Sydafrikanske druer med tilhørende madforslag

 

Druer Smagsnoter Mad der matcher Vinforslag
Chardonnay Frisk og smøragtig med toner af tropisk frugt, vanille og citron. Bouqueten er udpræget blomsteragtig og har en indbydende lys til mellemgul farve.
Bouqueten er stenfrugter, tropiske frugter og honningmelon. De mange frugtnuancer bliver ved og ved og er i perfekt balance med den behagelige syre.
Lyst kød i fløde sauce
Pasta i fløde/ostesauce
Hvid fisk/shellfisk
Cremede supper
Skaldyr
Foie gras
Kammuslinger
Stegt skaldyr med fennikel/anis
Fasan
Fisk og skaldyr
Stegt kylling og kyllingesalat
Mango og fersken kebabs
Skinke
Kalvekød
Retter med røget kød
Chardonnay:
Anura
Mont Rochelle
Louisenhof
Chenin Blanc Spændende frugtagtige aromaer af ananas og citron, som supplerer hinanden med lidt karry i en rund mundfuld og palette af dejlige oplevelser. Aromaer er Ananas, Citrus, Vanille og Honning Salater
Lys pasta retter
Hvid fisk, kogt eller stegt
Mild ost
Skaldyr
Fjerkræ i flødesauce
Frokostretter
Ostesoufflé
Grillede fiskeretter
Chenin Blanc:
Anura
Kaapzicht
Colombard En stor og intensiv blød, aromatisk og behagelig mundfuld. Perfekt balanceret med en lang og behagelig eftersmag. Aromaer er ananas, kiwi og tørrede frugter, vanille og honning Skaldyr
Fjerkræ i flødesauce
Pastaretter
Frokostretter
Retter med svinekød
Grillede fiskeretter
Hyggevin ved solnedgang
McGregor:
Colombard
Sémillon Frisk og delikat abrikos aromaer med beskeden syre, der giver en behagelig oplevelse i munden. Hvid fisk
Blue cheese
Laks
Gris og kalvekød
Kaapzicht:
Combination
Sauvignon Blanc En lys og klar vin med mange smagsaromaer og behagelig flint som afrundes af grønne figner og beskeden peber.
Er lidt af en kamæleon, der skifter mellem tør-sød-tør smagsoplevelse.
Thai mad
Hvid fisk
Lys kød inklusiv kylling
Pasta i lys sauce
Pocheret fisk
Stegt hummer
Sauvignon Blanc:
Anura
Kaapzicht
Louisenhof
Cabernet Sauvignon En klassisk aroma af solbær, sorte bær og beskeden eg, fra lagringen. Paletten en total og samtidig elegant med bløde tanniner. Kød cassaroles
Krydret karry retter
Stegt gris og oksekød
Pasta i kød eller tomat sauce
Cabernet Sauvignon:
Kaapzicht
Cape View
Mont Rochelle
Anura
Louisenhof
Allee Bleue
Rose Garden
McGregor
Mischa
Shiraz Typisk krydret bærfrugter med diskrete toner af eg fra lagringen.
En let kølighed klæder vinen.
Kylling
Chili
Ged
Rødt kød
Pasta med kød eller tomat sauce
Lever
Jomfruhummer
Gode italienske oste, gorgonzola
Shiraz:
Kaapzicht
Allee Blue
Anura
Louisenhof
Rose Garden
Mont Rochelle
Mischa
Merlot

Bløde og modnet frugt aromaer med diskret duft af chokolade. Platten er fuld af sorte bær og bløde tanniner. Stor frugt bouquet, tør, blød og velafbalanceret vin med en god og vedvarende frugtsmag.

