Kaapzicht Wine Estate

Historie

Kaapzicht blev kendt under navnet Friesland første gang i 1712, hvor nybyggerne ankom til Stellenbosch.

Tidligere var Wine Estaten kendt under navnet Rosendal, men blev I 1984 omdøbt og registreret til det nye navn Steytlerdal. Wine Estaten har gennem mere end 60 år været et familieforetagne, og blev købt af major David Steytler efter krigen i 1946.

Navnet »Kaapzicht« skyldes det fantastiske view der findes fra vingården til Tafelbjerget og Tafelbugten, der er beliggende i Cape Town.

Siden 1984 har vingården opnået prædikatet som Estate, og dette har bevirket at alle flakser der produceres også bliver flaskepåfylt på vingården. Gennem årene har udvalget af vine ekspanderet og der findes pt.

Et stort og mangfoldigt udvalg af vine med meget høj kvalitet under deres 3 labels:

  • Kaapzicht
  • Cape View
  • Steytler, som er Deres toplabel
Respekten for de gamle traditioner inspirerer stadig den dag i dag til at håndhæve et gammelt håndværk, som mange steder er fuldstændig overtaget af maskiner.

Den kølige vind fra det Indiske Ocean og Atlanterhavet sikrer en frugtrig og aromatisk vin.

Kaapzicht har ry for at lave en forrygende god vin af højeste kvalitet.

Generelt opfattes Bottelary Hills som en af de absolut bedste vinproduktions områder i Stellenbosch.

Vingården ejes af familien Steytler og er nu Sydafrikas bedste Pinotage vinproducent.

Familien har slået sig sammen om dette projekt med ambitioner om at lave “den bedste Pinotage vin i Sydafrika”.

Navnene Kaapzicht og Cape View har fået disse navne på grund af den fantastiske udsigt og view som man har fra vingården ned over dalen.

Produktion

Kaapzicht producerer mere rødvin end hvidvin og eksporteres til 15 lande.
De startede i 1999 med at levere og sælge deres vine til det lokale marked, som primært er Sydafrikas toprestauranter men efterspørgslen har siden hen meget stor, men det er kun en meget lille %-del på max. 20%, der sælges nationalt og den store del af produktionen eksporteres.

Den samlede årlige produktion udgør ca. 360.000 flasker.

På grund af vingårdens høje kvalitetskrav og ikke mindst forholdsvise lille produktion, har deres vine modtaget et meget stort antal udmærkelser primært for deres røde vine.

Kaapzicht er beliggende på en bjergskråning i distriktet Stellenbosch, tæt på havet og ikke langt fra bjergene.

Dette gør det til et fremragende sted at dyrke vin, idet kølige luftstrømme fra havet sammenholdt med varmen fra eftermiddagssolen, gør at vinene samtidige med at være kraftige og modne, også er friske og elegante.

Vingården dækker 174 hektarer og med 146 hektarer der på nuværende tidspunkt et tilplantet med vin. Vingården strækker sig primært på nordvendte bakker og jordbunden er granitholdig samt har et optimalt klima, der er ideel for produktion af topkvalitets druer.

Kaapzicht vinproduktionen er klassisk, og vinenes styrke ligger mere i deres elegance, end deres kraft og styrke.

I dag regnes Kaapzicht for et af de bedste vinhuse i Sydafrika og har vundet stor beundring i Sydafrika.

Alle druer er dyrket på egne vinmarker, der er beliggende rundt om vingården.

Producenter har gennem flere år udråbt det fra Bottelary Hills gennem mange år, så de næsten er blevet frustrerede at høre lovsange omring vingårdenes flotte beskrivelser af det fantastiske område, den gyldne trekant, bjergsiderne og kystlinien mere end deres egene bakker og dale.

Nu er tiden kommet til virkelig at lytte.

Husets første vin med navnet Steytler har nået målet, men denne er også pragtfuld.

Andre producenter må se misundeligt på denne bedrift fra Stellenbosch.

Steytler Pinotage 2000 blev vinder af ABSA and Wine magasinets Pinotage Champion 2000 udmærkelse med 5 stjerner, hvor vinen detroniserede mere end 70 andre producenters vine af denne nationale drue, det er et storslået tribut til dette område

Danie Steytler, vinmager

Vinproducent Danie Steytler er den første til at betydning for dette område.

Dette er et dedikeret teamarbejde, og ikke mindst et klap på skulderen til hans viticulturist bror George.
I forbindelse med hans initiativer, at få hans vine ud på eksportmarkedet får han stor hjælp fra hans tyske kone Yngvild.

Men den altid meget beskedne Danie Steytler nedtoner hans egen rolle. Vi skal derfor blæse trompet for ham og hans arbejde.

Omhyggelighed og kvalitet – dermed har han frembragt vinens kvalitet og visualisering samt anerkendelse af denne mindekendte etiket samtidig med, at priserne stadig ”er nede på jorden” således at mange forbrugere kan for oplevelsen af hans vine.

Hårdt arbejde dedikeret og disciplineret er betingelserne for Danie, som aldrig har ønsket andet en lave vin.

Han blev født på Kaapzicht, hvor han arbejde hver dag efter skoletid. Og i alle ferier.
Efter han havde taget han ønolokogi uddannelse og havde taget et National Diplom i landbrug i Pretoria, returnerede Danie til Stellenbosch for at tage ekstra uddannelser i botanik og vinproduktion.

Den tredje generation af Steytler familien er nu ved at være færdig med hans uddannelse i Stellenbosch og har allerede starten arbejdet på vingården og dette tegner lovende, da han har nogle stærke sider, der kan optimere familie foretagenet på sigt.

Danie producerer en af de mest konsistente og topkvalitets Pinotager I Sydafrika og er altid med I toppen af den årlige Pinotage Top Ten Competition. Endvidere skal nævnes at bade Kaapzicht Shiraz og Cabernet er I en klasse for sig selv, og hans rode blendede vine er ikke langt fra den absolutte topklasse.

Årgang 2003 er et jubilæum for vingården, da det er den 25’ende vinårgang samt at vingården har været i familiens skød I 60 år.

Vi sælger følgende vine under Steytler Label

Vi sælger også deres topkvalitet spiritus

Kaapzicht Rødvine