Boplaas Family Vineyards

Boplaas familievingården siden 1880

Historie

Nel-familien i Calitzdorp er en del af en rig arv, der rækker tilbage i mere end 150 år. Deres kærlighed og passion for vinindustrien opstod i 1880, da Carels oldefar, Danie, begyndte at destillere Potstill cognac til eksport – i tønder.

Boplaas er en familie vingård med Carel Nel, en Cape Wine Master, som ejer og kældermester.
Familien Nel er en del af en rig arv, der når tilbage til mere end 150 år.

Den Boplaas Potstill Brandy blev valgt til en stat banket vært ved tidligere præsident, Nelson Mandela i London.

Calitzdorp, Sydafrikas Port Capital er på R62 Scenic Route, halvvejs mellem Cape Town og Port Elizabeth.

Boplaas ligger i en lille malerisk landsby i Sydafrikas sydlige Cape-provins, ca. 450 km fra Cape Town, i den majestætiske Little Karoo.

Beliggende i den meget østlige udkant af Cape winelands og langs den maleriske Route 62, ligger den maleriske Klein Karoo landsby Calitzdorp, hvor de næsten 60 hektar vinmarker tendens af Nels af Boplaas findes.

Portugisiske druesorter trives i Calitzdorp-regionen, fordi de er mere hårde og godt tilpasset varmere klimaer.
Det forventes, at de vil spille en større rolle, efterhånden som virkningen af den globale opvarmning intensiveres.
Calitzdorp-regionens egnethed til sorterne var dog ikke umiddelbart synlig. Faktisk blev det realiseret helt tilfældigt.

Det var i 1970’erne, at Boplaas patriark Oupa Danie Nel vendte tilbage fra et Swartland besøg med de sædvanlige mementos, som omfattede et par flasker Shiraz. Venner og naboer gjorde kort arbejde af vinen, så det blev besluttet, at dette var en sort at plante.

Vinstokke blev indkøbt og plantet. Først senere blev det dog opdaget – til dels af Carel, Oupa Danies søn, som nu er Boplaas ejer og kældermester – at der var noget galt.
Carel studerede stadig ønologi ved Universitetet i Stellenbosch, da det blev afsløret, at hans fars vinstokke var Tinta Barocca og ikke den tilsigtede Shiraz.
En tur til Portugal fulgte, og snart havde Nels venner med mange af Douros største havneproducenter. Gennem årtier blev de udsat for fine berigede vine, erhverve kunsten at udforme dem også.
I en nylig privat smagning, udstenede Carel Boplaas Cape Vintage Reserve 2016 mod Vintage Port samme år af Portugal-baserede Sandeman, en af verdens ældste og største mærker.
Sandeman blev lavet af Touriga Nacional, Touriga Franca, Touriga Roriz, Tinta Cão og Souzão, mens Boplaas blev udformet på sin Calitzdorp vingård fra Touriga Nacional, Tinta Barocca, Souzão og Touriga Franca.

“Sandeman er en konsekvent mester, men i dette tilfælde var smagsintegration helt sikkert finere i vores version,” siger Carel. “Begge vil fortsætte med at udvikle sig med alderen – i endnu mere end 30 år.”

Uafhængige ekspertpaneler er sandsynligvis enige. Det samme har givet Boplaas havn med blandt andet 95 point fra UK-baserede Master of Wine Tim Atkin; fem stjerner fra Platters sydafrikanske vinguide; Dobbelt guld på Veritas; flere medaljer på Old Mutual Trophy Wine Show; og titlen som land bedst på Michelangelo International Wine & Spirits Competition.

Med hensyn til værdi, sydafrikanere er i den bedst mulige position. “Sandeman vil estimere en pris/kvalitet der er 5 større end prisen som kan købes hos Born Wine siger Carel.

Boplaas var den første sydafrikanske vingård til at gøre portvine i en tørrere stil (90 – 100/l sukker) og højere alc. (18,5 – 19,5%) i 1989.
“I det år flaskepåfyldte vi også den første af vores berømte reserver, som er betegnet med deres sorte etiketter,” siger han.

“I 1989 blev Boplaas bedømt som en af de 150 bedste vine i verden i en Italia Wine Guide sammen med vine som Chateau Margaux.”

Boplaas havn er lavet af traditionelle havnesorter, opdrættet i det ideelle klima i Little Karoo.
Det er vinificeret i de traditionelle open-top lagars med manuel punch downs og befæstet med cognac spiritus.
Efter to år i gamle portugisiske egetræsfade er det aftappet ufiltreret.

Boplaas opfordrer sydafrikanerne til at købe lokale denne festlige sæson
Champion portvin producent Boplaas har skinnede fokus på sydafrikanske kvalitet forud for juletiden, opfordrer lokalbefolkningen til at købe sydafrikanske.

“Port er populær både for gaver og som en drik, der traditionelt forbruges på denne tid af året,” siger Boplaas ejer og specialist portvinsproducent Carel Nel. “De bedste versioner er ofte lavet lige her.”

Hans bemærkninger er baseret på en livslang tilknytning til nogle af Portugals mest værdsatte havneproducenter.
“Internationale havne finder jævnligt gunst hos lokale købere, selv om Sydafrika ofte er langt bedre kvalitet,” siger han.

En dygtig vinproducent og medlem af Cape Winemaker’s Guild, Carel er bredt respekteret som en førende i branchen, når det kommer til havn.

Vores historie

1688             Første franske huguenononoer ankommer til Kap det gode håb.

1690             Guillaume Nel (Neel) køber Blaauwklippen gård i Stellenbosch distriktet.

1880             Nel familie producerer cognac til eksport til England i Calitzdorp.

1970             Brilliant ulykke. Danie Nel planter ‘Shiraz’, uden at indse, at det faktisk var Tinta Barocca.

1980             Carel Nel slutter sig til virksomheden og bygger den nuværende kælder på Boplaas i Calitzdorp.

1982             Første Boplaas Tinta Barocca bordvin er aftappet på Boplaas.

1986             Vinder den første SA Champion Port Trophy på SA Young Wine Show.

1989             Boplaas er den første ejendom i Sydafrika til at modtage en destillation licens.

1994             Den første Boplaas 5 År Gamle Potstill Brandy er udgivet.
                     Denne fremragende cognac blev serveret ved indvielsen af Nelson Mandela.

2004             Rozanne Nel (datter) slutter sig til familievirksomheden i en markedsføringskapacitet.

2005             Boplaas tildeles titlen som den bedst præsterende kælder ved Veritas Awards.

2007             Datter, Margaux Nel, slutter sig til familievirksomheden som vinproducent.

2009, 2011, 2013, 2017  
                     Boplaas tildeles titlen som den bedste private kælder ved Veritas Awards.

2017             Daniel Nel slutter Sig til Boplaas Wines.

2018             Boplaas Single Grain 6YO Whisky (Tawny Port fad finish) @ Michelangelo International Wine & Spirits Awards 2018

2019             Boplaas kronet bedste SA producent @ Michelangelo International Wine & Spirits Awards 2019

2019             Boplaas lover at plante en million spekboom ved udgangen af 2025

2020             Vinder igen SA Champion Port Trophy på SA Young Wine Show.

Nel’s af Boplaas kan spore deres afstamning, som mange sydafrikanske familier kan, tilbage til de allerførste franske huguenono, der blev tvunget til at forlade Frankrig på grund af religiøs forfølgelse og gjort deres vej til den sydlige spids af Afrika og Cape of Good Hope i 1688.

Disse Huguenot familier spillede en afgørende rolle i landbruget historie Cape, men desuden de bragte til afrikanske kyster en vin kultur, der har hersket i Kap den dag i dag.
I midten af 1800-tallet bosatte Familien Nel sig i den maleriske landsby Calitzdorp i hjertet af den halvtørre Klein Karoo.

Beliggende mellem Rooiberg og majestætiske toppe af Swartberg, med frugtbar rød iskold alluvial jord fodret af Gamka og Olifants floder, Nel’s etableret deres vinmarker og orkideer på Boplaas – hvilket betyder “top gård”, på grund af sin placering på et lille plateau overser Gamka dalen.

Nels of Boplaas blev berømt for kvaliteten af Potstill cognac og foresatte deres første eksport til London i 1880.
De gamle egetræsfade gør den vanskelige 260 km rejse med oksevogn til Worcester, så damptog til Cape Town havn, før boarding et postskib til London.

En hæderkronet arv af crafting kvalitet vine fra omhyggeligt plejet vinstokke fortsætter på tværs af vifte af mousserende, bord og berigede vine udformet i dag af Carel og hans familie på gården – og den eponyme Potstill cognac er stadig udformet.

Anerkendelser til side, har det altid været vores mål som familie til ære Oupa Danie erklæring om, at “Vi er vinmennesker!” ved at udforme ekstraordinære kvalitetsvine fra den unikke terroir af Cape.

Ved første øjekast kan denne robuste semi-dessert region synes langt fra gæstfri til dyrkning af vinstokke.
Men de rige gamle alluvial jord, markante dag-nat temperaturforskelle og kanalsystem til at aflede vand fra Nels ‘og Gamkaskloof dæmninger, vinstokke, abrikos og fersken frugtplantager blomstre, hvilket skaber en oase slags.

Bortset fra at dyrke de velkendte klassiske franske sorter, fortsætter Boplaas traditionen med at passe Muscat vinstokke og er meget fokuseret på de portugisiske sorter – Touriga Naçional, Tinta Barocca, Souzão og Verdelho.
De klimatiske forhold i Calitzdorp er ideelle til disse hårdføre portugisiske vinstokke og giver mulighed for crafting af helt unikke bordvine.

Til støtte for vores opfattelse af, at “stor vin er lavet i vingården”, har vi vovet siden midten af 1990’erne uden for rammerne af Calitzdorp på jagt efter de fineste frugter til at producere ekstraordinære vine til at fremvise mangfoldigheden af Cape.
Til dette formål bruger vi en lille del af frugt fra Premier vinmarker og gamle vinstokke med betroede avlere, fra så langt væk som Darling langs vestkysten, Helderberg omkring Stellenbosch og store højde steder i de nærliggende Outeniqua Mountains

For nylig har vores fokus flyttet til at udforske potentialet i de portugisiske sorter, som vi bruger i skabelsen af vores Cape befæstede, til at producere fine bordvine.

Til dette formål har vi plantet Verdelho og reetableret steder i Souzão, Tinta Barocca og Touriga Naçional, mens alt imens optimering af Cape for gamle vinstokke til at supplere vores egen frugt.
Selvom vi ændrer kurs lidt, vores fundament stadig den samme, nemlig at håndværk den bedst mulige vin.

Familielandbrug arv fortsætter på Boplaas, med både mine døtre involveret i virksomheden og med mange mangeårige medarbejderes børn, der arbejder sammen med dem.
Uden den fremragende indsats fra alle involverede i vingården og kælderen, ville vores historie være en kort en faktisk, og det er deres opgave at skrive det næste kapitel i vores rejse.
Al frugt, der anvendes til at smede sortimentet af Boplaas vine, hånd høstes ved daggry for at sikre, at kun de bedste kvalitetsdruer gør deres vej til kælderen.

Afprøvede traditionelle vinfremstillingsteknikker (vinfremstilling) overholdes i produktionen af alle vores vine.
Hvidvine, der gennemgår langsom koldgæring i tanke i rustfrit stål for at bevare maksimal frugtintensitet og aromater; mens rødvin fermenteres i temperaturstyrede åbne cement generatorer kaldet lagars (afrikaans: kuipe) med blide punch-downs (pigéage) eller pump-overs til at lokke farve og maksimal smag fra skind før modning i egetræsfade.

Vores Cape ‘Port’ befæstede er udformet fra portugisiske druesorter, også i henhold til traditionelle vinificeringsteknikker i lagars, men med intens pigéage, derefter befæstet og modnet i gamle egetræsfade.
En række fine Heritage Muscats er udformet efter teknikker, der muligvis går tilbage til dem, der er ansat af de første Nel vinproducenter på Boplaas.

