Cave Kientzheim-Kaysersberg, Alsace

Cave Kientzheim-Kaysersberg, er fysisk placeret vest for Colmar, ca. 4 km. fra Kaysersberg.
Byen er endvidere fødeby for Dr. Albert Schweitzer, blev etableret i 1955, af ca 150 vinproducenter som alle er placerede i dalen til Kaysersberg.

Samlet repræsenterer producenten et areal på 230 hektarer, som giver i gennemsnit 19.000 hektoliter vin årligt, fra kommunerne Kientzheim, Kaysersberg, Ammerschwihr og Sigolsheim.

The Cave er blandt top-20 vinproducenterne i Alsace.

Vinhøst – Vinifikation

Siden 1987 har The Cave modtaget deres druer ved hjælp af et kraftfuldt elektronisk system som giver adgang til et meget stort udvalg af druer, ikke kun med fokus på kvantitet, men meget mere på kvalitet og med stor fokus på de enkelte områder og vinbønders vækstbetingelser og individuelle påvirkninger af druerne.

Høsten som primært foregår I Kaysersberg bliver eksklusivt med håndplukning.

For at bevare de enkelte druers aromaer og friskhed, bliver mosten fermentation foretaget i temperatur kontrollerede ståltanke.

Den samlede kapacitet er på 80.000 hektoliter, og dette inkluderer mikro-fermentation lokale med 17 rustfrit ståltanke med en størrelse på 5 til 40 hektoliter, som giver mulighed for produktion af de enkelte områders lokaliteter og specialiteter.

Flaskepåfyldning – kapacitet

Siden 1993 har the Cave opbygget egen flaskepåfyldning lokaliteter der opfylder Europæiske standarder omkring hygiejne og effektivitet.

I samme forbindelse er udstyret blevet optimeret således at det d.d. er i stand til at klare op til 3 millioner flasker pr. år.

De fleste af vinene kan fås I følgende flaskestørrelser: 37.5 cl., 50 cl., 75 cl., 100 cl. et 150 cl..

De fleste af vinene fra dalen i Kaysersberg når deres højdepunkt efter et par år i flaske.
Derfor blev der gennemført en opbygning af en meget moderne kælderfacilitet i 1970, før det moderne flaskepåfyldningssystem blev implementeret i 1972. Dette blev gennemført fordi The Caves intentioner med at markedsføre vine, der har ligget på flaske gennem nogen tid.

Fase 2 blev afsluttet I 1984, hvilket d.d. har givet en kapacitet på mere end 3 millioner flasker i kældrene.

Kunderne og markedet

The Caves vine sælges i Frankrig gennem almindelige distrubitionskanaler, vinbutikker, vinklubber og restauranter.

Eksporten udgør omkring 35 % af det samlede salg, og de primære markeder er: Tyskland, Holland, UK, Irland, Belgien, Danmark, Norge, Sverige, Finland, Schweiz, Italien, Spanien, Grækenland, USA, Canada og Afrika.

De store vine som producers af de små vinbønder i den kendte dal i Kayserberg er påvirket af jordens geologiske forskelligartedheder.

Limsten, ler, magnesium og silicium er blandet på en optimal made i forbindelse med produktion af disse unikke vine.

Disse specialiteter og ingredienser giver Kientzheim-Kaysersberg vine en kompleks og usammenlignlig aromatisk palette, som giver styrke og åbner vinenes karakter udviser stor karakter allerede efter ganske få år i flaske.


Druetyper

The Cave producerer følgende vine:

  • Sylvaner
  • Pinot Blanc
  • Pinot Noir
  • Riesling
  • Tokay-Pinot Gris
  • Muscat
  • Gewürztraminer
Udvalgte årgange og druer bliver udvalgte til vurdering af topprofessionelle vinfolk og deltager i højt estimerede smagninger, feks.:

  • Concours Général Agricole in Paris
  • the Foire of Mâcon
  • The Concours of Colmar
  • The Confrérie Saint Etienne
  • The International Wine Challenge

Disse vine bliver markedsført med og under de awards, de enkelte vine har modtaget.

Vendanges Tardives and Sélections de Grains Nobles

Disse vine bliver eksklusivt produceret fra druerne Gewürztraminer, Pinot Gris, Riesling and Muscat d’Alsace til nogle ekseptionelle vine.

Disse vine bliver produceret af overmodne druer med stort sukkerindhold og for Sélections de Grains Nobles fra topkvalitet meget sent høstede druer der er håndplukkede og er påvirket af ædel råddenskab (botrytis cinerea).

Disse individuelle topvine er karakteriserede med deres intense og komplekse aromaer, stramme struktur og meget elegante og lange afrunding.

Crémant d’Alsace

Crémant d’Alsace er en dejlig sprudlende vin der er produceret med hjælp af traditionelle metode (analog Champagne) og de primære druer der anvendes er Pinot Blanc og Pinot Noir.
Crémant Rosé bliver kun produceret af Pinot Noir.

 

Cave Kientzheim-Kaysersberg Hvidvine