McGregor Winery

Velkommen til McGregor Wine Estate

Der er et særligt sted… for enden af en vej, der ikke fører andre steder

Baggrund for byen og vingården, Clan McGregor

Clan Gregor er en skotsk højlandsklan. Forbudt for næsten to hundrede år efter at have mistet deres jord i en lang magtkamp med Clan Campbell, Clan Gregor hævder afstamning fra den tredje søn af Kenneth MacAlpin, den første konge af Skotland, en afstamning, som er proklameret i mottoet, ”S Rioghal Mo Dhream”, oversat som Royal er min Race.
Det blev afgjort af pastor Andrew McGregor i 1861, og denne skotske arv er tydelig i både arkitekturen i landsbyen og mærkningen af vinen.
Beliggende ved siden af den fredfyldte by af samme navn i Robertson Valley, ligger McGregor Winery, som har produceret vin siden 1950.
En landsby af unik charme, hvor byens folk går for at opleve tidløs sindsro og skønhed.
Hvor duften af blomstrende fynboer fylder den rene luft, og hvor man kan se så langt som til Langeberge mod nord og Riviersonderend-bjergene i syd.
Landsbyen deler klimaet i Little Karoo: varmt om sommeren og køligt til koldt om vinteren, når regnen falder og lejlighedsvis sne glitrer i solen på de omkredsende bakker.

Landsbyens historie

Da McGregor blev proklameret i 1862, blev det oprindeligt opkaldt Lady Grey til ære for Eliza, gift med Cape guvernør Sir George Grey.
Forvirrende for myndighederne på dagen og posthuset, da landsbyen delte dette navn med en anden i Eastern Cape.
Men i 1904 besluttede menigheden i den hollandske reformerte kirke at opkalde deres nye kirke efter deres højt elskede præst, pastor Andrew McGregor, der var gået på pension efter 40 års dedikeret tjeneste.
To år senere, i april 1906, fulgte myndighederne trop og den officielle navneændring til McGregor blev godkendt.
Robertson Wine Valley er hjemsted for mange af Sydafrikas fineste vine.
Grundlagt af en håndfuld vinproducenter for tyve år siden, er Robertson Wine Valley organisationen vokset til en dynamisk sammenslutning af 47 vinproducenter – fra århundrede gamle vingårde til specialiserede boutique kældre.
Med udgangspunkt i medlemmernes forskellige styrker arbejder foreningen sammen i en samarbejdsånd for løbende at forbedre kvaliteten og generisk fremme oprindelsesvinene Robertson.

I et nyt initiativ i løbet af det seneste 2 årtier har plantning af røde sorter i de bedste vinmarker styrket regionens ry som producent og eksportør af vine i verdensklasse. Nogle af Cape top vingårdes vine samt mange af Sydafrikas førende vin mærker, er fra vingårde i dette område. Den mægtige Breede (Wide) River er en af nøglerne til frugtbarheden af Robertson Wine Valley. Den kalk-rige jord og den rige ler Karoo jord samt det rigelige solrige klima der afkøles af natten og mange briser skaber de ideelle betingelser for dyrkning af fine vine.

Vores vision

McGregor Winery’s vision er at skabe innovative, spændende vine, der inspirerer vores producenter, at være det første valg for vores kunder og stolthed i vores samfund. Gennem dette sigter vi mod at etablere et velrenommeret og konkurrencedygtigt brand.

Firmaværdier

Professionel, etisk og ærlig i vores forretningsaftaler og relationer og være innovative, fleksible og åbne for nye tanker med en positiv og inspireret arbejdsstyrke, der er drevet af fælles mål og gå den ekstra mil for at give vores kunder et langsigtet perspektiv i al beslutningstagning Formålet med selskabet er at fremme mærket “McGregor Wines” i fremtiden. Selskabet er også ansvarlig for lokalt og internationalt salg. Deres mål er at gøre Village of McGregor et vigtigt element i markedsføringsstrategien for McGregor vine. Det primære fokus er at opbygge vores nationale og internationale marked og også fremme den rige historie i vores kælder, som vi er stolte af, og dermed yderligere forbedre det unikke i denne adresse.

33 Medlemmer

26 Gårde

744 Hektar

14.500 Tons

11.000.000 Liter

McGregor Winery ligger i den sydlige ende af Robertson Wine Valley, beliggende mellem de maleriske bakker i Riviersonderend bjergene beskyttet af Langeberg-bjergene mod nord og Riviersonderend mod syd, lige uden for den charmerende og særlige landsby, hvorefter det er opkaldt. Landsbyen McGregor ligger over Breede-floden fra Robertson.
Vingården blev etableret i 1948 og ejes af de 33 forskellige producenter som er hovedaktionærer i McGregor Wine Company, som blev etableret i maj 2004, og dens formål er at fremme McGregor mærke nationalt og internationalt.
Dette gør tilbuddet af vine meget forskellige som præferencer for vin entusiaster og de har forpligtet sig til at servicere en loyal base af kunder, snarere end at komme ind i større detailbranchen, der producerer ca. 14.000 tons vindruer om året.
Den solbeskinnede jord resulterer i smagfulde druer, som igen laver lækre vine.
Vores vinfremstilling team stolt producerer omkring 10 millioner liter kvalitetsvine til både de lokale og internationale bulk importører.
Druerne dyrkes på McGregor dyrkes i tre floddale, hver med forskellige profiler, der producerer en række druesorter, der passer til forskellige vine.
På trods af sin historiske omgivelser, den nyeste, og mest effektive udstyr bruges til at skabe røde, hvide, rosé og dessertvine.
Det afslappede tempo i livet og sindsro i landsbyen afspejles i den stil af vine, vi producerer.
Det fortryllende område McGregor har en uforglemmelig charme, en mystisk fornemmelse, der ganske enkelt er uimodståelig. Landsbyen har en unik charme og karakter, og det er denne karisma, der gør det til et meget specielt sted. Derfra sloganet: “I hver flaske er der en historie om et meget specielt sted… ”
McGregor Winery, midt i dette, oser en lignende charme og er især bemærkelsesværdig for sin historiske intriger.
Vingården bestræber sig hele tiden på at levere høje standarder for produkt- og service excellence, der opfylder vores kunders forventninger, og som opbygger deres brand og omdømme.

