Beskrivelse
Terroir & Viticulture
Dette er et køligt område, der ligger 12-20 km fra havet, med gennemsnitlige februar (modningstrin) temperaturer på 19-20 °C.
Jord er overvejende ildefruen (jern rige) grus på meget forvitret, blød Bokkeveld Group skifer, beliggende på 200-300 m højde og omgivet af Table Mountain sandsten bjerge i højder på omkring 500-1 000m, læ området fra de ofte ekstremt stærke sydøstlige vinde om sommeren.
Elgin Vintners, der blev grundlagt i 2003 i Elgin dalen med køligt klima, har 45 hektar vinmarker.
Vores vigtigste sorter er Pinot Noir Chardonnay og Sauvignon Blanc. Vi har også Merlot og Syrah. Vi tror på bæredygtighed på alle fronter, i vores forretning, vinmarker og vores medarbejdere.
Vores vine modtager løbende adskillige højt profilerede globalt anerkendte anerkendelser og fremragende anmeldelser fra velrenommerede vinkritikere. Elgin Vintners vine viser enestående poise, finesse og elegance.
Terroir Elgin er den fedeste vinregion i Sydafrika. Fordelen ved køligere klimaer er, at drueklyngen forbliver forbundet med sine rødder i længere tid, udvikler flere egenskaber og opnår fysiologisk modenhed mere gradvist med lavere sukkerindhold og dermed lavere alkoholer.
De resulterende vine efterlader en med et indtryk af delikatesse, men også magt og insisteren over varmere klimaeksempler, der viser dristigere, men mindre vedholdende smag.
Vinmarkerne har en højde på 305 m, hvilket gør dette til den 4. højeste højde i Sydafrika, i betragtning af at vi også ligger ved siden af det kolde Atlanterhav, dette har en dybtgående indflydelse på dag / nat temperaturer, fremherskende sydøstlige vinde. Syd vinden kan bringe et kølende pusterum til vinmarkerne i Elgin, det kan også bringe omfattende skydække, der bliver begrænset af bjergene og strækker sig tilbage over regionen, hvilket betyder, at ikke kun sollys er blokeret, men temperaturerne reduceres også, og modningen af druer bremses.
I ekstreme tilfælde, omkring fire til fem gange om året, er vinden stærk nok og skyerne tykke nok til at muliggøre nedbør kendt lokalt som en sort syd vind, der dumper ganske store mængder regn ofte i løbet af dagen. Oven i dette, på roligere varmere dage, bliver kølige kystbriser suget ind fra havet, da den opvarmede landluft begynder at stige, hvilket reducerer temperaturen meget hurtigt om eftermiddagen og ind i natten.
Dette hjælper med at opretholde syreniveauet i druerne, hvilket fører til en forlænget modningstid på vinstokken med naturlig balance og komplekse og kraftige smage. Vinavl Tucking ind af de voksende skud mellem ledningerne og gjort ofte i vækstsæsonen.
Suckering udføres også to gange i vækstsæsonen, begyndelsen af november og januar. Efter veraison fjernes alle de grønne små klaser. Ca. fire uger før høst fjernes bladene i flokzonerne, så fuld phenolmodenhed kan opnås.
Awards:
⭐⭐⭐⭐ Trophy Winner – Michelangelo International Awards
⭐⭐⭐⭐ 4 stjerner Wine & Spirits Competition
⭐⭐⭐⭐⭐ 92/100 points Platter’s South African Wine Guide
⭐⭐⭐⭐ Sølv Winemagasine Pinot Noir Report
⭐⭐⭐⭐⭐ Guld Veritas Wine Awards
⭐⭐⭐⭐⭐ 91/100 Gilbert & Gaillard
⭐⭐⭐⭐⭐ 91/100 Tim Atkins 2019
⭐⭐⭐⭐⭐ 94/100 Selected – The Sommeliers Selection
Bouquet
Lokkende næse af røde bærfrugter og delikate strejf af underskov.