Bortset fra at dyrke de velkendte klassiske franske sorter, fortsætter Boplaas traditionen med at passe Muscat vinstokke og er meget fokuseret på de portugisiske sorter – Touriga Naçional, Tinta Barocca, Souzão og Verdelho.
De klimatiske forhold i Calitzdorp er ideelle til disse hårdføre portugisiske vinstokke og giver mulighed for crafting af helt unikke bordvine.

Til støtte for vores opfattelse af, at “stor vin er lavet i vingården”, har vi vovet siden midten af 1990’erne uden for rammerne af Calitzdorp på jagt efter de fineste frugter til at producere ekstraordinære vine til at fremvise mangfoldigheden af Cape.
Til dette formål bruger vi en lille del af frugt fra Premier vinmarker og gamle vinstokke med betroede avlere, fra så langt væk som Darling langs vestkysten, Helderberg omkring Stellenbosch og store højde steder i de nærliggende Outeniqua Mountains.

Al frugt, der anvendes til at smede sortimentet af Boplaas vine, hånd høstes ved daggry for at sikre, at kun de bedste kvalitetsdruer gør deres vej til kælderen.

Afprøvede traditionelle vinfremstillingsteknikker (vinfremstilling) overholdes i produktionen af alle vores vine.
Hvidvine, der gennemgår langsom kuldegæring i tanke i rustfrit stål for at bevare maksimal frugtintensitet og aromater; mens rødvin fermenteres i temperaturstyrede åbne cement generatorer kaldet lagars (afrikaans: kuipe) med blide punch-downs (pigéage) eller pump-overs til at lokke farve og maksimal smag fra skind før modning i egetræsfade.

Vores Cape ‘Port’ befæstede er udformet fra portugisiske druesorter, også i henhold til traditionelle vinificeringsteknikker i lagars, men med intens pigéage, derefter befæstet og modnet i gamle egetræsfade.
En række fine Heritage Muscats er udformet efter teknikker, der muligvis går tilbage til dem, der er ansat af de første Nel vinproducenter på Boplaas.

Stor stolthed er taget i Klein Karoo pot stadig brandies.
Kun de bedste Colombar druer bruges til at producere rabat, som er dobbelt destilleret i gamle kobber pot stills og modnet i Limousine franske egetræsfade, før aftapning i hånden – på stort set samme måde, hvorpå den første Boplaas cognac blev udformet i 1880.

Familien

Selv om vores historie går tilbage til 1880, da den første cognac blev udformet på Boplaas af Daniel Nel, til eksport til London, er det først siden 1980, at Boplaas i sin nuværende form opstod.
At være en født iværksætter, Carel Nels første virksomhed venture var at købe gamle brudt antikke møbler, få det restaureret og videresælge det.
Efter endt er BSc. studier i vinfremstilling, sluttede han sig til sin far på gården.
Altid på udkig efter spirende muligheder, han snart startede en frugt tørring, frugt bevare og marmelade forretning og over tid brugt overskuddet til at bygge en kælder på gården.

En strålende ulykke: hvordan Boplaas blev specialist i den portugisiske bordvine.
Tinta Barocca gjorde sin vej til Boplaas ved ren tilfældighed og en heldig ulykke eller to.

Carel Nel, mens han studerede Ønologi på Stellenbosch University, at hans fars vinstokke faktisk var Tinta Barocca og ikke den ønskede Shiraz.
En tur til Portugal fulgte, hvor Nels venner med mange af Douros top portvinsproducenter og lærte blandt andet kunsten at lave fine befæstede portvine.

Margaux, der overtog tøjlerne i kælderen fra sin far, fortsatte sin passion for Port sorter og afsluttede en kandidatgrad i vinavl på Stellenbosch University, om virkningerne af Klein Karoos terroir på Touriga Naçional.

Den første aftapning af en bordvin fra Tinta Barocca på Boplaas går tilbage til 1982 vintage og siden da denne hårdføre portugisiske drue har været et dagligt syn i kælderen sortiment.

Succesen med Boplaas vrugtehappies (tørret frugt titbits) og andre tørrede frugter tillod os at følge vores sande passion for crafting fine vine i Klein Karoo.
Grundstenen i den nye kælder blev lagt på 1981 med de første Boplaas Estate vine udgivet i 1982.
Vores allerførste SA Champion Port blev udformet i 1986 og blev tildelt denne eftertragtede titel på National Young Wine Show.

Mod slutningen af 80’erne etablerede vi de første vinmarker ved Ruiterbosch i Outeniqua-bjergene, det første kølige klimasted i det sydlige Cape.
Dette gav os mulighed for at producere Chardonnay, Riesling, Pinot Noir, Sauvignon Blanc og Méthode Cap Classique (traditionel flaske fermenteret mousserende vin).

Vores mål med Boplaas er at udforme vine af uforanderlig kvalitet for bedst at udtrykke årgang, sort, vingård og håndværk i kælderen og vingårdsteamet

Cape Vinproducenter Guild

Carel Nel, Boplaas ejer og kældermester, har været en del af den prestigefyldte Cape Winemaker’s Guild (CWG) siden 1989 og er det eneste medlem fra Southern Cape. CWG-tilbud er virkelig begrænset udvalg af de fineste lokale vine og vine, befæstede og cognac udformet på Boplaas har i de sidste 32 år været en del af deres årlige offentlige auktion.

Boplaas teamet

Carel Nel, Indehaver / Kælder master

Utrætteligt arbejder på sin dygtighed i den digitale tidsalder ved at mestre edb-færdigheder, han er ved roret i alle aspekter af virksomheden.

Generering af nye ideer, sælger det til sine døtre og derefter få dem til at udføre det er hans forté.

Jeanne Nel, Indehaver / manager

Involveret i finanser og krediteret for at holde familien jordet og yde moralsk støtte til alle.

Marguax Nel, Indehaver / Vinproducent

Viljestærk og talentfuld vinproducent, der kan håndtere alle de ting, der kommer hendes vej. Lidenskabelig om de portugisiske sorter som bordvine og udvide sortimentet af kvalitetsvine. I dag er Touriga Nacional stadig en passion for sjette generation Boplaas vinproducent Margaux Nel. Hun afsluttede sin kandidatgrad i vinproduktion fra Universitetet i Stellenbosch med en terroir undersøgelse af Touriga Nacional og har fulgt i sin fars fodspor gør nogle af de mest prisbelønnede portugisiske sort bordvine og Cape Port vine

Rozanne Nel, Indehaver / Marketing Manager / Eksport

Den sociale bi i Boplaas-virksomheden leder marketing- og salgsteamet og sikrer, at enhver mulighed for at promovere brandet eller udnytte nye muligheder på markedet er “bestøvet”.

Daniel Nel, Destilleri / Markedsføring

Charmerede del af familien. Han er ansvarlig for destillationen, bringe ny energi og innovation til virksomheden.

Hvorfor er Calitzdorps sydafrikanske portvine så gode?

Port-druesorter foretrækker en varm, tør, klima som den, Calitzdorp.
I dag er dette Klein Karoo blomstrende samfund kendt som “Port Wine Capital of South Africa”

Der er en hel del ligheder mellem klimaet i Calitzdorp og Douro Valley i Portugal.
De fattige, veldrænede jord i Calitzdorp, hvor vinstokke kæmper for at modnes, er meget velegnede til havneproduktion.

Disse portvine er fremstillet af internationalt anerkendte druesorter i havne som Tinta Barocca og Touriga Nacional.
En blanding af disse sorter øger aroma-intensitet, dybde og kompleksitet af disse portvine.

Sidst, men på ingen måde mindst havnens skaberes engagement er afgørende i produktionen af disse prisbelønnede havne, lavet i den klassiske tradition for et højt alkoholindhold og relativt lavt sukkerindhold.

Århundredets historie ved Kap starter med professor AI Perold – far til Pinotage.
Han bemærkede, at de klimatiske forhold og traditionelle sorter dyrket i århundreder i Portugal og Middelhavsregionerne i Spanien og Frankrig gjorde deres vinstokke perfekt til Cape.

Prof. Perold tilrådede, at disse “port sorter” indføres på grund af deres hårdførhed, tilpasningsevne og udbytter, og muligheden for at forbedre vinkvaliteten.

Så tidligt som i midten af 1920’erne Souzão og Tinta Barocca vinstokke blev formeret og dyrket ikke kun til fremstilling af Cape Port, men også vin.

Hvordan de kom til Calitzdorp, finde hjem i en region ideelt egnet til dem og portugisiske sorter i almindelighed, blev realiseret helt tilfældigt og en heldig ulykke eller to.

Det var i 1970’erne, da Boplaas patriark Oupa Danie Nel vendte tilbage fra et besøg i Swartland med sin Chevy El Camino fyldt med flasker Pinotage og Shiraz.

Hans venner og naboer havde ingen opmuntring til at gøre kort arbejde i Shiraz, så det blev besluttet, at dette var en sort at plante.
Vinstokke blev indkøbt og plantet.

Først senere blev det dog opdaget – dels af Carel, Oupa Danies søn, der nu er Boplaas ejer og kældermester, at der var noget galt.

Carel studerede ønologi ved Universitetet i Stellenbosch, da det blev afsløret, at hans fars vinstokke var Tinta Barocca og ikke den tilsigtede Shiraz.

En tur til Portugal fulgte, og snart havde Nels venner med mange af Douros største havneproducenter, fra hvem de fik værdifuld indsigt, der formede Boplaas egen arv af fine vine.

For eksempel er Touriga Nacional stadig gæret i open-top betonbeholdere, kendt som kuipe i Afrikaans eller halter i Portugal, og ligesom det blev gjort i de tidlige dage.

Frugt til Boplaas Touriga Nacional 2019 blev høstet i hånden, i den kølige morgen, og deponeret i de temperaturstyrede fermentorer.

Manuelle punch-downs koakserede forsigtigt optimal smag og farveekstraktion fra drueskind, samtidig med at de dristige aromater bevares.
Vinen blev modnet i 3rd og 4th-fylde franske egetræsfade i seks måneder før lys filtrering og aftapning.

Det fremstod som en levende, elegant Touriga Nacional fremvisning af sortens blomsteraromaer minder om modne blomme, kirsch, fem krydderi, fynboer og noter af kakao.

Touriga Naiconal er grundlaget for Boplaas’ portugisiske rød blanding bordvine, samtidig med at udgøre en kritisk del af sin roste Cape Port befæstede.

Ring of Rocks og det nye flagskib GAMKA Reserve er udformet med en rimelig del af Touriga Nacional blandet med Tinta Barocca, Souzão og Touriga Franca, samt Syrah og Cabernet Sauvignon.

Et universelt træk af portugisiske druer er deres evne til at klare sig godt under de barske sydafrikanske forhold, mens de konsekvent producerer tilstrækkelig kvalitetsfrugt.
Ved at bruge mindre vand end traditionelle franske druesorter, det gør dem ideelle til det sydafrikanske klima og betingelser.
Som sådan er Boplaas resolut i sin tro på, at en lys fremtid ligger forude, og det er portugisisk.

Vingård og Terroir

Det gamle ordsprog om, at “en vin er lavet i vingården” er en, som vi lever af, da ingen mængde intervention i kælderen vil rette op på frugt af dårlig kvalitet eller producere en god kvalitetsvin.

Den Klein Karoo og Calitzdorp i særdeleshed, udgør en ganske vinavlende udfordring med sit uforudsigelige kontinentale klima, dens utal af forskellige jordtyper, skråninger, og aspekt.
Den udtalte døgnforskel resulterer dog i vine med enestående smagssammensætning, elegance og strålende farver; mens den relative isolation giver os mulighed for at dyrke fri fra forskellige vingård skadedyr – et par af vores vinmarker er plantet på deres egen grundstamme.