 

Hvidt kød, kalve og svinekød
Chateaubriand
Rødt kød
Kalvekotelet
Krydret karry retter
Mild ost
Grillet laks
Pizza
Krydrede kødboller
Stegt oksekød
Ost – feks. gorgonzola
Pastaretter
Merlot:
Kaapzicht
Anura
Mont Rochelle
Rose Garden
Mischa
Pinotage

Stor krop med modne sorte bær, mange aromaer og behagelig aromatiske dufte. Kraftig palette med behagelige tanniner og stor frugt koncentration. Aromaer af bløde røde bærnuancer, blommer og solbær, bløde tanniner, tobak, chokolade og anis.

En mørk og fyldig vin, der klistrer til glasset og oser af charme. Vinen har en varm og mørkerød farve samt en stor aroma af mineraler og fed frugt.

 

Rødt kød
Chateaubriand
Store bøffer
Lam
Barbecue med kød
Stærke oste
Kød cassaroles
Ragout
Vildt
Svinefillet i sennepssauce
Stegt kylling – kold/varm
Carpaccio
Oksehaler og osso bucco
Oste souffles
Boobotie
Fondue
Glaseret skinke
Cremede pastaretter
Charcuteri
Pinotage:
Kaapzicht
Steytler
Anura
Allee Bleue
Louisenhof
McGregor
Tinta Barocca Vinen udviser sig tør og en blommeagtig smag og i næsen dufter den af peber.
Vinen er produceret på 25 årige gamle vinstokke. Druen kommer oprindeligt fra Portugal, hvor den primært anvendes til portvins produktion.En meget mørkerød farve med stor duft og smag af modne rode bær, som udvikler sig kraftigt i munden. Vine er kompleks med bløde men også kraftige tanniner som sikre en behagelig eftersmag.
And
Rødt kød
Røget kød
Kød cassaroles
Svampe retter og gerne grillede
Kalvekød
Fuglevildt
Kraftige oste
Louisenhof:
Tinta Barocca
Sangiovese Det er en vin med flot intensrubinrød farve samt en kompleks bouquet. Det er en utrolig fyldig vin med kraftig, men samtidig blød og rund frugtsmag samt en lang og behagelig eftersmag.Aromaer af solbær, hindbær og kirsebær, karamel, ristedekaffebønner og kakao og sorte oliven og tobak. Pastaretter
Lette kødretter, feks. kalvekød
Milde oste
Tærter
Kraftige gryderetter
Rødt kød
Pastaretter
Retter med oksehaler
Stegt lam med rosmarin
Oste, gerne tørre italienske
Anura:
Sangiovese
Grenache En inciterende kombination af frugter med inciterende krydderduft, som behager næsen.
Paletten starter med en dejlig duft af kirsebær, blåbær samt moden frugt som breder sig ud over tungen og mundhulen og med en afslutning af flødekaramel og pebermynte.
Asiatisk mad
Chateaubriand
Svinekød med stærke krydderier
Ost
Stegt kalve- og oksekød
Vildt
Anura:
Grenache
Pinot Noir Bløde røde bærnuancer, blommer og solbær, tobak, chokolade og anis og bløde og elegante tanniner. En let kølighed klæder vinen. Andesteg
Al mad hvor Bourgogne kan drikkes
Risotto
Stegt okse- og kalvekød
Chateaubriand
Skinke og pateer
Pinot Noir:
Boplass Sparkling
Anura
Rose Garden
Petit Verdot

Denne drue anvendes normalt kun som tilsætning i meget lille volumen, når de store Bordeaux’er produceres. Vinen er meget kraftig og intensiv med stor aroma. Dette er en vin med en kraftig karakter med en velstruktureret og kompleks bouquet af blomster og moden frugt med et strejf af lakrids og peber, delikat krydret smag af solbær og kirsebær med en fantastisk dybde, samt en koncentreret og velafbalanceret eftersmag.Vinen er en dejlig anderledes smagsoplevelse.

Kombineret med jordagtige mineraler samt bløde og behagelige tanniner.