Elegant indgang med subtile aromaer af jordbær og kirsebær.
Kokken foreslår
Retter med morels og andre vilde eller eksotiske svampe vil smukt forbedre og supplere Ridgelands Pinot Noir. Dekadent champignon risotto eller sprød-bud kylling bagt til perfektion og kvalt i en cremet champignon sauce vil blive forbedret, hvis parret med denne elegante Pinot Noir. Nyd med sprød and, svampegalette, laks eller ørred
Kommentarer
Smagsnoter
Denne årgang er kendetegnet ved en meget kølig sommer, som forsinkede høststarten. Pinot Noir blev høstet 20 dage senere end den forrige årgang. Denne udvidede modning sikrede en høj koncentration af smagspræferencer i druerne og bløde, modne tanniner
70% af de håndhøstede druer blev afstilket, men hele bær og 30% tilbage som hele klaser
Gæringerne startede naturligt (ingen gær), og efter 3 dages naturlig gæring blev de gærende druer podet med en fransk burgundisk gær
Efter gæringen blev vinen efterladt på skindene i 5 dage før presning. Vinen blev derefter forsigtigt presset til 500 og 225 oplyste franske egetræsbarriques, hvoraf 15% var nyt træ og tillod 6 måneders modning i eg
Klar, lys granat i farven med et overdådigt udvalg af friske jordbær, modne kirsebær og et strejf af skovsvampe. En kompleks vin, der leverer fremragende balance mellem frugt- og egetræssmag.
Lokkende næse af røde bærfrugter og delikate strejf af underskov.
Elegant indgang med subtile aromaer af jordbær og kirsebær, så vinens tannin gør sig gældende, og endelig finish viser lækker vedholdenhed.
Vinifikation
Druer ved modtagelse blev afstilket, men ikke knust. 30% blev efterladt som hele bunker. De åbne fermentorer i træ blev fyldt. Naturlig gæring fulgte, så ingen podning med kommerciel gær. I første halvdel af gæringen blev pump-overs udført to gange dagligt. Derefter kun én gang om dagen. Dette sikrede, at der ikke kunne ske overekstraktion af tanniner og phenoler.
Gæringen tog 18 dage at fuldføre. Syv dage efter gæring hud maceration fulgte. Derefter blev den fuldt gærede vin presset for at adskille sig fra skindene og fyldt på franske egetræsfade.
Tøndernes størrelser var et udvalg på 500L, 300L og 225L, hvoraf 20% er ny eg.
Malolaktisk gæring blev afsluttet i tønderne
Vinfremstilling
Leveret i 18 kg kasser ved 16 ° C, disse Pinot Noirdruer blev hånd sorteret. 30% hele flok, mens resten blev destemmed.
Gæring i åbne top fermenteringsapparater med blide overhældning to gange om dagen.
Druerne blev derefter forsigtigt presset og tilsat til traditionelle burgundiske 228 L egetræsfade (en tredjedel nyt træ), hvor vinen tilbragte 11 måneder før filtrering og aftapning.
Land: | Sydafrika |
Vinområde: | Elgin |
Producent: | Elgin Winthers |
Vintype: | Rødvin - enkeltdrue |
Labelnavn: | Elgin Winthers, Ponthuis Pinot Noir 2021 |
Årgang: | 2021 |
Druebase: | Pinot Noir |
Gæring: | Malolaktisk gæring |
Lagring: | Egetræstønder |
Holdbarhed: | Drikkes nu og til 10-12 år |
Bouquet: | |
|
|
Gastronomi: | |
|
Antal pr. colli: | 6 flasker | |
Bedømmelse af årgangen: | ||
Vinifikation: | Serveringstemperatur: 14 - 18°C | |
Alkohol: | 13,5% | |
Syre: | 4,0 gr. pr. liter | |
Restsukker: | 3,4 gr. pr. liter |
Alle priser er angivet ekskl. dansk moms