Beskrivelse
Tempranillo er plantet stort set over hele Spanien, dog under mange forskellige synonymer. Dens højborg er Rioja og Ribera del Duero. Det opnås bland andet i Ribera del Duero og Toro, som hører under regionen Castilla y León. Her laves nogle af de bedste vine i 800 meters højde, hvor dagen er varm, men nætterne væsentligt koldere. Tempranillo er for mange indbegrebet af spansk rødvin, ikke mindst udødeliggjort igennem Rioja vinenes indtog fra 1980’erne og frem.
Også i de oversøiske lande har taget Tempranillo til sig og det i en sådan grad, at sorten er blevet 10-20 dobbelt i Australien og i Sydafrika.
Og det er egentligt ikke så underligt, for Tempranillo karakteristika passer perfekt til de oversøiske ganer: mørk, fyldig, lavt syreindhold og milde tanniner – næsten en beskrivelse af en klassisk New World vin.
Og det er egentligt ikke så underligt, for Tempranillo karakteristika passer perfekt til de oversøiske ganer: mørk, fyldig, lavt syreindhold og milde tanniner – næsten en beskrivelse af en klassisk New World vin.
Dernæst er Tempranillo som skabt til fadlagring på nye egefade, som kun booster alle parametrene yderligere.
Awards
⭐⭐⭐⭐⭐ 94/100 points Tim Atkin
⭐⭐⭐⭐⭐ Guld på Michelangelo International Awards
⭐⭐⭐⭐⭐ Guld på Veritas
Bouquet
Levende, ungdommelige lilla nuancer i glasset.
En rig, moden og fyldig udtryk for denne traditionelle spanske sort. Et rigt, modent og fyldigt udtryk for denne traditionelle spanske sort. Fuld, rig indgang på ganen med en vidunderlig balance mellem mørke frugter, ristet eg og glat tanninstruktur.
Aromaer af moden blomme, sorte bær, behagelig eg og karamel giver en kompleks næse. Dejlige tanniner, Blåbær, Blomme, Brombær, Kanel, Karamel, Læder, mørke frugter, Svesker.
Terroir & Viticulture
Dette er et tempereret og mest køligt område med gennemsnitlige februar (modningstrin) temperaturer på 24-30 °C.
Jorden er jern rige med grus of skifer på meget forvitret, blød jord beliggende på 200-300 m højde og omgivet af Table Mountains sandsten bjerge i højder på omkring 500-1.000 meter.
Vinfremstilling
Druerne er plukket i hånden og derefter sorteret før knusning. Gæret i åbne rustfri tanke med regelmæssige punch downs og pumpeovers for at maksimere smag og farveekstraktion fra skindene. Druerne blev knust, destalkeret og tilladt 3 dage kold blød. Gæringen tog i alt 14 dage ved en gennemsnitlig temperatur på 24 °C med regelmæssige fire pumpeovers.
Malolaktisk gæring påbegyndt på skindene og udblødning varede 12 dage, så blev vinen blev presset, lov til at bosætte sig og færdig malolaktisk gæring i tank.
Vinen blev derefter martret til tønde, hvor det tilbragte 18 måneder er 90% fransk eg og 10% amerikansk, hvoraf 25% var nyt.
Land: | Sydafrika |
Vinområde: | Simonsberg-Paarl |
Producent: | Anura Wine Estate |
Vintype: | Rødvin - enkeltdrue |
Labelnavn: | Anura Tempranillo 2019 |
Årgang: | 2019 |
Druebase: | Tempranillo |
Gæring: | Malolaktisk gæring |
Lagring: | Egetræstønder |
Holdbarhed: | Vinen smager fremragende i dag og vil udvikle sig positivt 10 år frem. |
Bouquet: | |
|
|
Gastronomi: | |
|
Antal pr. colli: | 6 flasker | |
Bedømmelse af årgangen: | ||
Vinifikation: | Serveringstemperatur: 14 - 18°C | |
Alkohol: | 14,5% | |
Syre: | 5,4 gr. pr. liter | |
Restsukker: | 3,5 gr. pr. liter |
Alle priser er angivet ekskl. dansk moms