Dansk vintermad
Vildt
Stegt og grillet kød
Retter med oksehaler
Stegt lam med rosmarin
Anura:
Petit Verdot

Blend af:

Cabernet Sauvignon

Merlot

Dette giver en mørk og fyldig vin, der klistrer til glasset og oser af charme. Vinen har en varm og mørkerød farve samt har en stor aroma af mineraler og fed frugt, De bløde tanniner og en lang eftersmag af modne og sorte bær. Aromaer af intens bærsmag, chokolade, solbær og blødetanniner. Andebryst fra grillen
Modne oste, ikke for stærke
Gryderetter med intensive krydderier
Retter med oksehaler
Stegt okse- og kalvekød
Stegt lam med rosmarin
Pastaretter
Al julemad, flæskesteg og and
Kaapzicht:
BIN3
Allee Bleue:
Cabernet/Merlot
Anura:
Legato

Blend af:

Cabernet Sauvignon

Shiraz

Vinen har en fin og elegant Cabernet smag, og er rig på frugt og bløde tanniner og med en lang og overbevisende eftersmag som kommer fra Shiraz druen som skaber en flot struktur. Vinen er rig på frugt og bløde tanniner og eftersmagen er lang og overbevisende. Rubinrød med let rustrødt skær. Elegant vin med en levende og robust krop. Vinen har en smuk dybrød farve. Let,elegant, solvarm og blød smag med kaskader af frugtnuancer. Aromaer af frugter, brombær. Dansk vinterkøkken
Stegt svine- og kalvekød
Lam
Grillet eller stegt oksekød
Pizza
Pastaretter
Ost
Et glas vin i køkkenet
Kaapzicht:
Estate Red
Rose Garden:
Maya’s Red

Blend af:

Cabernet Sauvignon Merlot

Shiraz

Grenache

Dette er en elegant og velstruktureret vin, med intensive aromaindikation af cedertræ, mokkachokolade, røde bær, rosenblade og samtidig fløjlsagtig med nuancer af moden frugt. Stegt kalve og oksekød
Chateaubriand
Asiatisk mad, gerne spicy
Vildt
Gode og gerne kraftige oste
Allee Bleue:
Premier Blend eller L’Amour Toujours

Blend af:

Cabernet Sauvignon

Merlot

Pinotage

Shiraz

Vinen er rig på frugt og bløde tanniner og eftersmagen er lang og overbevisende. Rubinrød med let rustrødt skær. Elegant vin med en levende og robust krop. Vinen har en smuk dybrød farve. Let, elegant, solvarm og blød smag med kaskader af frugtnuancer. Aromaer af frugter, brombær. Dansk vinterkøkken
Modne oste, ikke for stærke
Gryderetter med intensive krydderier
Retter med oksehaler
Stegt okse- og kalvekød
Pastaretter
Al julemad, flæskesteg og and
Mont Rochelle:
Alchemy

Blend af:

Shiraz

Mourvédre

Vinen er blended af Shiraz druen og den spanske nationaldrue Mouvedre, hvilket giver en fantastisk vin. Vinen udstråler af sol. Den har en meget stor aroma og en kompleks bouquet af både peber og solbær samt bløde dufte af forskellige frugter meget smagsfuld og en god balance.Vinen fremtræder endvidere med gode tanniner samt giver en lang og behagelig fylde. Det er en rigtig “saftbombe” med stor frugtsødme, potens og charme. Tør, men meget blød og uden nævneværdig garvesyre. Ganske fyldig. En let kølighed klæder vinen. Aromaer af røde bærnuancer, blommer og solbær, elegante bløde tanniner samt lidt tobak, anis og chokolade. Asiatisk mad
Vildt
Svinekød med stærke krydderier
Stegt kalve og oksekød
Kraftige oste
Anura:
Syrah/ Mourvédre

Blend af:

