Beskrivelse
Ganen er forfriskende med en finkornet tannin, der tilføjer vægt til mellempallen. En saftig, men elegant vin med god koncentration.
Vinen er blended med 94% Shiraz, 4% Mourvedre og 2% Viognier
Her er hvorfor jeg vil kalde den en perfekt, gave-vin:
Denne vin er leveret i en tung flaske, med enkel og smuk etiket, og kan drikkes nu, men vil vinde yderligere finesse, hvis man lader den ligge et års tid eller 10.
Med en samlet årlig produktion på 9.000 flasker, vil den for de fleste være en nyhed, og selvom man har hørt om den, har kun få smagt den før
Og man er ikke et sekund i tvivl om at man har fat i en rigtig god vin, i duften, i farven, gardinerne i glasset, behagelig rund i munden, og alligevel med disciplinerede tanniner som gør den god til mad.
Hvis du vil have noget helt fantastisk, så slå til!
Awards
⭐⭐⭐⭐⭐ 5 stars in the John Platter Wine Guide
⭐⭐⭐⭐⭐ Gold Medal, IWSC, London
⭐⭐⭐⭐⭐ 95 points, eRobertParker.com
⭐⭐⭐⭐⭐ 94 points, Michael Franz, Wine Review Online
⭐⭐⭐⭐⭐ 95 points, Tim Atkin SA Report
Bouquet
En klar medium rubinfarve. En næse med medium intensitet, der starter med violer, der udvikler sig til solbær og Bramble. Vinen er ungdommelig, men har et strejf af krydderi fra friskknust sort peber og lakrids. Ganen er forfriskende med en finkornet tannin, der tilføjer vægt til mellempallen. En saftig, men elegant vin med god koncentration.
Et elegant eksempel på denne ædle sort, der viser lag af modne solbær, røde bær, morbær og kirsebær smag med antydninger af cedertræ og valnødder.
En afbalanceret vin med masser af frugt og fine noter af krydderi og tobak i ganen.
Egetræet bidrager med en krydret, meget smagfuld, cigarkasse karakter til vinene midten gane og finish.
Kokken foreslår
Vinens elegance gør den til en superalsidig med din madparring, men rødt kød, and, strudsfilet og vildt skiller sig ud. Også gerne Wienerschnitzel, Gullasch, Bløde oste, Gorgonzola. Også perfekt med en varm ild og godt selskab.
I kælderen
Før druerne gik videre til tanke i rustfrit stål, blev de sorteret tre gange og transporteret uden pumpe ind i gæringsbeholderne.
En kombination af gammeldags vinfremstillingsteknikker med moderne teknologi tager sig af at skabe vores unikke håndlavede vin.
I vingården
Vinstokkene blev plantet i 2001 på Tukulu, Kroonstad, Klapmuts, Witfontein jord 18 km fra havet.
Druer blev håndplukket.
Modning
18 måneder i 300 og 500-liters franske egetræsfade, 15% første fylde og resten i ældre tønder.
Høstet februar til medio marts 2018
Flaskepåfyldning 4. februar 2020
Store vine fremstilles i vinmarkerne
Baseret på resultaterne fra udtømmende tests og omhyggelig registrering af vejrmønstre blev gården opdelt i 23 halv hektar blokke.
Terroir dikterede, at Shiraz skulle være den foretrukne sort med en hektar, hver af Viognier, Rousanne og Mourvèdre til blandingsformål.
Tamboerskloof Viognier og Tamboerskloof Katharien Syrah Rosé er begge efterfølgende blevet meget eftertragtede og meget roste vine.
Hver halv hektar blok forvaltes som en separat enhed. Således plejes druerne fra hver enhed, vandes, høstes, knuses, gæres og modnes i træ separat.
Først på tidspunktet for blandingen vil vinproducenten beslutte, hvilken vin der skal være en byggesten til at udgøre Tamboerskloof-vinene.
Hemmeligheden bag Kleinood-vinene ligger i omfattende overvågning hele året for at garantere absolut opmærksomhed på detaljer og et fuldt bæredygtigt økosystem i vinmarkerne.
Plukning på det helt rigtige tidspunkt sikres ved regelmæssigt at udvælge druer i vinmarkerne fra starten af veraison og derefter håndplukke hver blok i overensstemmelse hermed, inden druerne bringes til kælderen i små plukkekasser.
Vingården, en undersøgelse i enkelhed, kombinerer den strukturelle og teknologiske ekspertise hos ejer-designer Gerard i en smart kombination af højteknologi og tradition.
Det var designet til at arbejde meget blødt med druerne og den mest flexibility muligt. Fine vine kræver flexibility og tid.
Ved ankomsten til vingården sorteres bundterne i hånden på et sorteringsbord. Bærene sorteres derefter i hånden på et separat bord efter afstilkning.
De knuses derefter i en satellittank, der elektronisk løftes op til tagniveau, suspenderes og rulles fra en overliggende bjælke til fermentoren, der er øremærket til at modtage den pågældende blok.
Kælderen huser 19 forskellige fermentorer, som gør det muligt for flexibilitet at fermentere de forskellige partier druer i tanke i korrekt størrelse.
Den ‘fritdrevne’ vin trækkes i tønder fra fermentorerne, mens de fermenterede skind skrabes i hånden i en kurv til presning i den nyeste kurvpresse.
Malolaktisk gæring sker i tank eller et udvalg af franske 500l mediumristede, stramme kornede egetræsfade.
Fugtigheden i tøndemodningsrummet styres af computer for at sikre optimal fugtighed for modningsprocessen og har fire forskellige temperaturzoner kontrolleret for at lette malolaktisk gæring og kold modning.
Vinen blandes og efterlades derefter i blandingstankene i mindst tre måneder, så de forskellige komponenter kan ‘gifte sig’, integrere og udvikle den ønskede kompleksitet, rundhed og elegance.
Tamboerskloof Syrah modnes i flasken ved en temperatur på 14 til 15 grader celsius i mindst to år før frigivelse på markedet
Land: | Sydafrika |
Vinområde: | Stellenbosch |
Producent: | Tamboerskloof |
Vintype: | Rødvin - enkeltdrue |
Labelnavn: | Tamboerskloof Shiraz 2019 |
Årgang: | 2019 |
Druebase: | 95% Shiraz, 4% Mourvedre og 1% Viognier |
Gæring: | Malolaktisk gæring |
Lagring: | Egetræstønder |
Holdbarhed: | Vinen smager fremragende i dag og vil udvikle sig positivt +15 år frem. |
Bouquet: | |
|
|
Gastronomi: | |
|
Antal pr. colli: | 6 flasker | |
Bedømmelse af årgangen: | ||
Vinifikation: | Serveringstemperatur: 14 - 18°C | |
Alkohol: | 14,6% | |
Syre: | 5,7 gr. pr. liter | |
Restsukker: | 2,7 gr. pr. liter |
Alle priser er angivet ekskl. dansk moms