Anvendelsen af både den nyeste moderne vinavlspraksis og den viden, der gives gennem generationerne, giver os mulighed for at producere frugt af den bedste kvalitet.

70 hektar vinmarker plantet til over 17 forskellige sorter på vores fem gårde i og omkring Calitzdorp – som alle er hånd høstet for at sikre, at kun den fineste frugt når kælderen.
Hver vingårdsparcel dyrkes individuelt baseret på den vin, den er beregnet til at producere – med lav til minimal udbytter normen.

Siden 1996 har vi årligt indkøbt en lille del af terroir specifikke frugt – ca. 30 tons afhængigt af årgang – fra ekstraordinære vinmarker spredt over hele Cape.

Vi danner langsigtede relationer med disse få avlere og arbejder tæt sammen om at bestemme beskæring regiment, baldakin forvaltning og udbytter, der sikrer den fineste kvalitet frugt.
Alle fremskaffede frugter er håndhøstet før daggry og transporteres til Boplaas til smedning af kælderværdige Premium vine.

Vinfremstilling og aldring

Til støtte for vores opfattelse af, at “stor vin er lavet i vingården”, har vi vovet siden midten af 1990’erne uden for rammerne af Calitzdorp på jagt efter de fineste frugter til at producere ekstraordinære vine til at fremvise mangfoldigheden af Cape.
Til dette formål bruger vi en lille del af frugt fra Premier vinmarker og gamle vinstokke med betroede avlere, fra så langt væk som Darling langs vestkysten, Helderberg omkring Stellenbosch og store højde steder i de nærliggende Outeniqua Mountains.

En sømløs kombination af traditionelle og moderne vinfremstillingsteknikker anvendes til at udforme de sorter udtryksfulde, klassisk stylet, fremragende drikkelig og tro mod terroir vine fra Boplaas.

Vinfremstilling er en konstant dynamisk virksomhed med det formål at forbedre kvaliteten og sende kun de bedste til flaske.

Al frugt er håndhøstet og streng flok udvælgelse i vingården er forpligtet til at sikre kun sund kvalitet klaser gøre det til kælderen.

For at bevare det maksimale frugtudtryk og friskhed gæres alle hvide, rosévin og mousserende vine ved lav temperatur i tanke i rustfrit stål og får en periode med kontakt med bær for at forbedre midten af paletten og kompleksiteten før aftapning.

Produktionen af rødvin er i høj grad en traditionel proces, hvor frugten knuses til traditionelle cementgæringsanker eller kuiper (lagares) med manuel punch-downs (pigéage), der forpligtes til at udtrække maksimal farve og smag fra gæringsmåden uden udvinding af barske frøbruniner, hvilket resulterer i strukturerede vine med et element af smidighed.
Vores største tønde kan rumme 20 tons frugt og tager seks kælder arbejdere i timen til grundigt punch-downs hætten, mens vores mindste beholder blot 2 tons frugt.

Malolaktisk gæring er afsluttet i tønde eller tank – afhængigt af vinen.
En kombination af forskellige tønder og alternativ egetræ modning foretages i skabelsen af Boplaas sortiment af røde vine, mens Family Reserve er modnet i en kombination af små og store format nye tønder.
Kælderen er beliggende i en lille malerisk landsby i det sydlige Cape-provinsen i , ca. 25km fra, i den majestætiske Little Karoo.

Sortimentet omfatter Cape White Port, Cape Ruby Port, Cape Tawny Port, Cape Chocolate Port, Cape Vintage og Cape Vintage Reserve Port.

Boplaas er synonymt med og verdensberømt for kvaliteten af sine Cape befæstede vine – disse befæstede er fremstillet af portugisiske sorter og i henhold til de traditionelle portugisiske metoder perfektioneret alle disse århundreder siden i Douro-dalen.
Vores mål er at udforme fine Cape befæstet så stilistisk korrekt som muligt, men med denne unikke Cape twist – dermed udnyttelse af portugisiske sorter, observere lignende modning regimer, omhyggelig blanding og crafting vine til udvidet kældre.

 

Ved ankomsten til Calitzdorp, vores forfædre fastsat og plantet Muscat vinstokke til produktion af rosiner, spisedruer, crafting af vine og cognac. Vi ærer deres bestræbelser ånd, ved at udforme berigede vine fra Muscat de Frontignan, Muscat d’Alexandria og Red Muscat på stort set samme måde, som de gjorde.

Sjette generationer af destillation

Vores historie med destillering kvalitet spiritus daterer sig til 1880, da den første ordre af potstille cognac fade blev sendt til Cape Town havn med okse-vogn til levering til London.
Efter ophævelsen af destillation licenser i begyndelsen af 1920’erne, Boplaas ‘kobber pot stadig lå i dvale i næsten 70 år, indtil det blev fyret op igen i 1989.
Fem år senere, i 1994, Boplaas udgivet den allerførste ejendom cognac: Boplaas 5 År Old Pot Still Estate Brandy.
I begyndelsen af 1994 landede Oupa Danie Nel på et sæde ved siden af Nelson Mandela.
Danie Nel var en venlig og meget omgængelig person, og de straks blev venner og opretholdt kontakt bagefter.
Senere samme år ringede Nelson Mandela til Danie og beordrede nogle af Boplaas 5 Year Old Pot stadig Brandy til at blive serveret ved præsidentens indvielse banket.
Hjemmedyrket
Vores whisky er udelukkende fremstillet af 100% sydafrikansk dyrket majs, som er verdenskendt for sin kvalitet og smag.
Vi vil kun bruge det allerbedste til vores sortiment af whisky.
Livets vand
Vand er en hjørnesten i whiskyfremstilling, og hos Boplaas bruger vi den højeste kvalitet fra krystallinske vandløb, der flyder fra de snedækkede Swartberg-bjerge. Denne samme kilde giver liv til planter, dyr og mennesker i Klein Karoo.
Modning
Klein Karoos varmere og tørrere klima optimerer samspillet mellem spiritus og fadtræ, hvilket giver mulighed for højere udvinding af smag og dybere aldring.
Den årlige fordampning er på over 5% om året sammenlignet med 1-2% i det skotske højland, men til gengæld for dette højere tab vores whisky gevinster i super-glathed og koncentration.
Vi bruger ex-Bourbon fade, forlader whisky til at modnes i fem år.
Dette giver det en cremet mundfornemmelse med karamel og vanille noter.
Whiskyen overføres derefter til “efterbehandling” til forskellige tønder, der giver et nyt udvalg af smagsudtryk.
Franske egetræsfade, der engang holdt Tawny Port giver ekstra dybde af smag i fremstillingen af vores 6YO Tawny Port Cask Whisky. Portvinsfade er blandt de sjældneste at komme med, da nogle af verdens mest eftertragtede whiskyer lagres i dem.
Som producent af portvin konsekvent stemt Sydafrikas bedste og højt ratede internationalt, er vi naturligvis glade for at bruge det bedste udvalg af vores egne til at afslutte vores whisky.

Kunsten at lave en fin Potstill starter med at producere exceptionel rabat eller destillere vin – en vin med lavt alkoholindhold, med god syre, minimal svovl og frisk frugt smag.
Colombar anvendes i produktionen af vores rabat, som derefter dobbelt destilleres i en kobbertønde og lagres i mindst otte år i Limousine barriques – beslægtet med en cognac.
Boplaas var den første producent til at frigive en Estate Brandy i 1994, med sin Boplaas 5 Year Old Potstill Brandy – en blanding af Colombar og Palomino.

En lille historie - En elefant hjælpe Boplaas i at producere vin

I tusinder af år har mennesket hjulpet med at producere vin ved at træde druerne med fødderne. For første gang i historien – en elefant bruges til at hjælpe med at producere vin gennem at træde druerne med fødderne.

Denne trædeprocessen finder sted hvert år, 5. februar på Knysna Elephant Park, hvor Harry, elefanten er blevet uddannet af kvalificeret personale for de seneste tre uger. Harry, der er 22 år gammel, især nyder Chardonnay og Pinotage og Cabernet Sauvignon druer.
Før Harry trådte druer, fandt sted, blev hans fødder vasket og steriliseret. Under trædeprocessen kunne Harry ikke modstå at hjælpe sig selv til nogle druer, for alt hans hårde arbejde.

Saften blev transporteret til Boplaas, hvor den er blevet indarbejdet som en del af den traditionelle vinificerede del.

En del af provenuet bliver doneret til elefant forskningsprojekter og bevarelse. I overværelse af disse storslåede dyr, der udstråler ren og skær energi, er det godt at vide, at små aktiviteter bidrager til at opbygge bevidsthed om deres tilstedeværelse i Knysna og Sydafrika.

Vine i vores sortiment

Cape Vintage Reserve Port

Mørk, næsten sort farve med granat reflekteres, meget fin og ædel buket tørret abrikoser, ferskner og modne blommer. Et strejf af lakrids giver også genlyd. I ganen stærk, meget krydret med en masse “kødfulde” krop. Vinen er stadig ung og viser sin tannin struktur. Det vil udvikle sig vidunderligt i de kommende år og årtier!
Passer godt med chokolade desserter, men også med krydret ost eller med vildt og andre krydrede retter. Kun de fineste Tinta Barocca, Touriga Nacional og Souzão er udvalgt af vinproducenten fra specifikke lavtydende vinmarker. Alle frugten er hånd høstet ved optimal modenhed, gæret og befæstet i små lagars, tønde modnet i store krydrede egetræsfade i 12 måneder for at udforme denne karakteristiske fyldige, komplekse og strukturerede Cape Vintage Reserve.
Madforslag: Boplaas Cape Vintage Reserve er bedst dekanteret og serveret som fordøjelseskanal eller partner til dekadente chokoladebaserede desserter; men denne vinpartnere lige så godt med moden ost, charcuteri, vildtretter eller enhver fuld aromatiseret retter efter din smag.

Cape Vintage Port

Unge Touriga Nacional Vines og Old Tinta Barocca Vines plantet i ’68.
Smagsnoter: Dette er en mørk havn, lilla sort port med smag af kirsebær, blomme, brombær, violer, peber, spiciness og mørk chokolade. Forventningerne er imødekommet, når du smager vinen – fyldig med store modne tanniner og integreret alkohol, med en lang og saftig eftersmag.
Mad forslag: Mange mennesker har opdaget, at Vintage Port er en meget fornøjelig og mindeværdig måde at afslutte et måltid, og faktisk er det nu ofte serveres som en meget tilfredsstillende dessert i sig selv. Nydes for sin saftig frugt smag med komplekse noter af chokolade og krydderi, Vintage Port er almindeligvis parret med Stilton ost, selv om det er fremragende med de fleste typer ost. Chokolade er sensationel med Vintage Port, som er tørrede frugter og nødder. Mere eventyrlystne kombinationer involverer is, creme brulé og frisk frugt.

The Chocolate Cape Vintage Port

Tinta Barocca er 12 måneder i portugisiske egetræsfade.
En dejlig Bouquet varm kirsebærfrugt, meget frugtagtig, figner og datoer, nødder, stærk og materiale, klassisk stil med noter af mynte, kaffe og nogle anis. I ganen saftige frugt, kraftfuld spredning med nuværende tannin, godt pakket sødme og igen en masse rige frugter. Virker ganske cremet, i kølvandet tørrede abrikoser og svesker samt på grund af den karakteristiske kakao i efter smag
Denne imødekommende og alsidige Vintage befæstede vin kan serveres som en aperitif eller fordøjelsessystemet, men parrer sig godt med retter, desserter eller som en komponent til en cocktail.
Smagsnoter: Lys lilla-sort vin med granatfarvet kant, mens buketten bugner af moden sort blomme, fersken, kirsch, søde abrikoser, bramble, pikant krydderi og antydninger af fynboer. Ganen bugner af modne abrikos, fersken, blomme og sorte bær smag, samt lakrids og overdådige kakao eftersmag
Mad forslag: The Chocolate Cape Vintage kan serveres som en aperitif, fordøjelsessystemet eller partner til dekadente chokolade baserede desserter, men denne vin partnere lige så godt med moden ost, charcuteri

Cape Ruby Port

Udvalgte Touriga Nacional og Tinta Barocca er håndhøstet, gæret i små lagares, tønde modnet i store egetræsfade i 12 måneder.
Smagsnoter: Lyse rød-lilla farvet vin med blodrødt skær ved fælgen, mens buketten bugner af moden blomme, sort hækfrugt, kirsch, sød abrikos, subtilt krydderi og antydninger af fynboer. Ganen er fuld af søde blomme, kirschskære og sorte bærsmag med og glatte tanniner. Udviser en behændig balance mellem modne frugt smag, gode tanniner, krydderi og antydninger af eg.
Madforslag: Denne Cape Ruby kan serveres som en aperitif eller partner til dekadente desserter, modne oste, charcuteri, vildt, mildt krydderi indiske og Cape Malay køkken, stegt lam, mørk chokolade Alternativt kan du nyde den kold som mixer i cocktails eller servere på terrassen”.

