Druer | Smagsnoter | Mad der matcher | Vinforslag |
Chardonnay | Frisk og smøragtig med toner af tropisk frugt, vanille og citron. Bouqueten er udpræget blomsteragtig og har en indbydende lys til mellemgul farve. Bouqueten er stenfrugter, tropiske frugter og honningmelon. De mange frugtnuancer bliver ved og ved og er i perfekt balance med den behagelige syre. |
Lyst kød i fløde sauce Pasta i fløde/ostesauce Hvid fisk/shellfisk Cremede supper Skaldyr Foie gras Kammuslinger Stegt skaldyr med fennikel/anis Fasan Fisk og skaldyr Stegt kylling og kyllingesalat Mango og fersken kebabs Skinke Kalvekød Retter med røget kød |
Chardonnay: Anura Mont Rochelle Louisenhof |
Chenin Blanc | Spændende frugtagtige aromaer af ananas og citron, som supplerer hinanden med lidt karry i en rund mundfuld og palette af dejlige oplevelser. Aromaer er Ananas, Citrus, Vanille og Honning | Salater Lys pasta retter Hvid fisk, kogt eller stegt Mild ost Skaldyr Fjerkræ i flødesauce Frokostretter Ostesoufflé Grillede fiskeretter |
Chenin Blanc: Anura Kaapzicht |
Colombard | En stor og intensiv blød, aromatisk og behagelig mundfuld. Perfekt balanceret med en lang og behagelig eftersmag. Aromaer er ananas, kiwi og tørrede frugter, vanille og honning | Skaldyr Fjerkræ i flødesauce Pastaretter Frokostretter Retter med svinekød Grillede fiskeretter Hyggevin ved solnedgang |
McGregor: Colombard |
Sémillon | Frisk og delikat abrikos aromaer med beskeden syre, der giver en behagelig oplevelse i munden. | Hvid fisk Blue cheese Laks Gris og kalvekød |
Kaapzicht: Combination |
Sauvignon Blanc | En lys og klar vin med mange smagsaromaer og behagelig flint som afrundes af grønne figner og beskeden peber. Er lidt af en kamæleon, der skifter mellem tør-sød-tør smagsoplevelse. |
Thai mad Hvid fisk Lys kød inklusiv kylling Pasta i lys sauce Pocheret fisk Stegt hummer |
Sauvignon Blanc: Anura Kaapzicht Louisenhof |
Cabernet Sauvignon | En klassisk aroma af solbær, sorte bær og beskeden eg, fra lagringen. Paletten en total og samtidig elegant med bløde tanniner. | Kød cassaroles Krydret karry retter Stegt gris og oksekød Pasta i kød eller tomat sauce |
Cabernet Sauvignon: Kaapzicht Cape View Mont Rochelle Anura Louisenhof Allee Bleue Rose Garden McGregor Mischa |
Shiraz | Typisk krydret bærfrugter med diskrete toner af eg fra lagringen. En let kølighed klæder vinen. |
Kylling Chili Ged Rødt kød Pasta med kød eller tomat sauce Lever Jomfruhummer Gode italienske oste, gorgonzola |
Shiraz: Kaapzicht Allee Blue Anura Louisenhof Rose Garden Mont Rochelle Mischa |
Merlot | Bløde og modnet frugt aromaer med diskret duft af chokolade. Platten er fuld af sorte bær og bløde tanniner. Stor frugt bouquet, tør, blød og velafbalanceret vin med en god og vedvarende frugtsmag. | Hvidt kød, kalve og svinekød Chateaubriand Rødt kød Kalvekotelet Krydret karry retter Mild ost Grillet laks Pizza Krydrede kødboller Stegt oksekød Ost – feks. gorgonzola Pastaretter |
Merlot: Kaapzicht Anura Mont Rochelle Rose Garden Mischa |
Pinotage |
Stor krop med modne sorte bær, mange aromaer og behagelig aromatiske dufte. Kraftig palette med behagelige tanniner og stor frugt koncentration. Aromaer af bløde røde bærnuancer, blommer og solbær, bløde tanniner, tobak, chokolade og anis. En mørk og fyldig vin, der klistrer til glasset og oser af charme. Vinen har en varm og mørkerød farve samt en stor aroma af mineraler og fed frugt. |
Rødt kød Chateaubriand Store bøffer Lam Barbecue med kød Stærke oste Kød cassaroles Ragout Vildt Svinefillet i sennepssauce Stegt kylling – kold/varm Carpaccio Oksehaler og osso bucco Oste souffles Boobotie Fondue Glaseret skinke Cremede pastaretter Charcuteri |
Pinotage: Kaapzicht Steytler Anura Allee Bleue Louisenhof McGregor |
Tinta Barocca | Vinen udviser sig tør og en blommeagtig smag og i næsen dufter den af peber. Vinen er produceret på 25 årige gamle vinstokke. Druen kommer oprindeligt fra Portugal. En meget mørkerød farve med stor duft og smag af modne rode bær, som udvikler sig kraftigt i munden. Vine er kompleks med bløde men også kraftige tanniner som sikre en behagelig eftersmag. |
And Rødt kød Røget kød Kød cassaroles Svampe retter og gerne grillede Kalvekød Fuglevildt Kraftige oste |