Besøg McGregor en gang, og du vil gerne vende tilbage igen og igen.

I vinmarkerne og kældre anvendes moderne teknikker til at producere vine med fremragende frugt og karakter.
Omhyggelig baldakin forvaltning og et ideelt klima producerer høj kvalitet frugt på 680 hektar vingård.
Vinificering udføres ved kølige temperaturer og med ren juice til at producere livlige, levende vine.
McGregor hvide vine er sprøde, friske og meget drikkelige.
De røde er varme, bløde og modne med god frugt og struktur.
Integreret i det er et skridt fra mere end et halvt århundrede af bulk handel til flaske salg.
På nuværende tidspunkt flasker de selv ca. 20 % af deres produkter, og de sigter mod at øge dette til 35 % inden for de næste fem år.

Breede River Valley regionen i Western Cape

Der er virkelig ingen adjektiv nok til at beskrive skønheden i Breede River Valley. Denne utroligt maleriske frugt og vinproducerende dale er blevet meget populær blandt Capetonians og besøgende. Dette er i ikke ringe del, fordi det er tæt nok til moderbyen for at nå let inden for et par timer, men også fordi små byer som Robertson, McGregor, Ashton, Bonnevie, Tulbagh og Montagu, gør at dalen er særligt tiltrækkende for besøgende, og sammen med fjerntliggende gårde, giver et rum, der giver byboere øjeblikkelig udsættelse fra trummerum af byens levende hektik. Bjergkæder vrimler i dalen, og det følger heraf, at der er omkring 10 alternative naturskønne ruter, der fører en her, afhængigt af hvor man kommer. Breede River-dalen strækker sig fra McGregor i syd og Gouda i vest til Montagu i øst og Karoo i nord med N1, der passerer næsten gennem centrum i nordøstlig retning. Det stammer sit navn fra Breede River, der stiger i bjergene nær Ceres og løber gennem dalen på vej til Det Indiske Ocean og fungerer som den vigtigste vandkilde til Breede River Valley.

Western Capes mest sejlbare brede flod (Breede er Afrikaans for ‘bred’) har sin kilde i Skurweberg-bjergene omkring Ceres, før de flyder over Mitchells Pass, og videre gennem Breede River Valley, møde Det Indiske Ocean på Witsand, en af de bedste hvalsafarikystbyer i Overberg. Dalen er fyldt med vinproducerende vinstokke skyldes ikke ringe til det varme klima, der er perfekt til befæstede ørkenvine som Hanepoot og Muscadel i særdeleshed. Mere end 50 vingårde er indarbejdet i forskellige vinruter i dalen samt en Brandy rute som følge heraf, og den relativt nye og meget populære Route 62, markedsføres som den længste vinrute i verden, gør sin vej gennem dalen til Klein Karoo også. Især de tårnhøje Du Toit Kloof-bjerge har en fantastisk udsigt over dalen, da man kommer over passet.

Vi forhandler følgende vine:

Colombar

Specifikke vinmarker blev udvalgt og behandlet efter optimal vinavlspraksis. Plantet på dyb Karoo-jord. Druer blev knust og mosten afkølet før dræning. Juicen blev afgjort natten over ved lav temperatur. Klar saft blev podet med kold gær. Efter gæringen blev vinen martret før aftapning.
Aroma: Dejlig frisk guava og frugt smag fra denne grønne tonet, medium tør vin. Balancen mellem frugtsyre og sødme bringer smag i harmoni for at skabe en forfriskende let at drikke vin.
Serveres mellem 10 – 12°C. En god følgesvend til en bred vifte af retter som fisk og skaldyr, fjerkræ og svinekød. Også en ideel sundowner med venner

Cabernet/Merlot

En harmonisk blanding af disse to ædle sorter giver modne bær smag med undertoner af mynte. På eftersmagen komplimenterede de søde bær og mynte de bløde tanniner og bærsmagen.
Både Cabernet Sauvignon og Merlot vinmarker er på rød Karoo-jord. Kontrolleret kunstvanding og optimal vinavl praksis gennemført for at levere god kvalitet druer.
Aroma: En harmonisk blanding af disse to ædle sorter giver modne bær smag med undertoner af mynte. På eftersmagen komplimenterede de søde bær og mynte de bløde tanniner og bærsmagen. Modnet på eg i 3 måneder.
En ideel følgesvend til røde kødretter.

mcgregor

Pinotage

Druerne er plantet kalkholdig Karoo-jord. Overvåget kunstvanding og optimal vinavl praksis for at skabe de bedste betingelser for høj kvalitet druer og vin.
Druerne blev afstukne og knust. Efter en vinsyre tilsætning druerne blev afkølet natten før alkoholisk gæring. Saften pumpet over til at udtrække maksimal farve, smag og bløde tanniner blev gjort. Modning på egetræ i 10 måneder.
Aroma: Dyb rubinrød farve. Friske frugtige aromaer af bær, kirsebær og blomme, suppleret med delikate træmodning smag. Blød let at drikke, medium rørige vin med bløde søde tanniner.
En sand følgesvend til rødt kød, vildt, vildt eller på egen hånd.