Cape Tawny Port

Den fineste Tinta Barocca og Touriga Nacional er udvalgt tønde modnet i et årti eller mere fermenteret og befæstet i små lagars, tønde modnet i store krydrede egetræsfade i mindst 8 år. Lys orange med brunlige noter, ekstremt komplekse aromaer nødder, modne krydderier, subtil sødme mandel, honning, karamel, melange af krydderier, citrus, opvarmning cognac og ege noter, der kendetegner Tawny, meget afbalanceret og lækker og antydninger af citrus i smagsløgene længe efter den første slurk.
Madforslag: Kan serveres med et væld af tapas, stegt and med citrusglas, mørbradbøf med café de Paris sauce, trøstende kantonesiske køkkener, som en aperitif med kanapéer, pates og stegte nødder eller som partner til dekadente desserter eller et udvalg af modne oste.
Alternativt kan du tjene som fordøjelsessystem eller som en mixer med tonicvand til en forfriskende lang drink.
For de bedste resultater er kølet til 11 – 14 C eller køligere i når det er varmt og serveres i en hvidvin glas

Ring of Rocks

Ring of Rocks

Den håndhøstet på False Bay – Touriga Francesa (Franca) fra gamle krogede stokke og Tinta Barocca stammer. Gæret i temperaturstyret åben top cement i Afrikaans af lagars til forsigtigt lokke optimale smag og farve ekstraktion fra drueskindet. Blandet før gæring og modnet i 300 finkornede franske egetræsfade i 14 måneder før aftapning
Produktion kun 2500 flasker.
Smagsnoter: Dejlig rødbrun med lilla center og kombination af modne sorte blommer, røde kirsebær, marmelade, sorte og røde bærfrugter, sort oliven lidt knust Coco, mynte og træ Buketten har gode tanniner, og års omhyggelig flaskemodning eller dekantering i sin ungdom er tilrådeligt.
Servering: En perfekt partner til stegt lam med stegte rodfrugter, springbok pie, oksekød Wellington, grillet mørbrad med Hollandaise & pommes frites, italiensk køkken, fin moden ost og charcuteri eller simpelthen nydes i godt selskab.

Pinot Noir Brut Sparkling

Hand høstet i januar fra lavtydende Pinot Noir vinmarker. Knust med 6 timers skinkontakt før presning og kold gæret i rustfrit stål tanke med en Champagne gær stamme for at holde frugt integritet og maksimere smagen. Basisvinen lagres i 6 måneder før aftapning.
Smagsnoter: En kirsebær-pinkfarvet vin med en buket med friske jordbær, søde hindbær, røde kirsebæraromaer og en antydning af krydderi, som følger op på den sprøde og forfriskende gane med sin fine, men vedholdende boble.
Madforslag: En alsidig partner til et væld af kanapéer, havretter, frisk sommerfrugt, æg Benedict eller dekadente desserter.
Boplaas Pinot Noir Brut Sparkling er også en ideel aperitif og bedst nydes godt kølet ved 10 – 12 C til enhver tid.

Méthode Cap Classique-MCC

Druerne blev håndplukketog efter gæringen blev vinen aftappet til sekundær gæring før dégorgement i 18 måneder. Smagsnoter: Er en tør og levende Cap Classique, med en smuk gylden hvede farve. Aromaerne er et spektrum af frugt smag af jordbær, kirsebær og brombær på næsen. Denne vin har rig cremet kompleksitet i ganen, hvilket gør den både alsidig med mad og lækker af sig selv som en aperitif. Mad forslag: Super til friske østers, lette salater, frisk frugt og ost plade. Den perfekte til enhver lejlighed eller blot når du har lyst til at forkæle dig selv eller at nogen speciel. Er en tør Pinot Noir boblende for skamløs nydelse.

Brandy, 5 år

Blandet cognac med 40% potstille & 60% vin spiritus) og kun 2.000 flasker produceret. Druerne plukkes med et højt syreindhold (som i Cognac) og gæring 16C. Fine aromaer fra Colombar. Malolaktisk gæring før destillation for mere kompleksitet. Destilleret i en gammel (100 år gammel) Santagans Kobber stadig. Dobbelt destillation til 70% alkohol og lagret i franske egetræsfade. Boplaas ‘ destillation arv daterer sig tilbage til 1880, da den nuværende ejer, Carel Nel’s oldefar, Daniel Nel, eksporterede sin første sending af fine Boplaas Brandy til England. Boplaas blev også den første kælder til at frigive en Estate Brandy i 1994 efter ændringen i lovgivningen i 1989. “Vores engels andel” er meget høj med det tørre vejr, vi har. Englene er meget tørstige, og hver aften holder de fest i vores cognackælder, men det hjælper os med at producere rige brandies.”

Boplaas Kælder/showroom

Kom og oplev rækken af Boplaas Family Vineyards vine og spiritus, kun et stenkast fra den bryder surf på Southern Cape Coast. Boplaas Klipheuwel Tasting Room ligger ved siden af N2 Garden Route, nær Klein Brak-floden, mellem Mossel Bay og George. Dette børne- og dyrevenlige anlæg ligger på Klipheuwel Farm og tilbyder en række aktiviteter for voksne og børn. Liggende mellem vinmarkerne i udkanten af Calitzdorp, er Boplaas ‘kælder smagning lokale”, hvor venligt og kyndigt personale vil hjælpe dig med din smagning. Vi tilbyder også et udvalg af lokale håndlavede produkter til støtte for lokalsamfundet.

Klimakrise: vores løfte, din invitation

Vær venlig at slutte sig til os i kampen for klimasundhed. Tag skridtet med os og plante en spekboom.

Boplaas har altid været bevaringsbevidst. Nu har vi optrappet vores drive og lovet at etablere en million planter af Portulacaria afra saftige sort – almindeligvis kendt som spekboom – i slutningen af 2025.
Verden er på et vendepunkt, og vi bør gøre alt i vores magt for at undgå en global klimakatastrofe.
Den spekboom, der er hjemmehørende i Klein Karoo området er en kulstof mirakel arbejdstager.
Spekboom, for den mængde vand, det bruger, er den mest effektive kulstof sequester i verden.
Den ydmyge spekboom kan sluge mellem 4 og 10 tons kulstof om året.
Men den har brug for vores hjælp.

Ifølge Mercator Research Institute on Global Commons og klimaændringer, verden i øjeblikket producerer 1 331 tons /CO2.

Vores mål hos Boplaas er at eskalere spekboom-plantagen gennem strategiske partnerskaber og som et bredere mål om at udbrede kendskabet.
Vi ønsker at fremme dyrkningen i private haver, på godser og på gårde.
Det er ikke en umulig opgave – spekboom er fantastisk til at tilpasse sig sine omgivelser og kan blomstre næsten overalt.
Det gør vidunderlige hække og smukke buske; og kan plantes på marker, blomsterbede og potter.
Boplaas har over 2.000 ha under bevarelse, hvor sorten forekommer naturligt.
Ud over at plante mere, vil dette projekt aktivt distribuere spekboom stiklinger fra vores Calitzdorp gård og vores vinsmagning værelse i Klein Brak River på Garden Route.
Vi vil også distribuere oplysninger om, hvordan yderligere stiklinger kan foretages, og den bedste måde at plante dem.
Spekboom kræver meget lidt vedligeholdelse og kan overleve med kun de mest minimale mængder vand.
Hvis vi kan få 1.000 mennesker til at plante 100 planter, er det 100.000 spekboom buske, der hjælper os med at bekæmpe de globale klimaforandringer.

Resultaterne tjener til at fremhæve en lang historie af ekspertise inden for vinfremstilling, men også moderne innovation på Boplaas.
I løbet af de sidste 13 år alene Calitzdorp vingård har udvidet sin succes til at udmærke sig med en række stadig vine, især Cape portugisiske røde.
Og ikke underligt: Carel Nel, kældermester og ejer, er den eneste person fra det sydlige Cape til at holde en plads på den højt respekterede Cape Winemaker’s Guild (CWG).
Hans datter og Boplaas vinproducent Margaux Nel, specialiseret under hendes kandidatgrad i vinavl på portugisiske sorter til at producere rød bordvin.

Et sandt bevis på tålmodighed og håndværk, Double Gold-vindende Cape Tawny Reserve 1995 blev lavet af et lille udvalg af kun de fineste Cape Tawny udformet fra Tinta Barocca og Touriga Nacional i 1995.
Boplaas producerede først vintage Tawnies i 1980, 1992, 1997 og 1995.
Denne saftigt komplekse beriget vin med sin ravfarve, berusende aromater og nøddeagtig smag profil, tilbyder dem heldig nok til at drøfte en flaske eller to mulighed for at smage et sjældent og fint eksempel på Boplaas Cape Tawny.

Blandt de beplantninger på Boplaas er de røde portugisiske sorter Tinta Barocca, Touriga Nacional, Touriga Franca (også kendt som Touriga Francesa) og Souzão.
Regionens egnethed for disse sorter blev realiseret helt tilfældigt og en heldig ulykke eller to.

Noter og Awards:

I 1992 kaldte Guida ai vini del Mondo, udgivet af Slow Food Foundation, Boplaas Vintage Port 1989 som en af de 150 bedste vine i verden – en liste med legendariske vine som Chatêaux Margaux 1989, Chatêau Pétrus 1989 og Vega Sicilia Unico 1982.

I 1989 var vi den første kælder til at få en destillation licens, til stor glæde for min far, Danie, og vi kunne fyre op den gamle kobbertønde stadig og fortsætte den fine arv destillation, der startede helt tilbage i 1880.
Resultatet blev Sydafrikas første Estate Pot Still 5 år Gamle Brandy, som blev udgivet i 1994.

Ved siden af de mange SA Champion Ports* og adskillige priser for befæstede vine blev Boplaas også tildelt titlen som SA Champion Sauvignon Blanc i 2009 og 2010 på National Young Wine Show – en virkelig sjælden bedrift. Vores bordvine er også regelmæssigt opført blandt de bedste kunstnere i lokale vinkonkurrencer.

Ring of Rocks på Boplaas blev rejst for at ære de gamle mennesker, der rejste sten, cirkler over det hele til landbrug formål at bestemme den korteste og længste dag. Det var et symbol for at fejre livets cyklus.
The Ring of Stones er den første sten cirklen

Boplaas havne og vine tjener topkarakter fra britiske vin forfatter

Verdensklassekvaliteten af Boplaas havn og vine blev igen fremhævet i glødende anmeldelser ved separate lejligheder i denne uge af internationalt anerkendte vin forfattere Jamie Goode og Tim Atkin.
Deres udtalelser bekræfter igen den vigtige rolle, som stor terroir og vingård ekspertise spiller over tid.

Portugisiske druesorter, som Boplaas dyrker, trives i Calitzdorp-regionen, fordi de er mere hårde og godt tilpasset varmere klimaer. De forventes at blive endnu mere fremtrædende som den globale opvarmning stiger.