Louisenhof: Tinta Barocca |
Sangiovese | Det er en vin med flot intensrubinrød farve samt en kompleks bouquet. Det er en utrolig fyldig vin med kraftig, men samtidig blød og rund frugtsmag samt en lang og behagelig eftersmag.Aromaer af solbær, hindbær og kirsebær, karamel, ristedekaffebønner og kakao og sorte oliven og tobak. | Pastaretter Lette kødretter, feks. kalvekød Milde oste Tærter Kraftige gryderetter Rødt kød Pastaretter Retter med oksehaler Stegt lam med rosmarin Oste, gerne tørre italienske |
Anura: Sangiovese |
Grenache | En inciterende kombination af frugter med inciterende krydderduft, som behager næsen. Paletten starter med en dejlig duft af kirsebær, blåbær samt moden frugt som breder sig ud over tungen og mundhulen og med en afslutning af flødekaramel og pebermynte. |
Asiatisk mad Chateaubriand Svinekød med stærke krydderier Ost Stegt kalve- og oksekød Vildt |
Anura: Grenache |
Pinot Noir | Bløde røde bærnuancer, blommer og solbær, tobak, chokolade og anis og bløde og elegante tanniner. En let kølighed klæder vinen. | Andesteg Al mad hvor Bourgogne kan drikkes Risotto Stegt okse- og kalvekød Chateaubriand Skinke og pateer |
Pinot Noir: Boplass Sparkling Anura Rose Garden |
Petit Verdot |
Denne drue anvendes normalt kun som tilsætning i meget lille volumen, når de store Bordeaux’er produceres. Vinen er meget kraftig og intensiv med stor aroma. Dette er en vin med en kraftig karakter med en velstruktureret og kompleks bouquet af blomster og moden frugt med et strejf af lakrids og peber, delikat krydret smag af solbær og kirsebær med en fantastisk dybde, samt en koncentreret og velafbalanceret eftersmag.Vinen er en dejlig anderledes smagsoplevelse. Kombineret med jordagtige mineraler samt bløde og behagelige tanniner. |
Dansk vintermad Vildt Stegt og grillet kød Retter med oksehaler Stegt lam med rosmarin |
Anura: Petit Verdot |
Blend af: Cabernet Sauvignon Merlot |
Dette giver en mørk og fyldig vin, der klistrer til glasset og oser af charme. Vinen har en varm og mørkerød farve samt har en stor aroma af mineraler og fed frugt, De bløde tanniner og en lang eftersmag af modne og sorte bær. Aromaer af intens bærsmag, chokolade, solbær og blødetanniner. | Andebryst fra grillen Modne oste, ikke for stærke Gryderetter med intensive krydderier Retter med oksehaler Stegt okse- og kalvekød Stegt lam med rosmarin Pastaretter Al julemad, flæskesteg og and |
Kaapzicht: BIN3 Allee Bleue: Cabernet/Merlot Anura: Legato |
Blend af: Cabernet Sauvignon Shiraz |
Vinen har en fin og elegant Cabernet smag, og er rig på frugt og bløde tanniner og med en lang og overbevisende eftersmag som kommer fra Shiraz druen som skaber en flot struktur. Vinen er rig på frugt og bløde tanniner og eftersmagen er lang og overbevisende. Rubinrød med let rustrødt skær. Elegant vin med en levende og robust krop. Vinen har en smuk dybrød farve. Let,elegant, solvarm og blød smag med kaskader af frugtnuancer. Aromaer af frugter, brombær. | Dansk vinterkøkken Stegt svine- og kalvekød Lam Grillet eller stegt oksekød Pizza Pastaretter Ost Et glas vin i køkkenet |
Kaapzicht: Estate Red Rose Garden: Maya’s Red |
Blend af: Cabernet Sauvignon Merlot Shiraz Grenache |
Dette er en elegant og velstruktureret vin, med intensive aromaindikation af cedertræ, mokkachokolade, røde bær, rosenblade og samtidig fløjlsagtig med nuancer af moden frugt. | Stegt kalve og oksekød Chateaubriand Asiatisk mad, gerne spicy Vildt Gode og gerne kraftige oste |
Allee Bleue: Premier Blend eller L’Amour Toujours |
Blend af: Cabernet Sauvignon Merlot Pinotage Shiraz |
Vinen er rig på frugt og bløde tanniner og eftersmagen er lang og overbevisende. Rubinrød med let rustrødt skær. Elegant vin med en levende og robust krop. Vinen har en smuk dybrød farve. Let, elegant, solvarm og blød smag med kaskader af frugtnuancer. Aromaer af frugter, brombær. | Dansk vinterkøkken Modne oste, ikke for stærke Gryderetter med intensive krydderier Retter med oksehaler Stegt okse- og kalvekød Pastaretter Al julemad, flæskesteg og and |
Mont Rochelle: Alchemy |
Blend af: Shiraz Mourvédre |
