Cape South Coast

Cape South Coast, spændende vinregion på den sydlige kyst af Cape provinsen

På den sydvestlige del af Afrika er Cape South Coast vinregionen. Her er der en vidunderlig blanding mellem oplevelser i naturen, byer, mad og frem for alt vin.
Naturen er fantastisk, og der er en masse marine liv at studere som sydlige flykaprere, der kommer ind i Walker Bay for at brødføde deres unge.
Regionen har også mange utrolige steder, hvor du kan se hvaler fra land. Kulturen her kan også tilbyde mange interessante retter, der er godt parret med mad.
Mellem to have og på et af de sydligste punkter i verden ligger den fantastiske Cape South Coast vindistrikt.
Vindistriktet er kendt for sin vinproduktion i et koldere klima, og det er det koldeste distrikt i landet.
Distriktet blev for nylig udpeget som en vinregion, og det er nu en del af Western Cape geografiske område. Vinmarkerne i området ligger på op til 426 meter over havets overflade. På grund af den høje højde og havvinden forbliver afgrøderne kølige i hele den lange vækstsæson. Jorden består for det meste af skifer og sandsten, som holder svampe væk trods moderat nedbør.
Vindistriktet Cape South Coast består af over 2600 hektar jord og har 51 vinmarker.
Distriktet er opdelt i 6 områder:

• Cape Agulhas
• Elgin
• Overberg
• Plettenberg Bay
• Swellendam
• Walker Bay

De mest populære druer i området er de røde druer Pinot Noir, Shiraz og Cabernet Sauvignon samt de hvide druer Chardonnay, Sauvignon Blanc og Rhinen Riesling.
Elgin- og Walker Bay-regionerne er kendt for deres kølige klima takket være de antarktiske strømme.
Fra disse to regioner er det mest almindeligt at se druer som Pinot Noir, Chardonnay og Sauvignon Blanc, fordi de formår at vokse i koldere klimaer. Elgin-regionen er kendt for sine elegante og prisbelønnede vine samt vine med frugtagtig smag i både rød- og hvidvin.
Elgin har tidligere været Sydafrikas vigtigste region for eksport af æbler, men er nu bedre kendt for sin vinproduktion.
Walker Bay tilbyder innovative røde blandinger og mange Premium vine kommer herfra. De druer, der vokser i Walker Bay-regionen, har koncentreret smag, der holder en høj surhed. Disse intense ting vil også bede om, at der er få druer, der vokser på vinstokke.
Når det drejer sig om mousserende vin, vokser produktionen i øjeblikket. Lige nu producerer kun en vingård i distriktet mousserende vine. Det er en Cap Classique med Sauvignon Blanc druer. Der er også en mousserende rosévin med en smag af jordbær med en sprød frugtagtig smag. Vinen har en mørk lyserød farve og en mild smag.
Hvis du vil smage gode vine sammen med lokal mad, bør du besøge Seven Springs Vineyard, der blev grundlagt i 2006