I vingården har Carel Nel været Boplaas kældermester i de sidste 38 år og medlem af den ansete Cape Winemaker’s Guild siden 1988.
Han er det eneste Southern cape medlem af invitationen kun organisation.

Anerkender den vindende kombination, Jamie Goode tildelt Boplaas CWG Cape Vintage Reserve Port 2015 en fremragende 95/100.
I hans betænkning om vinen står der: “Det er dristigt og kraftfuldt; slank og elegant. Sød, blomstret og ganske saftig med stor renhed og lidt lakrids og krydderi.”
Faktisk var 2015-årgangen en usædvanlig over Cape og en af de bedste af de sidste 30 år.
Havnen indarbejdet Touriga Nacional, Tinta Barocca, Touriga Franca og Souzão, udvalgt fra specifikke lavtydende vinmarker.

I samme uge scorede Boplaas Cape Vintage Reserve Port 2018 94-point fra UK Master of Wine, Tim Atkin.
Vintage Reserver fortsætter Nel Familien de fineste Cape befæstede udnyttelse af portugisiske sorter, traditionel vinificering og dedikation til stil, at skabe vin, der vil tilbyde årtiers nydelse.
Denne standhaftige dedikation har set blandt andre, 16 Boplaas portvine modtage femstjernede ratings i Platters sydafrikanske Wine Guide siden 1994-udgaven.

Boplaas Touriga Nacional 2019 blev for nylig tildelt som den bedste værdi rødvin i Sydafrika af den britiske Master of Wine Tim Atkin i sin SA Wine Report 2020.

Den Boplaas Cape Vintage Reserve Port 2004 fortsætter Nel arv produktion de fineste Cape Ports udnytte portugisiske sorter og traditionelle vinificering metoder, og forbliver tro mod stil i crafting vin, der vil tilbyde årtiers nydelse.

Portugisiske druesorter trives i Calitzdorp-regionen, fordi de er mere hårde og godt tilpasset varmere klimaer.

Det forventes, at de vil spille en større rolle som den globale opvarmning stiger. Med henblik herpå har en potentielt skelsættende afstemning set Touriga Nacional godkendt til Bordeaux og Bordeaux appellation vine som en del af bestræbelserne fra industrien i Frankrig for at tilpasse sig klimaændringerne.

Calitzdorp-regionens egnethed for de portugisiske sorter blev realiseret ganske tilfældigt og en heldig ulykke eller to.

Historien begyndte i 1970’erne, da Boplaas patriark Oupa Danie Nel vendte tilbage fra et besøg i Swartland med sin Chevy El Camino fyldt med flasker Pinotage og Shiraz. Hans venner og naboer havde ingen opmuntring til at gøre kort arbejde i Shiraz, så det blev besluttet, at dette var en sort at plante.

Vinstokke blev indkøbt og plantet. Først senere blev det dog opdaget – dels af Carel, Oupa Danies søn, der nu er Boplaas ejer og kældermester, at der var noget galt. Carel studerede ønologi ved Universitetet i Stellenbosch, da det blev afsløret, at hans fars vinstokke var Tinta Barocca og ikke den tilsigtede Shiraz.
En tur til Portugal fulgte, og snart havde Nels venner med mange af Douros største havneproducenter.
Gennem årtier blev de udsat for fine berigede vine, erhverve kunsten at udforme dem også.

Boplaas Port opnår historisk pris på CWG Auktion

Boplaas Port har sat en ny benchmark i sydafrikanske vin har opnået en rekordpris på den årlige auktion af vine af medlemmer af den ansete Cape Winemaker’s Guild (CWG) i denne weekend.
I alt 564 sager (6 x 750 ml) gik på auktion med et komplet udsalg og rekordgennemsnitspriser pr. sag, der blev opnået over hele linjen.
Den højeste pris på R7 000 blev betalt for Boplaas CWG Cape Vintage Reserve Port 2015. Der blev kun fremstillet 50 x 6 tilfælde af denne vin, udelukkende til auktionen.
Covid restriktioner gjorde det umuligt at holde auktionen i Sydafrika som sædvanlig, og det blev i stedet afholdt i London, for første gang i sin 36-årige historie.
CWG er en invitation kun sammenslutning af nogle af Sydafrikas fineste vinproducenter, hvis medlemmer i fællesskab repræsenterer højdepunktet af lokale vin præstation.
Medlemmerne vælger også kollektivt de vine, der skal bortauktioneres.
Boplaas ejer og cellarmaster Carel Nel blev inviteret til at deltage i CWG i 1988 og er stadig den første og eneste vinproducent fra Southern Cape blandt sine berømte nummer.
Carel banebrydende den eksklusive brug af portugisiske sorter i anvendelsen af traditionelle vinificering i dedikation til en tørrere stil, som den portugisiske.
Han var også en af de første producenter til at søge køligt klima steder for vinmarker i ikke-traditionelle vindyrkningsområder, som Ruiterbosch nær Mossel Bay og Outeniqua Mountains nær George.

Bortset fra hans passion for vinfremstilling, Carel er en ivrig miljøforkæmper.
For ca. 20 år siden købte han 2.200 ha uberørt Karoo-jord, der er hjemsted for en Spekboom-skov, med det udtrykkelige formål at sikre, at det unikke biome forbliver beskyttet for fremtidige generationer.

En håndfuld udvalgte diners nød for nylig den eksklusive oplevelse af en smag og sansefest af sydafrikanske inspirerede retter i Michelin-stjerne Restaurant JAN i Nice, Frankrig. De blev behandlet til en smagsoplevelse, otte retters kulinariske tour de force udtænkt og udarbejdet af kokke Jan Hendrik van der Westhausen på Restaurant JAN og Peter Tempel Hoff fra Drivhuset i Constantia, Cape Town.

Ledsager til hver ret af kulinariske lækkerier blev nøje udvalgt vine udformet af far-og-datter vinfremstilling team af Carel og Margaux Nel og præsenteret af markedsføring datter Rozanne Nel

Vinparring: Boplaas Méthode Cap Classique, traditionel flaskegæret mousserende vin. Bestående af 95% Pinot Noir og 5% Chardonnay, vinen tilbragte syv år på bærme i flaske før dégorgement, med nul dosis – viser noter af fine, vedvarende mousse, antydninger af brioche, hindbær frugt og jordbær marmelade med subtile krydderi.
Kompleks og rig på ganen, med livlig og en forfriskende tør finish.
Betragtes af mange i Portugal som landets førende druesorter og grundpillen i mange fine havne gennem årene, Touriga Nacional er blevet beslægtet med en passion på Boplaas og dominerer denne blanding af Cape Port.

De traditionelle vinfremstillingsteknikker blev anvendt i produktionen, herunder omfattende manuel Freelance i åbne toplejer og aldring i gamle egetræsfade, før aftapning klargjorte og ufiltrerede.
Denne Cape Vintage Port er bestemt til årtiers nydelse, hvis omhyggeligt modnet i kælderen. Men uden tvivl også ganske uimodståelig i sin ungdom: dekantere og nyde ledsaget af hjertelig rustikke land billetpris, såsom springbok, braiseret oksekød kort ribben, eller langsom stegt ben Karoo lam.
Eller tag den dekadente rute med mørk chokolade, gammel hård ost, konserverede frugter eller charcuteri.

Boplaas medaljer på Michelangelo lyser lys over innovation og arv

Boplaas whisky har bekræftet destillation ekspertise i hjertet af berømte Calitzdorp virksomhed ved at kræve tre guldmedaljer og opnå den højeste score for en sydafrikansk whisky på dette års Michelangelo International Wine and Spirits Competition (MIWSC).

“Det er en stor anerkendelse fra et meget erfarent panel,” siger sjette generations destilleri Daniel Nel.
“For os er priserne en anerkendelse af den enorme tid og investering, der er gået til at producere whiskyer og gins, der flugter med den legendariske status Af Boplaas cognac.”
Traditionen med destillation i Klein Karoo fik nyt liv, siden Nel-familien udvidede sit spiritustilbud med whisky og gin for fire år siden.
Arven fra dens Potstill brandy daterer sig til 1880, mens brandies selv har vundet adskillige udmærkelser i årenes løb, herunder femstjernede ratings i Platters guide til sydafrikanske vin og spiritus.

Siden udgivelsen har Boplaas whisky snuppet to Gold-priser og en Platinum på MIWSC samt en Outstanding Silver ved International Wine and Spirits Competition (IWSC).

Opfyldelsen på 2020 MIWSC var særligt opmuntrende i betragtning af Boplaas 8 År Gamle Single Cask Whisky (Tawny Port Cask) er ikke kun lige blevet frigivet, men også opnået den højeste score blandt sydafrikanske whiskyer bedømt på dette års begivenhed. Den blev tildelt en guldmedalje.
Den 6-årige Tawny Cask fik en Platinum ved 2018-udgaven og blev også fremhævet som den bedste whisky i Sydafrika-kategorien.

Boplaas Potstill cognac fortsætter med at skinne også, viser, at glans er nogensinde lyse. MIWSC 2020-panelet tildelte Boplaas 8 Year Old Potstill Brandy med guld.
Det var alderen i gamle portvin tønder og viser en perfekt balance mellem blød stenfrugt, sødt træ og en lang nøddeagtig smag.
“Klein Karoos varmere og tørrere klima fremskynder samspillet med fadtræet og udvinder flere smagsvarianter og accelererer aldringsprocessen,” siger Daniel.
“Årlig fordampning er på over 5% om året i forhold til 1-2% i det skotske højland og derfor giver en superglat og koncentreret alderen ånd.
“Det er de ideelle modningsbetingelser, som du kan opnå de gamle egenskaber af en 10-årig skotsk på bare seks år under disse varmere og tørrere forhold.”

Den væsentlige komponent i fine spiritus er vand og Boplaas er heldig her også. Swartberg-bjergene tårner sig op over landsbyen Calitzdorp, og dens farvande giver liv til landbruget.
Efterhånden som bjergsne smelter, producerer den rent, rent vand, der siver gennem klippe- og fynboer og danner krystalklare vandløb i dalen.
Her bliver det en del af den unikke smag af Boplaas spiritus.

Mangfoldigheden af priserne på tværs af stilarter, kategorier og sorter er en afspejling af den gyldne tråd af ekspertise, at Boplaas navn længe har repræsenteret. Det er også en pioner, der har bygget en særlig stærk følgende for vine fra portugisiske druesorter.

Portugisiske druer trives i Calitzdorp-regionen, fordi de er mere hårde og godt tilpasset varmere klimaer.
Det forventes, at de vil spille en større rolle som den globale opvarmning stiger. Calitzdorp-regionens egnethed for de portugisiske sorter blev realiseret ganske tilfældigt og en heldig ulykke eller to.

Boplaas Family Vineyards har vist sig som forkæmper for mere end Port og crafting af stadig vine efter den historiske succes med sin whisky på International Wine and Spirit Competition (IWSC) i London i denne uge.
Efter en grundig vurdering foretaget af et af verdens mest værdsatte dommerpaneler vurderede Boplaas Whisky knap 90 point som “et fremragende eksempel på fremragende kvalitet”.
Boplaas Whisky blev tildelt en Silver Outstanding-pris og toppede ranglisten sammen med kendte mærker og industrigiganter som Sydafrikas hjemmedyrkede Bains Single Grain Whisky.

IWSC er en førende konkurrence af sin art med indgange modtaget fra næsten 90 lande verden over, der er bedømt af et netværk af over 400 globale eksperter.

