Vi ejer alle én eller flere, mere eller mindre smukke og funktionelle vinkarafler, og fælles for os alle er, at vi aldrig bruger dem!
Dette er ret beset en stor fejl, idet faktisk alle vine har godt at et “kunstigt åndedræt”.
Find derfor karaflerne frem fra skabet (uanset udseende) og hæld vinen på karaffel før brug.
Dette eliminerer også den megen snak om det rette åbningstidspunkt for vin.
Denne snak kan og bør tage sin ende med brugen af vinkarafler, idet vinen “ånder” langt bedre ved omhældningen på karaffel end ved at blive åbnet 1-2 timer før brug, som mange ligegyldige bagetiketter foreskriver!
Og hvor meget skal en vin i grunden forventes at kunne ilte gennem en lille, snæver flaskehals?
Iøvrigt kan nævnes, at mange vine fra den nye verden er klare til servering, når flaskerne åbnes, da disse vine typisk er meget vellagrede fra vinmagernes side inden de eksporteres og derfor en drikkeklare.
For disse vine anbefales i stedet for anvendelse af karafel, at hælde vinen i glas med stor overflade, så de iltes på denne måde.