slider_shop

Tamboerskloof John Spicer, 2017

469,00 DKK ex. moms

586,25 DKK inkl. moms
Ved 12 stk / 460,00 DKK ex. moms Ved 12 stk / 575,00 DKK inkl. moms

100% Shiraz fra blok 7(deres topvine) og har en medium rubinfarve.
På næsen blåbær dominerer vilde brombær og cassis, efterfulgt af charmerende blomsternoter af violer og fynboer understøttet af kirsebær.
Det afsluttes med krydderier, sort peber og salvie. Indgangen er ungdommelig med en utrolig generøs midterste gane med masser af tekstur og frisk surhedsgrad.
Opfølgningen af frugt fra næse til gane er fremragende. En kraftfuld finish, stor eg integration med læder og tobak noter

Varenummer (SKU): TA-17-239 Varekategorier: , , ,

Beskrivelse

John Spicer Syrah violette rubinfarve giver en god indikation af, hvad man kan forvente af den spektakulære årgang 2017.
100% Shiraz fra blok 7(deres topvine) og har en medium rubinfarve.
På næsen den intense mørke frugt, kirsebær og solbær efterfulgt af charmerende violer og krydderi. Denne komplekse vin, selv i denne unge alder, udtrykker den integrerede franske eg meget godt med noter af tobak og frisk læder.
Opfølgningen af frugt fra næse til gane er fremragende. En kraftfuld finish, stor eg integration med læder og tobak noter.
En stærkt, elegant vin.
Årgangen har en medium rubinfarve. På næsen blåbær dominerer vilde brombær og cassis, efterfulgt af charmerende blomsternoter af violer og fynboer understøttet af kirsebær. Det afsluttes med krydderier, sort peber og salvie. Indgangen er ungdommelig med en utrolig generøs midterste gane med masser af tekstur og frisk surhedsgrad.
Det har en udpræget generøs midterste gane, masser af tekstur og frisk surhedsgrad til at bære frugt fra næse igennem på ganen.
En kraftfuld finish, stor eg integration med læder og tobak noter, en bemærkelsesværdig vin, hvis tilgang og finish er harmonisk.
Denne vin er leveret i en tung flaske, med enkel og smuk designet etiket og i smuk 6 stk trækasse, og kan drikkes nu, men vil vinde yderligere finesse, hvis man lader den ligge et års tid eller 10.

Med en samlet årlig produktion på 4.000 flasker, vil den for de fleste være en nyhed, og selvom man har hørt om den, har kun få smagt den før. Vi er heldige at kunne få 10 *6 flasker
Og man er ikke et sekund i tvivl om at man har fat i en rigtig god vin, i duften, i farven, gardinerne i glasset, behagelig rund i munden, og alligevel med disciplinerede tanniner som gør den god til mad.

Hvis du vil have noget helt fantastisk, så slå til!

Awards
⭐⭐⭐⭐⭐ 94/100 points – JM Wine Spectator
⭐⭐⭐⭐⭐ 96/100 points – Tim Atkin, SA Report
⭐⭐⭐⭐⭐ 94/100 points – Neal Martin, Wine Advocate
⭐⭐⭐⭐⭐ 96/100 points – Robert Parker
⭐⭐⭐⭐⭐ 18/20 points – RH, Jancis Robinson
⭐⭐⭐⭐⭐ Guld – International Wine & Spirit Competition (UK)

 

Bouquet
Et elegant eksempel på denne ædle sort, der viser lag af modne solbær, røde bær, morbær og kirsebær smag med antydninger af cedertræ og valnødder.
En afbalanceret vin med masser af frugt og fine noter af krydderi, Anis, Bløde tanniner, Mørk chokolade og tobak i ganen. Egetræet bidrager med en krydret, meget smagfuld, cigarkasse karakter til vinene midten gane og finish.

Kokken foreslår
Vinen passer godt sammen med rødt kød og vildt smagt til med urter, bærcoulis eller røgede krydderier samt sødere retter med svinekød, and eller krydrede asiatiske retter ledsaget af blommesaucer og godt selskab.

I kælderen
Druer blev håndsorteret tre gange, før de gik ind i rustfrit stål fermentere, hvor en kombination af State of the art vingård teknologi og gammeldags vinfremstilling teknikker tage sig af at designe denne unikke, håndlavede vin.
Høstet 14. marts 2017
Flaskepåfyldning 7. februar 2019

Alder på vinstokke
2001. Druerne håndplukkes fra en udvalgt del af en enkelt vingårdsblok, håndsorteres tre gange, inden de går i gæringsmaskiner i rustfrit stål, hvor en kombination af avanceret vingårdsteknologi og gammeldags vinfremstillingsteknikker tager sig af at designe denne unikke, håndlavede vin og gæres ved 24,5 i 14 dage.

I vingården
Kun bedste kvalitet franske egetræsfade anvendes på Kleinood.
Det er en del af Kleinood filosofi at tillade vinen at ældes i flaske i yderligere to år, før de frigives til markedet.
18 måneder på 300 liter franske egetræsfade 15% først, 35% andet og 50% tredje fyld.

