof) af trommer (tamboer). De hollandske bosættere immigrerede til Kap i 1652 for at dyrke med frugt og grøntsager til at levere den hollandske østindiske Company skibe på vej

Vinfremstilling

Omhyggelig pleje og håndtering

En af hemmelighederne bag Kleinood vine ligger i at plukke på det helt rigtige tidspunkt. Hvert år inspicerer holdet vinmarkerne fra et luftperspektiv. Dette giver dem mulighed for at gøre en infrarød undersøgelse af vinmarkerne, og dermed bestemme kraft og modenhed af forskellige områder i hver blok. Hvert område plukkes derefter i overensstemmelse hermed.
“Vinstokke og druer gennemgår omfattende overvågning hele året for at sikre, at vi forstår vores vinmarker og lærer at dyrke dem bedre,” siger Gunter. “På denne måde etablerer vi beskæringsvægten af de beskårne skud, bundternes vægt, bærmenes størrelse og vægt etcetera for hver blok, hvilket giver os mulighed for at skabe den rette balance mellem terroir, vin og drue,” forklarer han.

Sans for detaljer – hvert skridt på vejen.

Den karakteristiske, men karakteristisk underspillet, etiketter er håndtrykt med en antik presse på håndlavet papir revet i stykker i hånden og stak på hver enkelt flaske i hånden.
   • Den forreste etiket bærer kun navnet og vintage af vinen.
   • Bagsiden etiketten hedder sin herkomst.
De eneste insignier skildrer et får med et flag, der stammer fra den officielle de Villiers familie våbenskjold.
Selv om den første Rhône stil Syrah blev aftappet i 2002, Syrah 2003 var den første til at blive frigivet på markedet, efterfulgt af 2006 jomfru vintage Viognier.
Vinene er blevet rost af kritikere og vinelskere både nationalt og internationalt med top ratings med minimum 4 stjerner i Platters Wine Guide og dette gælder også de øvrige vine Viognier og Rose, der hver modtager den samme stjerne rating i denne roste guide.

“Jeg skabte vores første superfin fra en enkelt mark på vingården, John Spicer Syrah 2009, og dette var starten til en global succes, hvor denne vine er meget eftertragtet af vinkendere med visionen at udelukkende producere en vin med den enestående og unikke karakter af den vin, der produceres af denne vingård år efter år.
Til orientering produceres kun 108 kasser hvert år og Born Wine er meget heldige at tilbyde denne topvin med 15 kasser, hvert år. Alle kasser er så eftertragtede, at de sælges på allokation.
Jeg ønskede at holde det adskilt som det ultimative udtryk for vores terroir, der understøtter filosofien om, at der er lavet gode vine i vingården.” forklarer vinproducent Gunter Shultz.
De Villiers’ tilgang til at etablere deres eget vinmærke, selv om det er bestemt lavt, understøttes af en dedikation til at producere en enestående og intenst personlig vin af højeste kvalitet.

Vinmarker og Terroir

Kleinood ligger i Helderberg-området nær Stellenbosch.
Dette område er kendt for sine varme dage og kølige nætter, hvilket gør det ideelt til vin drueproduktion.
Beplantningerne udføres på nord og vest vender skråninger i højder varierende fra 172 til 198 meter over havets overflade.

Fantastisk vin er lavet i vingården

Kleinood er en lille gård på kun 12 hektar agerjord.
Der er afsat ti hektar til vinstokke, mens de resterende to er under oliventræer.
Da Gerard de Villiers købte denne unikke ejendom i 2000, var der ingen vinstokke på gården. Der blev gennemført omfattende jordbundstest med mere end 150 inspektions- og prøveudtagningsgruber på de 13 ha, der er til rådighed til dyrkning. Disse tests viste forskellige ler-baserede jordtyper – Tukulu, Kroonstad, Klapmuts og Witfontein.
Baseret på resultaterne af disse udtømmende tests kombineret med omhyggelig overvågning af vejrmønstre og sol- og vindretninger blev gården opdelt i 23 halv hektar blokke. Jorden blev derefter dybt pløjet og forberedt til plantning.
Terroir dikterede, at Shiraz skulle være den forskellige valg med en hektar, hver af Viognier og Mourvèdre til blandingsformål.
Tamboerskloof Viognier og Tamboerskloof Katharien Syrah Rosé er begge efterfølgende blevet meget eftertragtede og meget anerkendte vine.
Det er ren chance for, at disse også er Gerards yndlingsvine. “Vi foretrak at vende væk fra de traditionelle sydafrikanske og argentinske Shiraz kloner almindeligt plantet i Cape Wine lander. “
Det skyldtes primært, at de ikke var certificeret til at være virusfri, og vi var ikke helt tilfredse med de vinstilarter, der følger af dem,” forklarer Gerard.
Tålmodighed og udholdenhed var afgørende på dette kritiske tidspunkt. “Vi var efterfølgende i stand til at købe Rhône Syrah kloner 174, 300, 470 og 747 fra et laboratorium, der planlagde at generere spirende øjne fra skrab lavet af moderplanter og formeret sig i et laboratorium.
Disse var garanteret at være virus fri, men vi ville have til at vente et ekstra år.
For at spare tid, involverede fremgangsmåden plantning af grundstammer til senere felt podning af kloning knopper. Dette indebar en omhyggelig proces med varierende grundstammetype, plantning rækkebredder, plantens afstand i rækkerne og rækkeretningerne, der passer til terroir. De vilde grundstamme af vinstokke fik lov til at vokse kraftigt under regelmæssig kunstvanding i et år, hvilket skaber et stærkt rodsystem. Et år efter plantning af grundstammen vinstokke alt over jorden blev afskåret generere en utrolig mængde grøntsagsmateriale. To skud fik lov til at vokse fra stumpen og skuddene var bundet til den første ledning.
En særlig podning team podet de fire forskellige kloner på begge skud for hver vin. De klonale opdelinger i de forskellige blokke var baseret på jordens karakteristika og kraftpotentiale samt grundstammen. Efter et par måneder blev det besluttet, hvilken af de to skud var stærkere, mens den anden blev fjernet, så al den energi fra en stærk rod system til at fodre enkelt skyde. Ikke alene var disse virus fri vinstokke, det var første gang, at Syrah druer fra disse kloner var blevet gjort kommercielt tilgængelige i Sydafrika.
På grund af vores vindyrkningsfilosofi og praksis med at opdele gården i små vingårdsblokke kunne vi bekræfte, at blok 7 var i en liga for sig selv og gav os vores bedste Syrah år efter år.
Gunter “boret ned” i denne blok og til sidst identificeret en del af den halve hektar blok 7, hvor de undvigende druer stod.
Således blev John Spicer Syrah 2009 født – en virkelig håndlavet vin i enhver forstand af ordet.

Fine vine kræver fleksibilitet og tid

Vingården, en undersøgelse i enkelhed, kombinerer den strukturelle og teknologiske ekspertise ejer-designer Gerard i en smart kombination af hightech og tradition. Det var designet til at arbejde meget blødt med druerne og give vinproducenten den størst mulige fleksibilitet.
Ved ankomsten til vingården sorteres klaserne i hånden på et sorteringsbord. Bærrene er også håndsorteret på et separat bord efter forfølgelse. De knuses derefter i en satellittank, der løftes elektronisk op til tagniveau, ophænges og rulles fra en overlys til den fermenter, der er øremærket til at modtage den pågældende blok. Denne indviklede proces sikrer, at druerne ikke gennemgår nogen hård pumpebehandling. ‘Sagte, forsigtigt’ er Kleinood-mantraet.
Kælderen huser ikke mindre end 14 forskellige størrelse fermenter. Dette giver fleksibilitet til at gære partier af druer, der kommer fra vingården i en korrekt størrelse tank. Nogle fermenter er lukket med et stort mandehul i toppen, velegnet til stansning ned, mens andre er open-top fermenteringsapparater.
Det samme innovative system, designet af Gerard, der anvendes til at flytte druer, bruges til at betjene den meget bløde pneumatiske overhældnings enhed, som erstatter og kopierer den arbejdsintensive traditionelle stansning ned af hætten i hånden. “Der blev installeret faste rør til pump-overs for at lette hudkontakt under gæring,” forklarer Gerard.
Den ‘Gratis run’ vin graviterer i tønder fra fermentorerne, mens de fermenterede skind skrabes i hånden i en kurv til presning i kælderens State of the art kurv presse. Malolaktisk gæring finder sted i tank eller et udvalg af fransk 5001 medium-ristede, stramtkornet egetræsfade fra et udvalg af Coopers herunder Boutes, Sylvan, Garonaise og Cadus.
Tøndemodningsrummet har fire forskellige temperaturzoner kontrolleret for at lette malolaktisk gæring i et hjørne bag et temperaturkontrolgardin og kold modning i en anden del af rummet.
Luftfugtigheden i rummet styres af computer for at sikre optimal fugtighed for modningsprocessen. Vinen blandes og efterlades derefter i blandingstankene i mindst tre måneder, så de forskellige komponenter kan ‘gifte sig’, integrere og udvikle den ønskede kompleksitet, rundhed og elegance.
Tamboerskloof Syrah er modnet i flasken ved en temperatur på 14 til 15 grader celsius i mindst et år før frigivelse på markedet.