Pinotage

Cabernet Sauvignon

Merlot

Dette giver en mørk og fyldig vin, der klistrer til glasset og oser af charme.
Vinen har en varm og mørkerød farve samt har en stor aroma af mineraler og fed frugt,
De bløde tanniner og en lang eftersmag af modne og sorte bær, afspejler med stor tydelighed druernes kvaliteter.
Aromaer af intens bærsmag, snert af lakrids, solbær og bløde tanniner.
Bøffer og fuglevildt
Andebryst fra grillen
Chateaubriand
Modne oste, ikke for stærke
Gryderetter med intensive krydderier
Lammeryg med rosmarin og stegte kartofler
Retter med oksehaler
Stegt okse- og kalvekød
Stegt lam med rosmarin
Pastaretter
Al julemad, flæskesteg og and
Kaapzicht:
BIN3
Celebration60
Steytler:
Vision

Blend af:

Shiraz

Mourvédre

Grenache

 

Vinen er lavet som Chateneuf De Pape i sammensætning, og er en blanding af Cote De Rhone vin samt den spanske nationaldrue. Aromatisk vin med duft af kogte frugter samt krydderier med peber og en rig mundfuld af eg og tørrede bær med flødekarameller som afslutning. Aromaer med varme røde bær, peber, eg, men bløde tanniner, tørrede bær og fløde karamel Stegt okse- og kalvekød
Stegt lam med rosmarin
Pastaretter
Italienske oste gerne tørre
Kalvekød som speciale
Anura:
Maestro

Blend af:

Cabernet

Merlot

Shiraz

Pinotage

Grenache

Dette er en dejlig og velstruktureret vin, med intensive aromaindikation af cedertræ, lakrids, chokolade, røde bær og samtidig fløjlsagtig med nuancer af moden frugt. Dansk vinterkøkken
Modne oste, ikke for stærke
Gryderetter med intensive krydderier
Retter med oksehaler
Stegt okse- og kalvekød
Pastaretter
Al julemad, flæskesteg og and
Allee Bleue:
Starlette Rouge

Blend af:

Nebbiolo

Grenache

Mourvédre

Viognier

Dette er en unik blended vin som er valgt med stor omhu med tønder i kælderen. Der er eksperimenteret med den meget temperatur følsomme Nebbiolo drue og brugt en druesammensætning som ikke findes andre steder i verden. Dette giver en lettere stil af vin med aromaer af friske blomster, kirsebær, røde modne bær samt en behagelig appelsin duft.

Aroma paletten er behagelig og elegant og eftersmagen er stor. Endvidere kommer der en lille smule vanille, bløde tanniner og kanel samt god syre og balance i eftersmagen.

Kylling
Tun
Laks
Salater
Pastaretter
Italienske oste gerne tørre
Kalvekød
Anura:
La Traviata
Hanepoot Jerepigo En top dessertvin på en anderledes og ældste nationaldrue viser sig som en meget flot vin, der slår andre vine i denne klasse. Smagen starter tørt med fine frugtnuancer og udvikler sig i den federe retning med flere bærnuancer. En sød og anderledes dessertvin, der kan holde sig i køleskab mange måneder efter åbning. Fremstår som en rig, sødmefuld og mineralpræget bouquet, meget karakterfuld og fyldig og intens smag. Aromaer affrugtstruttende nektarin, vanille og melon. Aperitif
Hælde det over desserter m/flødeis
Desserter med vaniljeis
Drikkes iskoldt foran pejsen
Kaapzicht:
Hanepoot Jerepigo

Cape Port

Tinta Barocca

Drikken har lavt sukkerindhold kombineret med en større alkohol balance, og dette giver en dejlig smagsoplevelse som kan anvendes til mange formål.

Let afkølet er den ikke sæson afhængig og kan med stor fornøjelse også nydes om sommeren.
Den portugisiske drue leverer en rubinrød, kompleks vin med aromaer fra sort peber, modne bær og vanille.

Forskæring med 100 % lagret brandy.

Afkølet i sommermånederne, i gode venners lag
Peberbeuf, hvor endvidere bundfaldet kan anvendes til saucen
Varme desserter med is
Flamberede pandekager og frugter
Aperitif
Kraftige oste
Nødder
Louisenhof:
Cape Port
Boplass:
Cape Vintage Port

Boplass:
Cape Vintage ReservePort