I år fejrer vi Kleinoods 21-års fødselsdag.
Kleinood handler ikke kun om vin, men samtidig handler det aldrig ikke om vin…
På grund af vores vindyrkningsfilosofi er de 10 hektar Kleinood-vinmarker blevet opdelt i 23 små blokke i henhold til variationerne i jordbundsforhold og mikroklimaer på gården.
Hver blok har sit eget unikke mikro-terroir og opdrættes i overensstemmelse hermed.
Vingården er designet med små tanke til at rumme hver lille blok.
Vinene fra blokkene modnes separat på franske egetræsfade og smages blindt separat efter 18 måneder.
Efter et par år indså vi, at en bestemt blok med Syrah-druer (blok 7) kom ud øverst med hver blindsmagning.
Vi “borede” derefter vinavlet ind i blokken for at prøve at afgøre, hvorfor den var så unik.
Vi fandt ud af, at denne blok gav os de mindste bær på bundterne af alle de andre blokke år efter år. Mindre bær resulterer i større saftintensitet.
Bærene var også meget løse på flokken, hvilket førte til optimal sollysindtrængning på alle bær, hvilket resulterede i stor frugtudvikling i hele flokken.
Vi fandt ud af, at denne blok gav os det laveste udbytte af druer (tons pr. Hektar) af alle vores vingårdsblokke på Kleinood.
Endnu en gang betyder lave udbytter større intensitet, fordi vinstokkene skal arbejde så meget hårdere.
Vi gravede en række dybe prøvehuller i blokken og fandt ud af, at de små kampesten, der var tydelige på jordoverfladen, var konstante i hele hullernes dybde.
Dette ligner meget jordbunden i Rhône-dalen i Frankrig.
Overfladestenene spiller en stor rolle i druernes modningsproces. Kleinood ligger tæt på havet, og aftenerne er meget seje.
Overfladestenene opvarmes i løbet af dagen og fortsætter med at udstråle varme til bundterne hele natten, hvilket reducerer temperaturstød og resulterer i en jævn modningsproces.

For at fejre vores kommende alder, lancerer vi den syvende årgang af vores flagskib Tamboerskloof John Spicer Syrah på en måde, vi aldrig har udforsket før.
Vinene fra blokkene modnes separat i franske egetræsfade og smages blinde separat efter 18 måneder.
Næsen udvikler sig med medium, men udtalt intensitet, der viser ren moden blomme, maraschino kirsebær, blandet krydderi, cedertræ, rød og sort bærfrugt og hvid peber. viser stor dybde af smag, elegant struktur, faste, kornede tanniner. Årgangen 2016 var unik på mange måder. Regnen i vækstsæsonen var omkring 50% af den gennemsnitlige nedbør på Kleinood, den gennemsnitlige druebær størrelse var omkring 20% mindre end gennemsnittet for blokken, udbyttet var omkring 15% lavere end gennemsnittet

“Grunden til at gøre John Spicer Syrah er udelukkende baseret på den fremragende og unikke karakter af vin produceret af denne vingård blok år efter år – ønsker at holde det fra hinanden som det ultimative udtryk for vores terroir og støtte filosofien om, at store vine er lavet i vingården.”
Tamboerskloof John Spicer Syrah 2016 er en velstruktureret og afbalanceret, mørk skarlagen-rød farvet Syrah med magenta fælg og dyb intensitet.
Næsen udvikler sig med medium, men udtalt intensitet, der viser ren moden blomme, maraschino kirsebær, blandet krydderi, cedertræ, rød og sort bærfrugt og hvid peber.
Aromaerne er godt understøttet på ganen fyldt med komplekse tørre krydderier, cassis, garrigue, blomme og morbær bevarer, kødfulde smag og slutter med en tør hvid peber finish.

John Spicer 2016 viser stor dybde af smag, elegant struktur, faste, kornede tanniner og medium plus krop.
Den er klar til at drikke, men har potentiale til yderligere flaskemodning i minimum 10 år

Årgangen 2016 var unik på mange måder.
Regnen i vækstsæsonen var omkring 50% af den gennemsnitlige nedbør på Kleinood, den gennemsnitlige druebær størrelse var omkring 20% mindre end gennemsnittet for blokken, udbyttet var omkring 15% lavere end gennemsnittet for blokken – hvilket gør dette til en meget speciel vin.

Land: Sydafrika
Vinområde: Stellenbosch
Producent: Tamboerskloof
Vintype: Rødvin - enkeltdrue
Labelnavn: John Spicer
Årgang: 2017
Druebase: 100% Shiraz
Gæring: Malolaktisk gæring
Lagring: Egetræstønder
Holdbarhed: Vinen smager fremragende i dag og vil udvikle sig positivt +15 år frem.
Bouquet:
  • Anis
  • Cedertræ
  • Kirsebær
  • Krydderier
  • Mørk chokolade
  • Røde bær
  • Solbær
  • Valnødder
Gastronomi:
  • Asiatiske retter
  • Retter med svinekød
  • Rødt kød
 
Antal pr. colli: 6 flasker
Bedømmelse af årgangen: vinglasvinglasvinglasvinglasvinglas
Vinifikation:
Alkohol: 14,66%
Syre: 5,5 gr. pr. liter
Restsukker: 2,3 gr. pr. liter
 
Alle priser er angivet ekskl. dansk moms

Yderligere information

Vægt 7.50 kg
Størrelse 32 × 25 cm
Land

Sydafrika

Vinområde

Stellenbosch

Producent

Vintype

Labelnavn

Årgang

2017

Drue

Syrah

Druebase

Gæring

Lagring

Holdbarhed

Antal pr. colli

Bedømmelse

Alkohol %

Syre

Restsukker

Awards

, , , ,

Bouquet

, , , , , , ,

Kokken foreslår

, ,

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Tamboerskloof John Spicer, 2017”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *