Louisenhof Wine Estate

“Wines are produced in harmony with nature”.

Vingården er beliggende ved Koelenhof Road i hjørnet mellem Devon Valley og Papegaaiberg i Stellenbosch.

Dette er et familieforetagne som i mere end 100 år har produceret vin og destilleret brandy, og alt med meget høj kvalitet.
Stefan Smitt var ejer og er kældermester på Louisenhof og hans baggrund er, at han har studeret vin i Weinsberg, som er en af Tysklands ældste og mest anerkendte vinuniversiteter.
Stefan Smit, vinmager og ejer af Louisenhof har fået sin uddannelse i Europa hvor han desuden blev meget observant på omgivelsernes og jordbundens sensitive kompleksitet og hensyntagen.

Vingårdens historie

Sammen med hans far Oom Stevie Smit fra vingården Koopmanskloof, blev Stefan Smit den første producent som producerede bio organiske vine i Syd Afrika i 1991.
Vingården er på 130 ha samt 70ha i området Bottelary Hills fynbos Bavaria, som indeholder noget af det mest perfekte vinområde i Sydafrika.
Louisenhof var en del af vingården Koopmanskloof, indtil Stefan Smit købte denne I 1993
Stefan købte Louisenhof af hans far. Koopmanskloof vingården blev etableret I 1701 og den gamle Cape Hollandsk inspirerede hovedbygning blev bygget i 1801.
Stefans tipoldefar købte Koopmanskloof i 1896 hvor han dyrkede hvede, havde dyr samt dyrkede druer og de startede med landbrug i 1948 og udvidede arealet til 640 hektarer med vinproduktion, hvilket er den største Wine Estate i Sydafrika.
Stefan producerede også Sydafrikas første bio-økologiske vin i 1901, mens han arbejdede med sin far, Stevie Smit fra Koopmanskloof.
I optegnelser fra 1860 viser det sig, at familien Smit fra Koopmanskloof desuden destillerede meget tidlig brandy samt etablerede et af de første destillerier i Cape området.
I dag kombineret Stefan denne erfaring med moderne vinproduktions teknikker for at optimere den fine tradition af at producere flotte vine, som gene mere end et århundrede har været kendetegnende for familien.
Louisenhof vingården udvikler sig med basis en et stort antal ideelle mikroklimaer på bakkerne af Devon dalen, Papegaaiberg samt bakkerne der er beliggende ved Simonsberg bjerget.
Her bliver vine produceret i ”harmoni med naturen”, som uden tilsætningsstoffer resulterer i sunde og druer med høj kvalitet.
Fair Trade produktion er vital for Stefan og desuden anvendes kun naturlige ozon frie bio-life pesticider
Den filosofi fortsætter i vinkælderen hvor røde- og hvide vine der har vundet mange Awards bliver produceret.
Louisenhof Wine Estate producerer en unik vin som hedder Perroquet Cape Tawny Port, sammen med en fantastisk Potstill brandy, som bliver destilleret i en 130-Liter Potstill kedel, som er bygget i 1930 i Stuttgart og kun Colombar og Ugni Blanc druer anvendes

Louisenhof vine

Louisenhof er medlem af Bottelary Hills Renosterveld Conservancy, der arbejder for at bevare truede fynboer og sjældne planter i området. Boland Granit fynboer og Swartland Granit fynboer findes i Koopmanskloof private naturreservat. Bo på det luksuriøse Louisenhof Guest House med en walk-in jacuzzi på dækket. Nogle af deres vintilbud omfatter Louisenhof Cape Blend (Pinotage / Cabernet Sauvignon) 2010, Louisenhof Marbonne Brandy og Louisenhof Perroquet Cape Tawny Port, som er en blanding af 1993, 1994 og 1995 og senere årgange.

Pinotage

Den er ikke rustik, men blød og behagelig i duft og smag. Nyd hvordan en anderledes Pinotage kan smage. Smagen er kompleks med nuancer af både røde og mørke bær og har styrke, men er samtidig perfekt balance mellem de modne frugtnuancer, blid tannin og krydderi. Aroma: Blommer, Bløde bærnuancer, Bløde tanniner, Brombær, Cedertræ, Chokolade, Java kaffe, Karamel, Krydderier, Lakrids, Luksus Chokolade, Mokka Java kaffe, Ristet træ og Tobak. Madforslag: Vildt, Al mad der passer til Pinot Noirdruen, Barbecue, Boobotie, Carpaccio, Charcuteri, Dansk julemad, Fondue, Glaseret skinke, Gryderetter, Osso bucco, Oste souffle, Stegt kylling og Svinefilet i sennepssauce.