Præstationen for Boplaas, der ligger i Klein Karoo-landsbyen Calitzdorp, er betydningsfuld. Dens destillation arv begyndte med fremstilling af fine Potstill cognac og datoer til 1880, med den første ordre af fade sendt til Cape Town havn med okse-vogn og damptog til levering til London.
Efter ophævelsen af destillation licenser i begyndelsen af 1920’erne, Boplaas kobber Potstill lå i dvale i næsten 70 år, indtil det blev fyret op igen i 1989. Fem år senere udgav Boplaas den allerførste ejendomscerterede cognac – Boplaas 5 Year Old i 1994.
I dag er cognac produktion på Boplaas stadig virkelig et håndværk virksomhed med kun et par tønder aftappet årligt.
Boplaas Whisky blev lanceret sidste år. Whiskyen er fremstillet af majs af høj kvalitet og lagres i tidligere Bourbon-tønder, før den er færdig i tidligere cognactønder.

Boplaas Family Vineyards i Calitzdorp er igen blevet rangeret blandt førende vingårde efter udgivelsen af den konstituerende rapport om lokale søde vine fra sydafrikanske myndighed, Wine magazine.
En trio af Boplaas Muscats blev udnævnt som top performere i den indflydelsesrige vurdering.

De vurderede vine blev smagt af et ekspertpanel med vinketiketter ude af syne og scorede i henhold til 100-punktskvalitetsskalaen. Dens agtelse for Klein Karoos producere bekræfter regionen som en kilde til kvalitet Muscats.
“Historisk set har lokale producenter lavet nogle meget fine eksempler, der står ved siden af de bedste fra hvor som helst i verden,” siger Vin magasin rapport panel i er analyse af posterne.

Faktisk var de allerførste vine, der blev fremstillet af Familien Nel Boplaas i midten af 1800-tallet, meget mulige befæstede Muscats. I dag fortsætter gården denne arv ved at skabe en række begrænsede frigivelse Muscats fra ekstraordinære gamle vinstokke, udnytte traditionelle vinificering, udvidet hudkontakt og befæstelse af skind.

De fire vine i Top 10 Portvine var Boplaas Cape Tawny N/V, Boplaas Cape Vintage 2015, Boplaas Cape Vintage Reserve 2015 og 2016.
Synonymt med verdensklasse bordvine fra portugisiske sorter og Cape Port, Boplaas omfatter blandt sine beplantninger de røde portugisiske sorter Tinta Barocca, Touriga Nacional, Touriga Franca (også kendt som Touriga Francesa) og Souzão.

En whisky lavet i den lille landsby Calitzdorp har blændet dommerne ved den lovende 2018 Michelangelo International Wine & Spirits Awards, vinde den eneste Platinum medalje tildelt i kategorien for sydafrikanske whiskyer.
Lavet af Boplaas Family Vineyards, den sublime enkelt kornwhisky er lagret i tønder tidligere brugt til modning af Tawny port.
Vinderne blev annonceret i denne weekend og omfattede to whiskyer produceret af Boplaas samt en håndfuld medaljer.
Guld blev tildelt den medium-rørige Boplaas Small Batch Blended Grain Whisky, som er produceret i ex-cognac tønder.
Fremvisning rige og nøddeagtig smag, Boplaas Cape Tawny Årgangs Whisky tilbringer fem år i ex-Bourbon tønder og er færdig med et sidste år i dem, der engang blev brugt til modning Tawny port.
På ganen er whiskyen glat og luksuriøs med en sødme, der udvikler sig til en mundvarmende følelse af smøragtig toast og tørret frugt. Dens finish er tør med en blid dvælende note af eg savsmuld.

Ud over de whiskyresultater, Boplaas 15 År Potstill Brandy modtaget en guldmedalje.

At vinde på Michelangelo betragtes som en af de få sande tinder for konkurrenter. Resultatet for Boplaas er betydningsfuldt i lyset af, at Michelangelo nu er den største konkurrence af sin art i Afrika.
Der var 2 225 tilmeldinger til 2018-udgaven. Det er også udstyret med et dommerpanel bestående af 30 drikkevarer eksperter fra hele verden.

Boplaas’ destillation arv begyndte med fremstilling af fine Potstill cognac og datoer til 1880, med den første ordre af fade sendt af okse-vogn og damptog til Cape Town havn, til levering til London.
Efter ophævelsen af destillation licenser i begyndelsen af 1920’erne, Boplaas kobber Potstill lå i dvale i næsten 70 år, indtil det blev fyret op igen i 1989. Fem år senere udgav gården landets allerførste ejendomscerterede cognac: Boplaas 5 Year Old.

I dag er cognac produktion på Boplaas stadig virkelig et håndværk virksomhed med kun et par tønder aftappet årligt. Boplaas Whisky blev lanceret sidste år og er lavet af majs af høj kvalitet.

Det lokale klima har tjent gården godt, når det drejer sig om druesorter i Middelhavet, og det viser sig at være lige så ideelt til modning af kvalitetsvin.
Det tørre klima af Klein Karoo kan betyde højere i-tønde fordampning, eller “engel andel”, men til gengæld ånden gevinster i smag og aromatisk koncentration.

Boplaas, der altid er klar til at skubbe konvolutten, har for nylig installeret en ny stadig og kaldt den Falcon – en ytring til den adrætte indfødte fugl og hurtigste dyr på planeten samt den historiske lancering af Elon Musks Falcon Heavy, verdens mest kraftfulde raket.
Daniel Nel, søn af Boplaas cellarmaster og medejer Carel Nel, sluttede sig til familievirksomheden i november sidste år for at påtage sig destillationssiden af virksomheden.

Boplaas afslører Limited edition 8 YO enkelt fad korn whisky

Den Boplaas Family Destilleri har lanceret en super-Premium, single-fad korn whisky, der blev lagret i otte år i havn og bourbon tønder.
Bare 300 flasker af denne fine ånd er blevet produceret, og de er udelukkende tilgængelige fra Boplaas hjemmeside; fra Boplaas’ hjem i Calitzdorp; og dens Klipheuwel smagning værelse i Little Brak på Garden Route.
Hver flaske er nummereret og bærer underskrift 6th generation destilleri Daniel Nel.
“Det har været en drøm i lang tid,” siger Daniel. “At se udviklingen af whisky år efter år var pinefuld, men til sidst er det her.”

Den Boplaas 8 År Gamle Single Cask Korn Whisky er farven på mørk mahogni og ligner en gammel Cognac.
Dens gane er fyldig, viser modnet eg, rosin og Tawny port med antydninger af vanille og karamel.
Whiskyen er rig og intens med en dvælende finish af tørrede frugter og varme vinterkrydderier.
Det blev destilleret fra sydafrikanske gul majs og derefter tilbragte fem år i anden og tredje-fill bourbon tønder, efterfulgt af tre år i tønder, der tidligere holdt Boplaas Cape Tawny Reserve Port.
Hvert ophold gav ånden en unik karakter og afrunding den til perfektion.
Whiskyen blev derefter aftappet ved fadstyrke på 58% alkohol og i sin mest naturlige form – ufiltreret.
Den seneste tilføjelse til en bred og prisvindende portefølje af vine og spiritus, Boplaas 8 Year Old Single Cask Grain Whisky er det ældste udtryk blandt sine whiskyer.
Og dens fremtid ser lys i betragtning af sin slægtsforskning.
Destilleriets 6 års whisky, der som lagret i en lignende tønde, fik den højeste godkendelse rating blandt whisky deltagere til Michelangelo International Wine & Spirits Awards.
“8 års whisky er noget helt særligt. Det repræsenterer summen af vores destillation arv til dato,” siger Daniel.
Whiskyens emballage understreger denne hensigt.
Flaskehovedet er dyppet i rød voks, mens en vintage illustration skildrer Daniel og familiehund, Tawny, i tøndekælderen. Datoen 1880 er præget i guld, en henvisning til Nel-familiens arv.
Det var i 1880, at den første ordre af Potstill brandy fade blev sendt til Cape Town havn med okse-vogn til levering til London.
Efter ophævelsen af destillation licenser i begyndelsen af 1920’erne, gårdens kobber stadig lå i dvale i næsten 70 år, indtil det blev fyret op igen i 1989.
Boplaas har modtaget adskillige udmærkelser for sin Potstill cognac, vine, port-stil vine og siden det indledt whisky, i denne kategori også.
En af grundene til sidstnævnte er Klein Karoos varmere og tørrere klima, som fremskynder samspillet med fadt træ, udvinding flere varianter.
Den årlige fordampning af spiritus gennem fadvæggen er på over 5% om året sammenlignet med 1-2% i det skotske højland.
Resultatet er Calitzdorps yngre whiskyer, der tager på aldersintensiteten og glatheden hurtigere.
“Det er ideelle modningsforhold, da du kan opnå egenskaberne ved en 10-årig skotsk whisky på bare seks år,” siger Daniel.

Boplaas Family Vineyards er blevet fremhævet som en af de bedste producenter ved Michelangelo International Wine & Spirits Awards 2018, som blev annonceret i weekenden.
Nu den største konkurrence af sin art i Afrika, konkurrencen modtaget 2 255 poster i år.
Boplaas vandt to Platinum-priser ud af de 36, der blev uddelt, samt en række medaljer.
Den første af Platinum-vinderne var Boplaas Cape Vintage Reserve 2016, en vin, der konsekvent klarer sig godt på tværs af mesterskaber.
Det er blevet kåret som bedste Port på SA Top-100; inkluderet i Top 10 ved Cappa Challenge; og, bedømt 94/100 af British Master of Wine Tim Atkin.

Deling Platinum status på Michelangelo var Boplaas Single Grain Whisky, som er lagret i tønder tidligere bruges til at modne Tawny port.
Boplaas også indsamlet tre Dobbelt Golds for:
Boplaas Ring of Rocks 2015, en tør rød blanding i en fremragende årgang af Touriga Nacional, Tinta Barocca og Touriga Francesa;
Boplaas Cape Tawny Vintners Reserve, en Veritas Double Gold mester, der er lagret i 15 år i gamle egetræsfade.

Boplaas Family Vineyards var igen en af de bedst præsterende producenter på den årlige Veritas Wine Awards, som blev annonceret på en gallafunktion i Cape Town i denne weekend.
Calitzdorp vingården modtog ikke mindre end tre Dobbelt Guld af i alt 50 tildelt i konkurrencen, og en Guld blandt sine i alt otte medaljer.

Dobbelt Guld blev tildelt Boplaas Cape Vintage Reserve Port 2015, Boplaas Cape Tawny Vintners Reserve NV.
Sølvmedaljer blev tildelt Cape Vintage Reserve 2016 og The Nel Family Cape Tawny NV.
Boplaas Cape Vintage Reserve Port 2015 blev produceret af far-og-datter Carel og Margaux Nel og, ifølge Carel, berømte Boplaas kældermester, repræsenterer vingårdens bedste i 40 år.
Det modtog Double Platinum ved SA Top 100 vin priser i 2017, Guld på Veritas sidste år og 94/100 point fra UK Master of Wine Tim Atkin.
Vinen blev fremstillet af fire gamle vin portugisiske sorter hånd høstet ved optimal modenhed.
Gæringen fandt sted i traditionelle lagares med intens manuel pigéage for at udtrække optimal smag, farve og tanniner. Det blev derefter beriget med vinspiroter og modnet i to år gamle, store-format franske egetræsfade før aftapning, ufiltreret.

Boplaas Cape Tawny Vintners Reserve NV er højdepunktet i Boplaas’ jagt på beriget vin perfektion.
Det blev lavet af kun de fineste frugter fra lavtydende vinstokke.
Når vinificeret, det blev modnet i tønde i mere end et årti, blandet og aftappet i begrænsede mængder.
Vinen er en gylden, kobberrød farve, der udstråler en række aromater af lyst trækrydderi, cognac-gennemblødt marmelade og Eukalyptus honning. Ganen er saftig, kompleks og dvælende med en antydning af surhedsgrad og tør kant til målstregen.