Kompostering

Ud kompost program er vokset enormt. Vi udarbejder nu et skøn over kompost om året. Vi indsamler heste- og vagtelgødning fra en af naboerne samt kaffeslibe og grøntsagsaffald fra forskellige restauranter i byen hver uge. Vi vender dynger regelmæssigt og vores egne kyllinger og gæs bidrager til at holde systemet sundt. Gylle og kaffe fungerer som en nitrogenkilde til kompostsystemet.
Vi modtager masser af brunt materiale fra vingårdsbeskæringer, olivenbeskæringer og fremmede vegetationsrydning. Husene på gården har ormeture, hvor regnorme forbruger 70% af vores husholdningsaffald. Resten af husholdningsaffaldet affald går til vores Bokashi spande, hvor bakterier forbruger noget organisk og til gengæld producerer smukke kompost.

Fugle gør det... Bier gør det...

Vi har mange bistader på gården. Bierne indsamler pollen fra de mange forskellige urter, indfødte buske og blomster i haven og tjene til at bestøve ikke kun i haverne, men olivenlunde og frugtplantager så godt. Mangfoldigheden i plantearter tjener også til at tiltrække mange små fuglearter til gården, hvilket igen hjælper med at bekæmpe insekter og sprede frø. Plantning fynboer omkring vinmarker fungerer også som naturlige nomadiske boliger for disse små allierede.
Insekticider bruges kun på roser, men på grund af det sunde miljø og følgesvend plantning, er dette nødvendigt langt mindre hyppigt end før, og vi kan nu stole på Ludwigs naturlige og miljøvenlige sprays.

Hold den ren

Vi bruger en specialiseret bakterie til at bekæmpe Kalander, europæiske kragerne og olivenbillen.
Da bakterier kun virker på socialiserende insekter, der lever i kolonier, anvendes det på vaske render i olivenlundene og vinmarkerne. Det lever af den hårde ydre skal af insekter og systematisk inficerer og dræber hele reden. I vinmarker sprayer vi ikke længere helbredende for Mealy bug med det giftige stof, Dursban. Vi frigiver nu skadelige hvepse og mariehøns for at hjælpe med at bekæmpe Mealy bug. De små, indfødte insekter sendes til os fra i små kasser, der indeholder tusindvis af æg. Vi hænger disse kasser i vingården, hvor æggene klækkes, resulterer i en eksplosion af små bekæmper klar insekter. Vi laver 5 udgivelser per sæson.
Vi har fjernet fremmede planter fra skoven og tilføjer nye oprindelige planter og træer til dette og andre områder af gården hver sæson. Vi holder et vågent øje med kvaliteten og kvantiteten af vandet på Blaauwklippen og håber, at omstruktureringen af plantelivet i dette område også vil mindske presset på disse økologisk følsomme vandløb. Det er dejligt at se, hvordan gårdens ansigt og floraens generelle sundhed generelt har ændret sig på meget kort tid. Dette sammen med den voksende fugl og dyreliv på gården gør den indsats, der går ind i processen med at skabe et virkelig bæredygtigt og sundt miljø så meget mere værd.
Selv om vi mener, at vi er kommet langt, er vi fuldt ud klar over, at dette er et langsigtet projekt, der skal udvikles og opretholdes, så længe vi er så heldige at være kuratorer for denne patch af smukke jord.

Onde toner

Selv når alt andet går i dvale, synes de europæiske Hvepse ikke at lægge mærke til, at de ikke var velkomne i første omgang og stadig hænge rundt. De er blevet en reel trussel mod det naturlige økosystem på mange gårde i og er en trussel mod både mennesker, dyr og insekter.

