Æblerne, der anvendes til destillation, opdeles i tre kategorier; søde, bitre og syrlige, og man er i området generelt enige om, at den bedste smag opnås ved en blanding af 40% søde, 40% bitre og 20% syrlige æbler.
Calvados du Pays d´Auge må kun produceres af most fra æbler, knust efter gamle metoder og gæret mindst en måned. Man er endvidere forpligtet til at destillere efter pot-still metoden, i modsætning til de 10 øvrige Calvados-områder, der også må anvende den kontinuerlige destillation.
Destillatet lagres på fade, inden det tappes, flaskes og sælges som calvados.
Det er værd at bemærke sig den ofte utroligt lange holdbarhed – man kan stadig efter 50 år finde en duft af friske æbler i de bedste producenters calvados’er.
- Trois Etoiles: Minimum 2 års fadlagring
- Vieux: Kaldes også af og til Reserve, minimum 3 års fadlagring
- VO eller Vieille Reserve: Minimum 4 års fadlagring
- VSOP: Minimum 5 års fadlagring
- Extra, Napoléon eller Hors d´Age: Toppen af kransekagen, minimum 6 års fadlagring
Calvados kan nydes på mange måder, men områdets lokale befolkning ynder selv at få den serveret om morgenen som en morgenbitter eller om aftenen som en avec under eller efter måltidet.