“Disse vine er bevis på vinfremstilling arv og til den drue, der startede det hele,” siger Carel.
Også her blev frugten håndhøstet og knust.
Tre dages hudkontakt var tilladt i en lagar med periodiske punch-downs til at udtrække optimal frugt udtryk. En kort naturlig gæring blev standset af befæstning på skind og vinen modnet sur løgn før aftapning.
Vinen viser intens citrus, kandiseret ananas, ingefær, honeysuckle og abrikos.
Ganen er fuld og lang, løftet af lyse syre og afrundet med levende krydderi noter.

Den Europæiske Unions (EU) forbud mod ord portvin eller sherry for vinlande, herunder Sydafrika, har været kontroversielt, siden det blev gennemført. Carel Nel, er netop vendt tilbage fra endnu en indsigtsfuld rejse til Europa og mener, at EU’s tidligere beslutning kan være kernen i industriens nuværende dødvande. “Der er mange ligheder mellem område og whisky,” siger Carel. “Begge er høj alkohol luksusprodukter; kan nydes ved særlige lejligheder; og har historie går tilbage hundreder af år. Men der stopper det.

“I dag boomer whiskyindustrien imidlertid i salg og image, mens Port generelt er stagnerende.”

Han peger på den store forskel i detailhandlen mellem de to kategorier.
“Port har meget lidt hyldeplads i forhold til whisky og endda gin.
I mange tilfælde sherry er ingen steder at blive set.
“Nogle sherryer og endda producenter tjener flere penge på at sælge krydrede tønder til whiskyproducenter end fra Sherry eller Port selv.”

Salgsstatistikken fortæller historien.
Skotsk whiskys samlede salg er på mere end 1,23 milliarder flasker. Sherrysalget faldt fra 22 millioner flasker i 2005 til 10 millioner flasker i 2015 (UK).
Portvinssalg i Storbritannien faldt med 26% i 10 år, fra 8 millioner liter i 2005 til 5 millioner liter i 2015.
“På den positive side, vintage portvine og ældre Tawnies, der generelt er højere kvalitet har øget deres markedsandel af det samlede salg, og ” Carel påpeger.
Whiskyproducenterne i USA, Indien og Kina udvider imidlertid produktionen for at holde trit med efterspørgslen.
“De skotske whiskyproducenter tillader, at deres whisky – både malt- og kornsorter – blandes i udenlandske whiskyer med forholdsvis afslappede regler. I nogle Indien tilfælde, mindre end 5% af skotsk er blandet i lokale produkter, mens angivelse af det er en blanding af indisk og skotsk whisky.
“Skotsk (og endda irsk) whisky betragtes stadig på verdensplan som højdepunktet af kvalitet,” siger Carel med henvisning til det nylige salg af Macallan 1926 whisky, der sælges for mere end 14 millioner dollars per flaske.

“Derimod var mange portvinsproducenter i Portugal ansvarlige sammen med EU for at tvinge lande som Sydafrika og Australien til at holde op med at bruge ordet havn.

De forsøgte endda uden held at stoppe brugen af termerne Ruby, Tawny og Vintage.”

Carel er overbevist om, at i stedet for havn fremmes over hele verden som en kvalitet drink, Portugal er på egen hånd og miste markedsandele til andre spirituskategorier.
“De portugisiske portvinsproducenter ville stadig have været oven på en meget større pyramide, hvis udtrykket var tilladt, og kategorisering blot identificere oprindelsesland. De ville have været ledere af en meget større industri.”

Sydafrika importerer i øjeblikket 52 millioner flasker skotsk whisky og mindre end 100.000 flasker portugisisk havn om året.
“Situationen ligner en legende fra den europæiske middelalder, om en prins, der befæstede sit rige for at holde de fattige ude.

Et par år senere, da spioner vendte tilbage med nyheden om, hvordan de udenforstående gjorde, kunne de kun rapportere den frie var faktisk klarer sig meget bedre end dem inden for murene.

Sydafrikanske drikkevarer-beslutningstagere ofte ser offshore for tendenser, der kan tage fat derhjemme.
Boplaas destilleri Daniel Nel besøgte for nylig skotsk hjem og stødte på en landsdækkende bølge af whiskyinnovation i gang – hvoraf Boplaas har ført til stor anerkendelse i Sydafrika.
Daniel ledsagede sin far, Boplaas medejer og cellarmaster Carel Nel, på et besøg i regionen.
Boplaas egen destillation arv begyndte med fremstilling af fine Potstill cognac og datoer til 1880.
Ud over sit udvalg af anerkendte cognac producerer familiedestilleriet prisvindende gin og whisky.
“De britiske destillerier i England og Skotland falder i en af de ældste regioner i verden til konsekvent destillerer kvalitet spiritus,” siger han. “Da jeg ankom til London, blev jeg forbløffet over at se alle de små gindestillerier.
Det, der overraskede mig endnu mere, er, at de samme håndværksdestillerier nu producerer whisky, destilleret og lagret i London.”

London Distilling Company var for nylig det første destilleri til at frigive en London Whisky i over et århundrede og East London Liquor Company vil snart tilføje en London Whisky til gin og vodka i sin portefølje, Daniel siger.
“The Lakes Distillery er et andet meget ungt destilleri i Lakes District, en af de smukkeste regioner i Storbritannien. Fra dag ét har de arbejdet med målet om at lave en benchmark kvalitet engelsk malt whisky.

I Skotland besøgte Nels store single malt-producenter Glenfiddich, Strathisla, Torabhaig, Glenfarclas, Glencadam, Knockdhu og Macallan.
“Macallan brugte for nylig £140 millioner på et top-of-the-art, semi-underjordisk destilleri, der åbnede for et par måneder siden,” siger Daniel.

“Macallan 1926 single malt blev for nylig solgt for $ 1,1 millioner på auktion, hvilket gør det til dyreste whisky nogensinde solgt.”

Af særlig interesse for holdet fra Boplaas, som er kendt for sin mester portvine – var brugen af port tønder i whisky-making. “Nogle af de mest exceptionelle single maltudtryk fra folk som The Balvenie, Glenmorangie, Tomatim og Dowmore bruger port-krydret fade, hvilket giver whisky en ekstra dimension af dybde, kompleksitet og rigdom,” siger Daniel.
“Hvad gør disse port Cask whisky udtryk endnu mere eksklusiv er, når de angiver den faktiske stilhavn, at tønden blev brugt til.”

I produktionen af sin egen enkeltkornswhisky har Boplaas udført sine egne eksperimenter med forskellige fade – til stor anerkendelse.
“Et af vores seneste produkter, der snart blev udgivet, var lagret i ex-Bourbon fade i mindst fem år, før det blev ekstra modnet i ex- Boplaas Cape Tawny Casks i et år,” siger Daniel.
“Cape Tawny giver en rigdom af tørrede hvide frugter som ferskner og abrikoser, kombineret med Flødekaramel, mandler og pekannødder.

“Boplaas Cape Tawny Cask Whisky modtog en platinmedalje ved dette års Michelangelo Wine & Spirits Awards, hvilket gør det til den bedste sydafrikanske whisky ved showet.”

Et tidligt glimt af 2019-høsten af druemost på Boplaas i Klein Karoo-landsbyen Calitzdorp tyder på, at der sandsynligvis vil dukke fremragende vine frem. Den berømte vingård rapporterer, at hidtil vinmarker leverer fremragende kvalitet på trods af en udfordrende sæson med lidt nedbør. Familieejede Boplaas siger betingelser krævede det omfavne ægte mangfoldighed for 2019 høsten ved omhyggeligt at vælge en række sorter og regioner for sin portefølje.

“Lavere udbytter og lavere saftvolumen pr. ton betød mere koncentration, mørkere farver og mere frugtkoncentration. Lavere pH og højere surhedsgrad var også kendetegnende for saften før gæring.
“Sorter, der udviser usædvanlig vitalitet, er Touriga Nacional, Tinta Barocca, Sauvignon Blanc, Verdelho og Chenin Blanc.”

En af grundene til denne præstation er, at vinmarkerne er matchet til jord og klima, de er bedst egnet til. Boplaas Family Vineyards er blevet synonymt med benchmark Cape Port-stil vin, samt bordvine fra de portugisiske sorter Touriga Nacional, Tinta Barocca, Touriga Francesa og Souzão. Disse sorter er velegnede til de tørrere forhold i Calitzdorp. Nel’s lange, Multi-generation arv af landbrug i området, kombineret med konsekvente investeringer i moderne videnskab og innovation, er kendetegnende for Boplaas ekspertise.

Vinproducent Margaux Nel afsluttet MSc. på Touriga Nacional har for nylig afsluttet en MBA på University of Stellenbosch Business School.

Ud over sine egne vinmarker, Boplaas kilder druer fra 15 forskellige steder beliggende i Stellenbosch, Paarl, Elim, Darling, Swartland og Outeniqua regionen for fremstilling af sine vine.

Et tidligt glimt af 2019-høsten af druemost på Boplaas i Klein Karoo-landsbyen Calitzdorp tyder på, at der sandsynligvis vil dukke fremragende vine frem. Den berømte vingård rapporterer, at hidtil vinmarker leverer fremragende kvalitet på trods af en udfordrende sæson med lidt nedbør.

Familieejede Boplaas siger betingelser krævede det omfavne ægte mangfoldighed for 2019 høsten ved omhyggeligt at vælge en række sorter og regioner for sin portefølje.
“Lavere udbytter og lavere saftvolumen pr. ton betød mere koncentration, mørkere farver og mere frugtkoncentration. Lavere pH og højere surhedsgrad var også kendetegnende for saften før gæring.
“Sorter, der udviser usædvanlig vitalitet, er Touriga Nacional, Tinta Barocca, Sauvignon Blanc, Verdelho og Chenin Blanc.”

En af grundene til denne præstation er, at vinmarkerne er matchet til jord og klima, de er bedst egnet til. Boplaas Family Vineyards er blevet synonymt med benchmark Cape Port-stil vin, samt bordvine fra de portugisiske sorter Touriga Nacional, Tinta Barocca, Touriga Francesa og Souzão. Disse sorter er velegnede til de tørrere forhold i Calitzdorp.

Nel’s lange, Multi-generation arv af landbrug i området, kombineret med konsekvente investeringer i moderne videnskab og innovation, er kendetegnende for Boplaas ekspertise.

Vinproducent Margaux Nel afsluttet MSc. på Touriga Nacional har for nylig afsluttet en MBA på University of Stellenbosch Business School.

Ud over sine egne vinmarker, Boplaas kilder druer fra 15 forskellige steder beliggende i Stellenbosch, Paarl, Elim, Darling, Swartland og Outeniqua regionen for fremstilling af sine vine.

Boplaas Cape Ports har modtaget en perfekt score på 100 point i en vurdering af SA Wine Index (SAWi), et ratingsystem, der identificerer konsekvent top-performing vine fra sin vurdering af de vigtigste lokale og internationale konkurrencer.

De seneste nyheder bekræfter Calitzdorp vingårdens mangeårige ry, der er synonymt med bordvine i verdensklasse fra portugisiske sorter og Cape Port.
Dens to SAWi 100-pointers er Boplaas Cape Tawny NV og Boplaas Cape Vintage Reserve.
Sammen med Boplaas Cape Tawny Vintners Reserve og Boplaas Cape Vintage Port, som modtog henholdsvis 98/100 og 95,8/100, får de Platinum-status.
Boplaas Cape Ruby Port scorede 93/100 og modtog en Grand Gold-pris.

Ved hjælp af en “algoritme af ekspertise”, identificerer SAWi ratings konsekvent de mest effektive vine uden at være vintage specifikke ved at spore, måle og vægte præstationer på tværs af over 70 lokale og internationale konkurrencer.
Resultater baseret på denne metode viser, hvilke vine der konsekvent anerkendes af flere dommerpaneler for deres bedste resultater, hvilket understreger de store resultater.
Vine, der scorer over 96 point, klassificeres af SAWi som mesterværker.
De bedømte 90-95 er betegnet som “usædvanligt udestående … [og] af dyb og kompleks karakter viser alle de attributter, der forventes af en klassisk vin af sin sort.