De indsamler ikke pollen, men er kødædere og dermed ikke bestøver, men truer vores indfødte honningbier og andre “hjælpsomme og gode” insekter. Vi er alle blevet stukket flere gange i løbet af de seneste måneder. I modsætning til honningbien dør de ikke efter at have stukket deres bytte. Brodden brænder og klør i flere dage efter.

Disse små monstre gør deres reder under jorden, hvorfra de bytte på deres intetanende ofre. Den eneste måde at komme på dem uden at udrydde alt andet er ved at tage ud reden tidligt om morgenen, mens de stadig er kolde og sløve og brændende det.

Gerard de Villiers | Ejer

Siden han startede sin konsulentvirksomhed i 1983, har Gerard de Villiers arbejdet næsten udelukkende med design af vingårde og destillationsprocesser.
Han har specialiseret sig i vinfremstillingsprocessen, som indebærer strøm af druer, juice og vin fra off-indlæsning gennem pre-køling, sortering, gæring, modning, blanding, aftapning, opbevaring og distribution.
Hans arbejde omfatter ofte den civile og strukturelle udformning af bygningerne samt nødvendige tjenester såsom vandrensning og spildevandsbehandling, samt bulk service levering til anlægget og distribution i anlægget, af vand, elektrisk strøm, standby strøm, køling osv. Selv om han ikke er aktivt involveret i arkitektur eller planlægning, han nyder at arbejde tæt sammen med disse discipliner.

Han har været involveret i udformningen af mere end 150 vingårde i Sydafrika. Selv om nogle af disse var tilføjelser til eksisterende faciliteter, var de fleste af disse projekter nye vingårde. Oftere end ikke, har han været ansvarlig for processen design samt den civile og strukturelle design af disse kældre.