Cape Blend

Blended af 50% Cabernet Franc og 50% Pinotage.
Vinen leverer en mørk dejlig tanninholdig strøm af frugtmarmelade med mørk chokolade, tobak og cedertræ eg og en antydning af mynte på næsen. Aroma: Blommer, Blommer, Chokolade, Kanel, Kirsebær, Moden frugt, Ristede nødder, Solbær og Sort peber. Madforslag: And, Asiatisk mad, Flæskesteg, Gås, Gryderetter, Krydret mad, ost gerne med smag og Stegt og grillet oksekød. Vinen kan nydes til mange madretter og ikke mindst passer til det Skandinaviske køkken

Cabernet Sauvignon/Cabernet Franc

Blended 50% Cabernet Sauvignon og 50% Cabernet Franc og vinen oser af karakter og stor kvalitet. Smagen er stor og intensiv med Cabernet Sauvignon som dominans, da denne karakter kommer med blødhed, fylde og tørhed. Cabernet Franc giver nogen rustik og kraft, der matcher med vinens tørhed. Vinens aroma: Bløde tanniner, Chokolade, Hindbær, Jordbær, Peber, Solbær og Vanille. Madforslag: Vildt, And, Kalvekød, Oksekød, oste gerne tørre med lidt smag.

Marbonne Brandy

Marbonne Brandy En dejlig Potstill brandy der smager som en rigtig god fransk armagnac med ælde og karakter. Lagret på egetræ I 16 år,
Aromaer: mørke svesker og ristede frugter. Marbonne Brandy blev destilleret i en 130-Liter Potstill kedel, som er bygget i 1930 i Stuttgart.
Kun Colombar og Ugni Blanc druer blev udvalgt for dette fantastiske produkt. Efter anden destillation blev brandyen modnet i 300 liter Limousine tønder. Dette giver en velbalanceret og elegant 100% Potstill brandy – Det er virkeligt en unik brandy – en connaisseurs sipping brandy – lidt mod Armagnac. Produktion kun 6.500 flasker.

Born Wine har været meget glade for et godt samarbejde med Stefan og Louisenhof fra 2001 og den sørgelige meddelelse og hans død har sat importen af vine i stå, desværre.
Et konsortium arbejder intensivt på at få produktionen igang og organisation på plads og vi glæder os meget til igen at præsentere produkter for vore kunder.

R.I.P Stefan Smit

03. juni 2019 – Vinproducenten Stefan Smit skudt på vingården Louisenhof i Stellenbosch