Vinen er blended af Shiraz druen og den spanske nationaldrue Mouvedre, hvilket giver en fantastisk vin. Vinen udstråler af sol. Den har en meget stor aroma og en kompleks bouquet af både peber og solbær samt bløde dufte af forskellige frugter meget smagsfuld og en god balance.Vinen fremtræder endvidere med gode tanniner samt giver en lang og behagelig fylde. Det er en rigtig “saftbombe” med stor frugtsødme, potens og charme. Tør, men meget blød og uden nævneværdig garvesyre. Ganske fyldig. En let kølighed klæder vinen. Aromaer af røde bærnuancer, blommer og solbær, elegante bløde tanniner samt lidt tobak, anis og chokolade. | Asiatisk mad Vildt Svinekød med stærke krydderier Stegt kalve og oksekød Kraftige oste |
Anura: Syrah/ Mourvédre |
Blend af: Pinotage Cabernet Sauvignon Merlot |
Dette giver en mørk og fyldig vin, der klistrer til glasset og oser af charme. Vinen har en varm og mørkerød farve samt har en stor aroma af mineraler og fed frugt, De bløde tanniner og en lang eftersmag af modne og sorte bær, afspejler med stor tydelighed druernes kvaliteter. Aromaer af intens bærsmag, snert af lakrids, solbær og bløde tanniner. |
Bøffer og fuglevildt Andebryst fra grillen Chateaubriand Modne oste, ikke for stærke Gryderetter med intensive krydderier Lammeryg med rosmarin og stegte kartofler Retter med oksehaler Stegt okse- og kalvekød Stegt lam med rosmarin Pastaretter Al julemad, flæskesteg og and |
Kaapzicht: BIN3 Celebration60 Steytler: Vision |
Blend af: Shiraz Mourvédre Grenache
|
Vinen er lavet som Chateneuf De Pape i sammensætning, og er en blanding af Cote De Rhone vin samt den spanske nationaldrue. Aromatisk vin med duft af kogte frugter samt krydderier med peber og en rig mundfuld af eg og tørrede bær med flødekarameller som afslutning. Aromaer med varme røde bær, peber, eg, men bløde tanniner, tørrede bær og fløde karamel | Stegt okse- og kalvekød Stegt lam med rosmarin Pastaretter Italienske oste gerne tørre Kalvekød som speciale |
Anura: Maestro |
Blend af: Cabernet Merlot Shiraz Pinotage Grenache |
Dette er en dejlig og velstruktureret vin, med intensive aromaindikation af cedertræ, lakrids, chokolade, røde bær og samtidig fløjlsagtig med nuancer af moden frugt. | Dansk vinterkøkken Modne oste, ikke for stærke Gryderetter med intensive krydderier Retter med oksehaler Stegt okse- og kalvekød Pastaretter Al julemad, flæskesteg og and |
Allee Bleue: Starlette Rouge |
Blend af: Nebbiolo Grenache Mourvédre Viognier |
Dette er en unik blended vin som er valgt med stor omhu med tønder i kælderen. Der er eksperimenteret med den meget temperatur følsomme Nebbiolo drue og brugt en druesammensætning som ikke findes andre steder i verden. Dette giver en lettere stil af vin med aromaer af friske blomster, kirsebær, røde modne bær samt en behagelig appelsin duft. Aroma paletten er behagelig og elegant og eftersmagen er stor. Endvidere kommer der en lille smule vanille, bløde tanniner og kanel samt god syre og balance i eftersmagen. |
Kylling Tun Laks Salater Pastaretter Italienske oste gerne tørre Kalvekød |
Anura: La Traviata |
Hanepoot Jerepigo | En top dessertvin på en anderledes og ældste nationaldrue viser sig som en meget flot vin, der slår andre vine i denne klasse. Smagen starter tørt med fine frugtnuancer og udvikler sig i den federe retning med flere bærnuancer. En sød og anderledes dessertvin, der kan holde sig i køleskab mange måneder efter åbning. Fremstår som en rig, sødmefuld og mineralpræget bouquet, meget karakterfuld og fyldig og intens smag. Aromaer affrugtstruttende nektarin, vanille og melon. | Aperitif Hælde det over desserter m/flødeis Desserter med vaniljeis Drikkes iskoldt foran pejsen |
Kaapzicht: Hanepoot Jerepigo |
Cape Poxx Tinta Barocca |
Drikken har lavt sukkerindhold kombineret med en større alkohol balance, og dette giver en dejlig smagsoplevelse som kan anvendes til mange formål. Let afkølet er den ikke sæson afhængig og kan med stor fornøjelse også nydes om sommeren. Forskæring med 100 % lagret brandy. |
Afkølet i sommermånederne, i gode venners lag Peberbeuf, hvor endvidere bundfaldet kan anvendes til saucen Varme desserter med is Flamberede pandekager og frugter Aperitif Kraftige oste Nødder |
Louisenhof: Cape Poxx Boplass: Cape Vintage Boplass: Cape Vintage Reserve |