Gunter Schultz | Vinmager

Vinmager Gunter Schultz, kompetent leder holdet og inspirerer alle til at dele sin langsigtede vision for gården gennem sit engagement og fysiske engagement i de daglige aktiviteter. Han formidler sin passion for vinen, olivenolien og gården som helhed til hvert medlem af personalet gennem sin tekniske ekspertise samt sin praktiske holdning i vinmarkerne, frugtplantagerne og vingården.
Gunter blev født i Mowbray Cape Town, hvor hans far var rektor for SACS Primary. Da han var kun tre måneder gammel, flyttede de til Somerset West, hvor hans far startede Beaumont Primary school. Han og hans fire brødre voksede alle op i Somerset West og gik på Beaumont Primary og Hottentots Holland High School. Hans mor var nogle gange en deltidslærer, men med fem sønner, hun var for det meste en fuldtidsmor.
Da Gunter ikke kunne beslutte, hvad han skulle studere, sendte hans far ham til hæren, hvilket ifølge Gunter var “et totalt spild af tid”, og han havde stadig ingen idé om, hvad han ønskede at gøre med sit liv.
Han tog et sabbatår, hvor han tilbragte meget tid sammen med sin bror Carl på Hartenberg. Gunter taler om Carl med stor respekt og hengivenhed, og som i hans ord “var altid en faderfigur og mentor for mine brødre og mig selv”. Det var dengang også gennem Carls indflydelse og vejledning, at Gunter besluttede at tilmelde sig vinfremstillingskurset i Elsenburg i 1995.
Han afsluttede sit kursus i slutningen af 1996 og begyndte at arbejde hos Paardeberg Co-operative i 1997. I løbet af sit andet år i Helsenburg, at han blev introduceret til sin kone Juanita. Gunter er lidt flov, når han husker; “Jeg havde lige været svømning i dæmningen med fyrene og var dækket af mudder, da Juanita bror introducerede os, og jeg havde den frækhed at fortælle ham, der og da, at jeg skulle giftes med hende!” Bryllupsklokker var dog stadig langt væk.
Mens han arbejdede hos Paardeberg Cooperative, blev han tilbudt et job hos Slaley Cellars i Stellenbosch, hvor han efterfølgende arbejdede som assisterende vinproducent resten af året.
Hans eventyrlystne ånd og behovet for erfaring inden for vinfremstilling førte ham til at kigge efter muligheder i udlandet. Under hans kærlighed til surfing i betragtning er det ikke overraskende, at i 1998, han forlod for Australien, hvor han gjorde en høst på Miranda Vine i Barossa dalen og derefter rejste og surfede indtil hans visum udløb. I anden halvdel af det år, heller ikke overraskende, besluttede han at gøre en høst på Sonoma Cutrer Vineyards i Sonoma Valley, Californien. Efter at have afsluttet høsten, sluttede han sig til en ven og sammen de surfede deres vej ned den californiske kyst til Mexico. Derfra gik de til Hawaii, hvor de “bare surfede os fjollet!”
Efter at være vendt tilbage til Sydafrika for at høste med sin bror Carl, på Hartenberg i 1999 var han afsted til New Zealand for høsten på Delegats Wine Estate, Auckland. Efter høsten, var det surfing og skiløb for resten af hans tre måneder visum.
På dette tidspunkt Juanita var i England, hvor hun arbejdede på Grand Prix kredsløb i 18 måneder. “Vi så ikke meget af hinanden”, siger han temmelig fåreagtigt og tilføjer derefter endnu mere fåreagtigt; “Jeg formoder, der fik mig til at tænke jeg skal ansøge om et job i Sydafrika igen”.
I 1999 begyndte han at arbejde på Morgenhof Estate, hvorfra han gik til Waterford Estate i 2001. Mærkeligt nok, var Juanita også arbejder der på det tidspunkt, og de til sidst bandt knude i marts 2001. Gunter forlod Waterford i 2004 for at blive vinproducent på Delaire Estate. I 2007 ansøgte han om og blev udnævnt til vinproducent hos Kleinood.
Gunters passion for vinfremstilling er dyb og oprigtig. Han er overbevist om, at ønologi og vinavl altid skal gå hånd i hånd, og at der er lavet en god vin i vingården. Af denne grund er han lige så dedikeret til sine vinmarker som til processen med at skabe vin.
Han forklarer sin filosofi på denne måde: “Jeg er en romantisk, som med de store franske vine, skal vin smage på, hvor det kommer fra ikke, hvad du har gjort for at det. Man skal altid tillade dig selv at sonde dybere og holde stille spørgsmål, fordi vin og kunsten at lave vin er aldrig enkel, og der er ingen genveje. Det er derfor, jeg nyder at være vinproducent på Kleinood,” siger han, “på grund af den meget unikke terroir man kan stræbe efter at gøre en virkelig ærlig vin, der er på samme tid kompliceret, sofistikeret og elegant”
Ud over sin passion for vin er Gunter en dedikeret familiemand og surfer. Hans kærlighed til havet har været en del af ham, så længe han kan huske. Hans far elskede spydfiskeri og drengene alle lærte at svømme i en tidlig alder. Han begyndte at surfe i en alder af tretten og har aldrig stoppet. Det er hans måde at have det sjovt, genoplade sine batterier og rydde hans hoved. Han surfede for Boland i 1991, 1992 og 1993. I løbet af sit hærår surfede han for Forsvar, og siden 1994 har han igen surfet efter Boland.
Han er mestersurfer og har vundet Vintners ‘Classic flere gange.

Vores vine

Optakten til 2021-høsten har været rigtig god. Varmen har ikke været for ekstrem, og vi havde let regn fra tid til anden reducere stress på vinstokke.
Ingen sygdomme til dato, kun uregelmæssig vækst ryk, der holdt vingården personale meget travlt. Alt tyder på, at druerne vil modnes 10 til 12 dage senere end sidste år.
Vinmager: Reynie Oosthuizen kom til os i 2018 og har stået for vinavlen og vinfremstillingen i de sidste to årgange.
Både hans 2019 og 2020 årgange er blevet godt modtaget.
Vi er ikke meget ratings drevet, men det er blevet et nødvendigt onde, og der har været et skridt op i priser på hans vine.
Vi aftappede 2019 Tamboerskloof Syrah for et par uger siden (hans første årgang), og jeg er meget tilfreds med kvaliteten. Det skal være en spændende vin, når vi udgiver den om to år.
Vi arbejder primært med Syrah vinstokkene og druer, som er kendt for over-opnå på alle fronter – vækst, produktion, alkohol, udvinding, træ absorption, frugt osv.
For at hjælpe med dette bestilte vi en 5.000 liters Strømpevise oval trætank kaldet en Foudre (også kaldet “The Winemaker’s Stradivarius”), som blev leveret i sidste uge klar til denne høst.
Mindre aggressiv egetræsoverførsel med afbalanceret integration.

