Beskrivelse
Efter høst, sortering og afkøling blev druerne knust og en kold blød gjort i 4 dage ved 7 °C. Efter podning med en udvalgt gær stamme, punch downs startede intenst for kun 4 dage. Dette sikrer en smidig og glat Pinotage. Den færdige vin gennemgik malolaktisk gæring i tønden og yderligere modning i 16 måneder før blanding og aftapning.
Af de anvendte tønder var 50% nye og resten 2. og 3. påfyldning. Vi bruger også 5 % amerikansk eg i denne vin.
Hvis du vil have noget helt fantastisk, så slå til!
Awards
⭐⭐⭐⭐⭐ 91/100 points Tim Atkin
⭐⭐⭐⭐⭐ Guld på Michelangelo International Awards
⭐⭐⭐⭐⭐ London Abraham Perold Trophy for Best Pinotage
⭐⭐⭐⭐⭐ Gold on International Wine & Spirits Competition
⭐⭐⭐⭐⭐ 92/100, Concours Mondial, Brussels May ‘Gold, Terroir Awards National Trophy for Best Pinotage
⭐⭐⭐⭐⭐ John Platter Wine Guide 4 1/2 Stars
Bouquet
Rig, aromatisk næse, komplimenteret af frodige, saftige frugter. En fløjlsagtig gane med fremtrædende noter af sorte og røde bær, med krydrede undertoner af kanel.
Tæt frugt, en integreret tilstedeværelse af træ og god balance gør dette til en af de mest eftertragtede vine i Allée Bleue stabil.
Foreslåede mad bindinger omfatter grillet rødt kød, især rigere nedskæringer som rib eye eller okseklump. Vidunderligt parret med solide tomatbaserede retter og gryderetter. Modne oste og blues med søde konserves og nødder komplimenterer også de modne blommesmag i vores Pinotage Reserve.
Kokken foreslår
Foreslåede mad bindinger omfatter grillet rødt kød, især rigere nedskæringer som rib eye eller okseklump. Vidunderligt parret med solide tomatbaserede retter og gryderetter. Modne oste og blues med søde konserves og nødder komplimenterer også de modne blommesmage. Vinen er ideel til Springbok Loin eller Beef Wellington med en bærjuice og glaserede grøntsager.
Kommentarer
Rig, aromatisk næse, komplimenteret af frodige, saftige frugter. En fløjlsagtig gane med fremtrædende noter af sorte og røde bær, med krydrede undertoner af kanel.
Tæt frugt, en integreret tilstedeværelse af træ og god balance gør dette til en af de mest eftertragtede vine i Allée Bleue stabil.
Foreslåede mad bindinger omfatter grillet rødt kød, især rigere nedskæringer som rib eye eller okseklump. Vidunderligt parret med solide tomatbaserede retter og gryderetter. Modne oste og blues med søde konserves og nødder komplimenterer også de modne blommesmag i vores Pinotage Reserve.
Land: | Sydafrika |
Vinområde: | Franschoek, Piekenierskloof |
Producent: | Allee Bleue |
Vintype: | Rødvin - enkeltdrue |
Labelnavn: | Allee Bleue Pinotage, 2019 |
Årgang: | 2019 |
Druebase: | 98% Pinotage, 2% Viognier |
Gæring: | Malolaktisk gæring |
Lagring: | Egetræstønder |
Holdbarhed: | Vinen smager fremragende i dag og vil udvikle sig positivt 10 år frem. |
Bouquet: | |
|
|
Gastronomi: | |
|
Antal pr. colli: | 6 flasker | |
Bedømmelse af årgangen: | ||
Vinifikation: | Serveringstemperatur: 14 - 18°C | |
Alkohol: | 14,2% | |
Syre: | 5,7 g/l | |
Restsukker: | 2,1 gr. pr. liter |
Alle priser er angivet ekskl. dansk moms
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.