“Vine af denne kaliber er værd en særlig indsats for at finde, købe og forbruge.”
Boplaas har en lang rekord af fremragende præstation.

I 1985, det første år Boplaas produceret en havn lavet udelukkende fra Tinta Barocca i den traditionelle tørrere portugisisk stil, det vandt en guldmedalje på den eneste udstilling på det tidspunkt, den sydafrikanske Young Wine Show.
Det næste år Boplaas vandt sin første SA Champion Port trofæ.

I begyndelsen af 90’erne Boplaas differentieret havnene efter klasse, nemlig Cape Ruby, Cape Tawny, Cape Vintage og Cape Vintage Reserve – og resten af Sydafrikanske producenter fulgte trop.

Vingårdens vintage havne er udformet fra portugisiske sorter Tinta Barocca, Touriga Nacional, Souzão og Touriga Franca, ved hjælp af kun de fineste frugter af vintage og vinificeret i henhold til traditionelle teknikker og beregnet til at vare i årtiers nydelse.

Boplaas Cape Tawny Port NV er højdepunktet i Boplaas’ stræben efter beriget vin perfektion. Det var lavet af kun de fineste frugter, fra lavtydende vinstokke. Når vinificeret, det blev modnet i tønde i mere end et årti, blandet og aftappet i begrænsede mængder.
Vinen er en gylden, kobberrød farve, der udstråler en række aromater af lyst trækrydderi, cognac-gennemblødt marmelade og Eukalyptus honning.
Ganen er saftig, kompleks og dvælende, med en antydning af surhedsgrad og tør kant til målstregen.

Boplaas Cape Ruby Port NV, er valgt Tinta Barocca og Touriga Nacional druer hånd-høstet, gæret og befæstet i små lagares (traditionelle åbne tanke), tønde modnet i krydret egetræsfade i en periode på mindst 12 måneder, at udforme en frugt-forward stil.
Den er lys rød-lilla farve med en blodrød-farvet fælg.
Vinen viser en buket moden blomme, sorte hækfrugter, kirsch, sød abrikos, diskret krydderi og antydninger af fynboer.
På ganen udviser det en behændig balance mellem modne frugtsmag, smidige tanniner, krydderier og antydninger af eg, hvilket gør det til en alsidig, tilgængelig og fornøjelig stil med Cape Portvin.

Boplaas Family Vineyards har vist sig som en af de mest succesfulde producenter bedømt til den ansete National Wine Challenge liste over Top-100 SA Vine i år.
Ikke alene var seks af sine vine inkluderet, men det hævdede også titler for blandt andre Best in Class.
“Vi er utroligt glade for, at disse vine har fået den anerkendelse, de fortjener, især når det drejer sig om havnene i Cape Tawny og Cape Vintage Reserve,” siger vinproducenten Margaux Nel.
“En stor indsats går til at producere disse to verdensklasser Cape Port vine.”

Margaux har bygget en karriere på portugisiske sorter og gjort Touriga Nacional i fokus for hendes kandidatgrad.

I årenes løb både hun og hendes far, Boplaas ejer Carel Nel, har gjort over et dusin besøg i Douro Valley – det åndelige hjem for Port vine – at finjustere produktionen af disse fine vine på Calitzdorp gården.

Som sådan er Boplaas blevet specialist i portugisiske druesorter til blandede og enkeltsorte rødbordsvine.
Gamka og Ring of Rocks vine, der opnåede herlighed blandt Top-100 SA Vine i år er mester rødvine.

De er kendetegnet ved aromaer og smag af rige sorte frugter, samt at have modne tanniner, fast surhedsgrad og velafbalanceret alkohol.
De vil fortsætte med at forbedre fra årgang, hvis modnet på optimale betingelser i 20 år.

Vinenes resultater hævder, at Boplaas Family Vineyards har ry for at være producent af international vin i port stil og dens dygtighed med fremstilling af terroir-respekterede bordvine.

National Wine Challenge har til formål at identificere vindende vine efter kultur og blanding, med medaljer tildelt for top-scoring vine.
Top-100 højest scorende vine udgør eliten Top-100 SA Vine, en klub af Sydafrikas fineste.
Arrangementets anerkendelse af Boplaas vine fremstillet med traditionelle portugisiske sorter er særlig vigtig.
Det var faktisk en strålende ulykke, der ændrede løbet af vinfremstilling for Nel familien på Boplaas.

Dens Cape portugisiske rødvine i særdeleshed har udmærket sig fremragende i løbet af de sidste 10 år.
Fortsatte investeringer og fokus har gjort Boplaas synonymt med crafting af benchmark, autentiske og aldersværdige Cape Port-stylet befæstede vine fra portugisiske sorter, og inddragelsen af sin Cape Tawny og Cape Vintage Reserve Port 2017 blandt Top-100 SA Wines fortsætter denne arv.

Kun de fineste Touriga Nacional og Tinta Barocca anvendes til fremstilling af Cape Tawny.
Det begynder livet som en vintage stil port, som derefter i alderen i 8 til 15 år i store gamle egetræsfade. Resultatet i den nuværende vin er en dejlig Tawny farve med noter af rig karamel og en nøddeagtig, frugtagtig smag.

Cape Vintage Reserve Port 2017 var også SA Champion Port på SA Young Wine Show i 2017.
Det blev fremstillet af håndhøstede frugter, der stammer fra en kvartet af gamle vin portugisiske sorter; vinificeret i lagars, traditionelle open-top cement fermenteringsapparater, med intens pigéage; modnet i havnerør, og blandet. Boplaas

Cape Vintage Reserve er kun lavet i ekstraordinære årgange med fokus på langsigtet modning i omhyggelige kældre og nydelse.

Double Gold følgesvend, Cape Vintage Reserve Port 2009, blev udformet fra hånd-høstet Touriga Nacional, Tinta Barocca og Souzão. Frugten blev vinificeret til en tørrere stil i lagars og modnet i store format franske egetræsfade.

Double Silver vinderen Touriga Nacional Reserve 2016 blev lavet af lavtydende vinmarker og Boplaas Ring of Rocks Family Reserve 2016, en blanding af Touriga Nacional, Tinta Barocca og Touriga Francesca.

En tradition fra verdens hjem i Port er kommet til Klein Karoo byen Calitzdorp.

Sydafrikanske portvinsproducent Boplaas har installeret en række brugerdefinerede keramiske fliser, der er synonymt med portugisisk tradition.
Kaldet azulejos, fliserne er historiske ornamenter på bygninger i Portugal og Spanien, men har rødder, der går tilbage så langt som 13.århundere, da maurerne dominerede dette område.

De mest udbredte farver er blå og hvide, som var på mode især i opdagelsernes tidsalder i det 15 århundrede. Azulejos er typisk en metode til at skildre historier om tiden.

Boplaas har et meget tæt forhold til den portugisiske tradition gennem sin produktion af bordvine i verdensklasse og Cape Port fra de portugisiske druesorter – Tinta Barocca, Touriga Nacional, Touriga Franca (også kendt som Touriga Francesa) og Souzão.

Som et resultat, bestilt det en lokal kunstner til at male paneler af glaserede fliser og skildre scener i Calitzdorp regionen i blå og hvid.

Disse hjemmeproducerede azulejos skal vises på Boplaas smagning værelse.
I dag kan portugisiske druer findes i hele regionen. Områdets egnethed til disse sorter blev imidlertid realiseret helt tilfældigt og en heldig ulykke eller to

Boplaas Family Vineyards er blevet kåret som den bedste sydafrikanske producent ved Michelangelo International Wine & Spirits Awards 2019, der blev annonceret i weekenden. Nu den største konkurrence af sin art i Afrika, dette års priser tiltrak over 2 000 poster.

Boplaas vandt Multi Color Corporation Grand Prix Award for den top-scoring dessertvin Boplaas Cape Vintage Reserve Port 2009 – samt tre af de 13 Platinum medaljer tildelt blandt sin strøm af udmærkelser.

Første af De Boplaas Platinum vindere var dens Cape Vintage Reserve 2009, en vin, der konsekvent klarer sig godt på tværs af mesterskaber.
Det er blevet kåret som den bedste vin i Wine Magazine 10 års rapport, med 95 point; fik fem stjerner i Platters South African Wine Guide 2012; vandt Dobbelt Guld på Veritas 2012; og, bedømt 94/100 af British Master of Wine Tim Atkin.

Boplaas fik Double Gold for Boplaas Cape Vintage 2017, en rig og smuk portvin bemærkelsesværdig for sin lokkende smag af brombær, chokolade og frugt kage.

Michelangelo dommerne også tildelt fire guldmedaljer, to af dem i en kategori, der er i fokus på Boplaas – portugisiske sorter for stadig vine:

Den Boplaas Ring of Rocks, en tør rød blanding i en fremragende årgang af Touriga Nacional, Touriga Francesa, Shiraz og Souzão.
Og Boplaas Touriga Nacional 2017, hvis udmærkelser omfatter at modtage Platters guide titel Hidden Gem og vinde Dobbelt Guld på NWC / Top-100 SA Wine Challenge. Touriga Nacional betragtes som den førende portugisiske sort.

I begge tilfælde understøttes den regionale egnethed til sorterne af mange års praktisk læring og den nyeste videnskab på Boplaas.
Vinmager Margaux Nel tog Touriga Nacional som genstand for undersøgelse for hendes MSc. grad. “Vi er meget stolte af Touriga Nacional og Ring of Rocks vine, som har samlet adskillige priser gennem årene,” siger Boplaas ejer og kældermester Carel Nel.

Guldmedaljer gik også til:
Boplaas Cape Tawny Reserve 2005, som er lagret i 15 år i tønder og viser nøddeagtig, frugt kage smag.
Det er en af kun fire dateret Tawnies nogensinde udgivet af Boplaas. Vinen vandt et dobbelt guld på Veritas i 2012.
Boplaas Single Grain Whisky, som lagres i fem år i tidligere cognactønder.
Boplaas Single Grain Whisky (ex-Tawny tønder) blev tildelt en Platinum medalje på Michelangelo sidste år og kåret som bedste sydafrikanske whisky.

Disse prisbelønnede vine fås fra Boplaas kælderdøren i Calitzdorp og på Boplaas smagningslokalet i Klipheuwel i Klein Brak langs Garden Route samt fra kræsne fine vinforhandlere på nationalt plan.
Mestervin- og producentens topscorer var Cape Vintage Reserve 2017, en af kun 160 vine for at modtage 95 point eller mere.

Atkins særberetning for 2019 i Sydafrika er i sin 8. udgave og er højt respekteret for spændvidden af de undersøgte vine. Atkin er også en indflydelsesrig kommentator på et marked, der er en af de største for sydafrikanske producenter.

Vinene er fremstillet af portugisiske sorter Tinta Barocca, Touriga Nacional, Souzão og Touriga Franca, ved hjælp af kun de fineste frugter af vintage, vinificeret efter traditionelle teknikker og beregnet til årtiers nydelse.

Boplaas Cape Tawny NV
Vinproducenten udvælger de fineste Tinta Barocca og Touriga Nacional fra specifikke lavtydende vinmarker til håndværk en mørk sort vin, der derefter tønde-modnet i et årti eller mere.
Frugten er hånd høstet ved optimal modenhed; gæret og beriget i små lager tøndemodent i store krydrede egetræsfade i mindst otte år og blandet for at opnå den karakteristiske farve- og smagsprofil for en fin Boplaas Cape Tawny.
Den brændende rødbrune, Tawny-farvede vin viser pletter af olivengrøn på kanten. Buketten med valnød, ristede mandel, honning, karamel, en melange af krydderier, citrus, opvarmning cognac og forkullede eg noter, der karakteriserer Tawny.
Det har en saftig glat, lækre gane af brændte frugter, ristede nødder, honning, karamel, varme krydderier og antydninger af citrus, der påvirker smagsløgene længe efter den første slurk.