Vi besluttede ikke at lave en 2014 John Spicer, da vi følte, at kvaliteten ikke var, hvor vi ønsker det, og planlægger at frigive 2015 i april 2021.
Kunstneren er blevet bestilt til at gøre indpakningen, og når vi har modtaget kunstværket, vil vi være klar til at gå.
2020 Meevaller Mourvedre (igen kun 3 tønder i samme stil som 2019) og 2021 Viognier og 2021 Katharien Rose vil blive frigivet i juli.
Det lokale salg har været meget langsomt under pandemien, men vi er i hænderne på regeringen.
Smagslokale
Vi besluttede sidste år at udvide vores vinsmagnings åbningstider.
Vi har også bygget nogle ekstra afvaskningsfaciliteter til at rumme alle de besøgende så vi kan lukke ned ved dekret fra tid til anden og til at modtage meget få oversøiske besøgende.
Vi besluttede at være klar i år og annoncerede og ansatte en kompetent Tasting Room Manager og har haft den længste række introduktionssessioner i Kleinoods historie, mens vi venter på, at forbuddet mod smagninger ophæves!

Personale

Vi er meget stolte over, at det lykkedes os at beholde alle vores medarbejdere og betale dem fuld løn med bonusbetalinger i løbet af sidste år og dette skyldes primært stor støtte fra vores internationale købere.
Marisca van Zyl fortsætter med at styre lokale salg og markedsføring og til at samarbejde med specifikationer, smagning noter, produkt billeder og priser fra tid til anden og Mari du Toit varetager økonomi, regnskaber og internationale forsendelser
Sønnen Spicer de Villiers har overtaget marketing og strategi ledelse, som involverer ham med alle aspekter af gården.

Bæredygtighed og social overholdelse

Vi har altid været meget opmærksomme på vores bæredygtighed og CO2-fodaftryk, og vi holder øje med den globale opvarmning og tilpasser vinpraksis for at begrænse effekten på druerne.
Vi har haft en stor solpanel installation i en årrække og er uafhængige af det nationale net, som er fossile brændstoffer baseret – mens solen skinner. Vi planlægger at installere batterier for at gøre os helt uafhængige.
Batteriteknologien forbedres hurtigt (ikke i ringe grad på grund af Elon Musk, der er født og opvokset i Sydafrika!) og snart bør være overkommelig.
Alt vores vand kommer fra naturlige kilder i bjergene omkring os, og alt spildevand og vingårdsvask vand genereret på gården behandles til floden standard med fokuserede procedurer og genbrugt.
Hvad angår social overholdelse, må jeg indrømme, at jeg har undgået at ansøge om en formel certificering for at bevise, at vi overholder et sæt vilkårlige sociale standarder. Det koster penge hvert år og fylder meget administrativt på kontoret.
Libby og jeg brugte snarere pengene (og mere) i vores lokalsamfund ved at bygge huse gratis eller subsidieret leje til vores personale.
Vi byggede 5 huse i Jamestown, som er den nærmeste landsby til Kleinood, hvor en række af vores medarbejdere voksede op.
Vi byggede også Kleinood Cultural Centre på Jamestown grundskolen, som de fleste af vores medarbejderes børn deltager.
Men disse certificeringer synes at være en anden nødvendig onde, og vi begyndte med vores WIETA (Vin og Landbrug Ethical Trade Association) ansøgning sidste år, og bør have vores certificering snart.

Vine fra vingården:

Viognier

Dette er en superalsidig madvin, der parrer vin og komplimenterer alt fra parfumeret indisk karry til en De Boerin olivenolie-gennemblødt Caprese salat. Viognier druer er håndhøstede 22-23,5⁰ og blev sorteret tre gange, før de blev efterladt på skindene natten over for at sikre god smagsekstraktion.
Saften blev afviklet natten over, martret og fermenteret Rousanne druerne blev høstet på omkring 21⁰ og lagret på bærme i 4 måneder Bleg stråfarve med et grønt skær. Viognier åbner med abrikoser og mandarin, der udvikler sig til honningsug, appelsinblomst og roses med et strejf af krydderi og muskatnød. Indgangen af vinen er frisk og saftig, men vægten og tekstur skabe en dvælende finish, lokke din gane til at bede om mere.
Specifikationer:
Potentiale: 3 til 5 år.
Alkohol: 13,5%
Restsukker-G/L: 2,2
Druer: 86% Viognier, 14% Rousanne
Produktion 15.000 flasker