En 62-årig vinbonde, hvis ejendom var centrum for en land-grab konflikt, der gjorde internationale overskrifter blev skudt og dræbt foran sin kone af fire bevæbnede mistænkte iført elefanthuer “der trådte ind gennem en ulåst dør og skød og dræbte ham”.
Hans kone og en ven af familien, der var til stede på tidspunktet for hændelsen, blev bundet og overlevede angrebet. De mistænkte flygtede med personlige ejendele, en håndtaske og mobiltelefoner.
Kondolencer strømmede ind for Stefan Smit fra Louiesenhof Wines som nyheden om angrebet spredte sig mandag.
Stellenbosch vinproducenten var involveret i jord invasion og Louisenhof blev involveret i et landinvasiondrama i 2018, og vingården optrådte i New York Times i en artikel, der undersøgte spørgsmålet om ejendomsret til jord og ulighed i Sydafrika.
Smit fortalte og han gav en isnende profeti om, hvad han troede ville ske, hvis tvisten fortsatte. Inden for et par måneder efter at have givet dette interview, hans værste frygt er blevet realiseret.
Jeg kan personligt ikke trække vejret her. De bringer folk herned som foder. Jeg har aldrig talt med folket selv, ikke direkte. Det gør du ikke. Det er ikke utruende. Det er ikke tilrådeligt. Jeg har modtaget trusler før, hvor de sagde, at de ville brænde mig levende.”
“Landbrugssektoren er vred og forstyrret af de fortsatte drab på landmænd og landarbejdere.” og appellerede til effektive foranstaltninger, der skal indføres “for at stoppe kultur lovløshed, der påvirker alle fra Cape fra truckere på motorvejene til landmænd, og landarbejdere”.
“Lovløsheden er en uacceptabel situation. Der er løbsk kriminalitet overalt, i townships, byer og vingårde. “Et angreb på en landmand eller en landbrugsarbejder er et angreb på vores økonomi i landdistrikterne, og vi må sætte en stopper for dette. “Vi skal forsvare vores økonomi i landdistrikterne mod kriminalitet og lovløshed.”
Vin Pro sagde: “Farm angreb er stigende og nu i stigende grad påvirker den sydafrikanske vinindustri. Vi opfordrer præsident Cyril Ramaphosa til at indtage en stærk holdning mod dette landsdækkende angreb på landbrugssektoren og træffe foranstaltninger til at forbedre sikkerheden.”
De opfordrede vinavl samfund til at være på vagt med hensyn til deres egen sikkerhed og arbejde sammen og blive involveret i politiarbejde eller sikkerhedsinitiativer.
Smit gav et interview til New York Times i marts, hvor han talte om truslen om jord besættere på hans ejendom. Vinavleren havde klaget over, hvordan borgere fra et nærliggende byområde var begyndt at opføre skure på hans gård.
Han fortalte “Jeg har modtaget trusler før, hvor de sagde, at de ville brænde mig levende.”
Smit fik til sidst en domstols kendelse mod besætterne.
Stefan Smit havde tidligere nationalt og internationalt i New York Times klaget over, hvordan borgere fra en nærliggende by var begyndt at opføre skure på bagsiden af hans gård.
Stellenbosch vingården bakker op om byen Kayamandi. I løbet af et par måneder blev der etableret en bosættelse, der grænser op til gården. Selv om han fik demonteret de røde myrer, var besætterne ufortrødent og genopbyggede skure på markerne og da hundredvis af beboere i nærheden Kayamandi og omgivelser begyndte at opføre uformelle boliger og skure på ejendommen.
Desværre kunne lovens bogstav ikke forhindre Smit i at møde en brutal skæbne.
Stefan Smit var medlem af Vinpro, det selskab, der regulerer produktionen af vin i Western Cape. Den Stellenbosch-baserede gruppe tweetede deres kondolence på mandag, samtidig med at fordømme “de meningsløse mord sker for SA’s landbrugssamfund”.
Retssagen
To mænd i alderen 50 og 56 mødte op i Stellenbosch Court fredag morgen i forbindelse med mordet på 62-årige Stefan Smit på sin vinmark
Stellenbosch juni 2, 2019
Han beskrives som en god og venlig mand, der i weekender inviterede de hjemløse til at spise på sin gård, da han spredte evangeliet. Dette mord er det syvende mord der er foregået på vingårde.
Ved mindehøjtidelighed i Stellenbosch udtalte en god ven af Stefan: “Jeg er glad for, at præsten ikke sagde, at dette var Herrens vilje. Det var i hvert af disse tilfælde morderens vilje.”
Fire livvagter for Smit’s kone, Zuhena, blev placeret strategisk i Moederkerk hollandske reformerte kirke, og udenfor bevogtede en anden sideindgangen.
Kort før Smit mordet på søndag, 2. juni, havde den gode ven og Stefan snak om mulige alternativer til Sydafrika, ud af desperation om farerne ved landbrug i landet.
Først på en liste over “bedste steder at bo”, som de fandt på internettet var Island, men for to landmænd fra solrige SA, det var ikke en mulighed.
Så var der New Zealand, men de besluttede, at det var kedeligt.
“Næste land var Uruguay, og de begge to konkluderede at det var et godt sted. Landbruget er godt. Og folket er dyrebare. Præsidenten har opgivet luksus og lever i en ydmyg bolig,” sagde han.
Politisk og økonomisk er der rettet anklager på præsident Cyril Ramaphosa, som anførte, at han og regeringen har næret en truende situation mod ejere af fast ejendom med snak om ekspropriation uden kompensation.
Ekspropriation uden kompensation.
“Det var, da truslerne startede. De truede med at brænde Smits hus ned med ham indeni.”
“Han var en god mand og en venlig mand. Derfor er det så trist, at store Stefan, den gode og den venlige mand, blev truet og røvet.”
Vennens afsluttende bemærkninger hang i luften i et stykke tid: “Vær på vagt over for det onde i dit samfund. Stå sammen. Hjælp hinanden.”
Implicerede vidste at R200.000, som forsvandt fra Smit’s pengeskab et par uger før mordet, og sagde tyveriet var planlagt “, når hans dør var tilfældigvis åben”.
Smit var en sikkerhedsbevidst mand og for nylig havde hyret en tungt bevæbnet sikkerhedstjeneste til at beskytte ham, herunder en vagt, der havde adgang til huset.
Vagten reagerede ikke, da fire mænd kom ind i huset, bandt ham, Zuhena og en schweizisk gæst, derefter skød Smit tre gange, før de forlod med nogle smykker.
Pengene blev angiveligt stjålet, efter at han hyrede sikkerhedsfirmaet, da en isoleret del af hans gård var besat af personer fra Kayamandi, der dannede den nye Azania uformelle løsning.
Jordbesidderne fortalte til Sunday Times, at de blev enige om, at Stellenbosch kommune ikke skulle have betalt R45m for de 60ha de besatte og deres leder, Madisi Wanana, sagde, at deres hensigter aldrig var at skade Smit.
“Fjorten mennesker blev dræbt i gaderne i byen Delft sidste weekend. Døden sniger sig ind gennem vinduerne. Der er ingen værdighed tilbage i Sydafrika,”
“Venlighed, omsorg og medfølelse kan ændre verden. Det er min bøn, at Stefan Smits død vil ændre Stellenbosch for evigt.”
Stellenbosch vinmandens kone anklaget for mord
Hustruen til den dræbte Stellenbosch-landmand Stefan Smit er blevet sigtet sammen med to medanklagede for det brutale mord i 2019.

