Nyheder 2010

Her vil vi informere om alle informationer vi modtager enten direkte fra vore producenter eller fra andre kanaler.
Dette vil typisk være når en eller flere vine modtager nationale- eller internationale awards eller andre informationer der kunne være interessante for jer kære kunder.

Juli 2010

Logo for bæredygtighed

Hovedparten af de sydafrikanske vinproducenter følger i større eller mindre omfang principperne bag bæredygtig vinfremstilling.
Nu har Wine and Spirit Board i samarbejde med blandt andet WOSA (Wines of South Africa) lanceret et certificerings-logo, som kan anvendes af de vingårde, der helt igennem er bæredygtige.
Vinproducenter, der ønsker at kunne sætte logoet på deres flasker, skal opfylde en række kriterier ifølge Integrated Production of Wine (IPW) – et regelsæt for bæredygtig vinproduktion.

Reglerne omfatter alt fra en miljøforsvarlig vindyrkning til gode arbejdsvilkår for medarbejderne.

Dette er en nyhed på verdensplan

Flaske-logoet for bæredygtighed er lidt af en sensation, da det må anses for at være det første af sin art på verdensplan.
Allerede på den nye årgang 2010 kan vinproducenter, der lever op til kriterierne, sætte logoet på flaskerne. Og det regner man med, at hele 50% af de sydafrikanske producenter vil gøre.

I 2011 forventes det, at tallet vil være steget til 80%.
Der er en lille bagtanke med logoet. Som det er nu, sender mange vinproducenter deres vine som bulk til eksportlandene, hvor vinen så tappes på flasker.

Logoet kan kun anvendes, når vinene er tappet i Sydafrika. Ad den vej håber man på, at stadig flere vingårde vil lade også dette sidste led i vinproduktionen foregå i Sydafrika. Der er nemlig en hel del arbejdspladser forbundet med tapning af vin.

Marts 2010

Alt tyder på at denne årgang vil blive særdeles god og med stor kvalitet. Både de hvide- og de røde hvide vil blive spænende at følge i de kommende måneder, når vimagerne gåt i gang med deres arbejde.

Generelt er det broget billede for 2010 høsten

Køligt forår, og kraftig vind under blomstringen har visse steder bevirket lavt udbytte, ca. 20% under normalen.

Enkelte steder bevirkede forårsstormene endda at hele vinmarker mistede deres blomster.
For de hvide Chenin Blanc, er der stor forskel på om de blev høstet før eller efter sensommerens hedebølge satte ind.
Dem der høstede tidligt har en god livlig syre, hvorimod dem satsede på større modenhed, og dermed høstede senere kæmper med overmodne og flade vine.
For de rødes vedkommende var det en meget særpræget høst.
Visse steder modnede Cabernet Sauvignon og Syrah før end Merlot.
Dette forklares med at udbyttet for Cabernet Sauvignon og Syrah var meget lavt, og druerne dermed modnede hurtigere.
Altså alt i alt et meget broget billede.

Januar 2010

Vi har modtaget information fra alle vore producenter, at høsten allerede er startet.

Vejret er helt fantastisk med masser af varme og da efteråret gav fornøden regn, regner alle med, at høsten bliver særdeles god.

I de kommende par måneder vil der være fokus at få druerne ind til viderebearbejdning, således at I kære kunder igen vil kunne nyde topkvalitets vine fra vingårdene.

Sydafrikanske vin sælger mere og mere….

Det tordner derudad for Sydafrikansk vin – fra 1994 til 2009 er eksporten 8 doblet
Frankrig overhalet igen.
Der er langt imellem de positive historier for fransk vin. Nu må de lide den tort at rutsje ned på femtepladsen over mængden af importeret vin til England. Sydafrika overhalede lige netop Frankrig i 2009.
Sydafrika havde således en fremgang på hele 20%, mens Frankrig måtte tåle en tilbagegang på 12%.
Englænderne importerede således 12.270.000 kasser Sydafrikansk vin mod 12.266.000 kasser fransk vin.

Vi har den samme oplevelse i Danmark hvor vi nu oplever samme stigningstakt som i England.

Den Sydafrikanske vinindustri er naturligvis ovenud begejstrede over denne fremgang. Fremgangen for Sydafrikansk vin har værende ganske imponerende siden 1994. Sydafrika eksporterede i 2009 8 gange så meget vin som i 1994.

Forventningerne til 2010 er ikke mindre, den Sydafrikanske vinindustri forventer at afholdelsen af VM i fodbold i Sydafrika i 2010 vil sætte yderligere fokus på deres vine – med et deraf følgende øget salg.

South Africa bigger than France in UK

Published: 01 Apr 10
Wines of South Africa has announced that South African wine sales have overtaken those of France for the first time in the UK wine market.
This is according to the latest figures from market analysts AC Nielsen. According to the statement issued by WOSA, SA wine sales grew by 20% in comparison to French wine sales, which declined by 12%, making SA the fourth largest selling country for wine in the UK.

SA is now only behind Italy, Australia and the US in terms of market share.