Se videoen her

Afspil video

Katharien Rosé

Vinens næse åbner op med en frisk bærblandingsaroma, der udvikler sig til melon, vandmelon, granatæble og krydderi. Kompleksiteten af næsen følger igennem til ganen af vinen. Den fantastiske smag midt på ganen giver vægt og stor tekstur tilføjer dybde og er en smuk optakt til en grænseløs finish.
Alle druer er håndhøstede og druer blev sorteret tre gange, før de går direkte til pressen. Der opstod ingen yderligere hudkontakt. Saften blev afviklet natten over, martret og fermenteret i rustfrit stål. Efter gæringen blev vinene efterladt på bærmen i 4 måneder før aftapning. To gær stammer blev brugt til at tilføje endnu mere kompleksitet og dybde til en tekstureret gane.
Vinen vil parre meget godt med enhver sushi, men det stopper ikke der; seafood paella, cremet laks Alfredo eller andeconfit med en bærkompot er at nævne nogle få madretter
Specifikationer:
Potentiale: Op til 3-5 år
Alkohol: 13%
Restsukker-G/L: 2,2
Druer: 100% Shiraz
Produktion 8.000 flasker

Se videoen her

Shiraz

En kombination af gammeldags vinfremstillingsteknikker med moderne teknologi tager sig af at skabe vores unikke håndlavede vin. Vinstokkene blev plantet i 2001 18 km fra havet. Druer blev håndplukket og 18 måneder i 300 og 500-liters franske egetræsfade, 15% første og resten i ældre tønder.
Hvis man skal sammenligne denne vin med kendte vine, er det oplagt at pege på topvin fra det nordlige Rhône, i kommunerne Côte Rôtie, St. Joseph og Hermitage, laver man også vine på 100 % Syrah/Shiraz druer, og de er som regel meget dyre.
Vinen med stor frugt udvikler sig til tranebær og brombær, udsøgt åbning af violer og jasmin noter. Indgangen er elegant med velafrundet tannin og frugtbar opfølgning fra næsen forårsager finish til at dvæle.
Vinens elegance gør den til en superalsidig med din madparring, men rødt kød, and, strudsfilet og vildt skiller sig ud.
Potentiale: Op til 10 år
Alkoholvolumen: 14,5%
Restsukker-G/L: 1,9
Produktion 18.000 flasker og 1.200 Magnums
Druer: 95% Shiraz, 4% Mourvèdre, 1% Viognier

Se videoen her

Afspil video

John Spicer

Denne vin er i en liga for sig selv, og vingården producerer en vin med enestående karaktertræk som sjældent findes i Syrah i dag. Håndplukkede druer, sorteret to gange, før de går i rustfrit stål fermenter, hvor en kombination af moderne teknologi og gammeldags vinfremstillingsteknikker tager sig af at designe denne unikke håndlavede vin. Håndlavet i enhver forstand, med minimal intervention og kælder praksis og nøje udvalgte naturlige emballagematerialer ekko håndværk og sans for detaljer, synonymt med filosofi Kleinood. Hver flaske er mærket i hånden og pakket ind i et print af et maleri skabt på gården ledsages af en lille sort bog på flaskens hals, der beskriver vinens arv og unikke kvaliteter. Når de købes i et tilfælde af seks, er flaskerne pakket i en speciel trækasse.
Gæret mellem 24 og 26°C i 15 dage og modnet 20 måneder i 300 liter fransk eg 75% First, 25% Second, og druerne gennemgår en to dages kold blød før gæring.
En raffineret vin, der viser stor kompleksitet af friske mørke kirsebær og bramble frugt, urtenoter af lavendel, fennikel, violer, peber og en tobak finish.
Velstruktureret og afbalanceret af god syre og finkornede tanniner. Svinekød og rødt kød, krydret med Herbes de Provence, peber og bær coulis eller asiatiske stil retter ledsaget af blomme saucer.
Produktion pr. år er kun 108 kasser a 6 stk og jeg modtager kun 15 kasser, så salget foregår pr. allokation.
Potentiale: Op til 10-15 år
Alkoholvolumen: 14,1%
Restsukker-G/L: 2,23
Produktion 648 flasker
Druer: 100% Shiraz

Se videoen her

Afspil video