Zurenah Smit, hustru til dræbte Stellenbosch landmand Stefan Smit, dukkede op for første gang i Stellenbosch Magistrates ‘Court tirsdag 15. december anklaget for mord, husrøveri, ulovlig besiddelse af skydevåben og ammunition samt hensigt at forårsage alvorlig legemsbeskadigelse.
Hun blev anholdt mandag efter at have gemt sig for politiet, mens to andre også blev varetægtsfængslet og sigtet for samme sigtelse.
Mordet oprindeligt knyttet til jord tvist
Stefan Smit blev myrdet i sit hjem i juni 2019. Ubudne gæster brød angiveligt ind i hans hus på Louisenhof Wine Estate, mens han spiste middag med sin kone og en schweizisk ven, skød den 63-årige Smit tre gange og slap af sted med smykker.
Det tilsyneladende husrøveri har fået store overskrifter, da det viste sig, at drabet kan være knyttet til en større tvist i området over jord, hvor Stefan Smit blev tvunget til at få en domstols dom mod besættere der besætter dele af hans gård.
Stefan Smit giftede sig med Zurenah i 2015.

3 mistænkte kendt for at true Stefan
En af de mænd der blev anholdt torsdag, er en tidligere politibetjent og var under Smit’s ansat som en bodyguard. Det er blevet rapporteret, at Smit havde modtaget flere trusler mod sit liv forud for mordet. Den anden hovedmistænkte anholdt er Zurenahs bror.
South African Police sagde, at over et år inden hændelsen, den igangværende undersøgelse af den højt profilerede gård drab havde ført detektiver til boliger af tre mistænkte i Bellville South, Milnerton og Wynberg.
“To mandlige mistænkte i alderen 50 og 56 blev anholdt og skal gøre deres domstol optrædener i Stellenbosch [på fredag] til ansigt mordet anklage mod dem.
Tiltalt ægtefælde skal forblive varetægtsfængslet
Den tredje mistænkte Zurenah havde formået at unddrage sig anholdelse og blev eftersøgt, indtil hun frivilligt præsenterede sig for myndighederne i går.
Zurenah oplæste fra islamiske skriftsteder og var klædt i traditionel muslimsk dragt, da hun dukkede op på tirsdag, og hun vil blive varetægtsfængslet i Pollsmoor fængsel.
Dommen
Zurenah bror, bodyguarden blev begge gjort ansvarlige for det grusomme mord og blev dømt til 18 års fængsel, Zurenah blev også dømt ansvarlig som personen der havde planlagt mordet, men ikke udført udåden og fik en straf på 13 års fængsel.