Beskrivelse
Det er et Lance projekt som han startede i 2008 og denne vin har været en succes siden da. Han vælger hvert år fra specielle parceller de druer som han mener passer til årgangen og kvaliteten.
I år han valgt følgende blend med 40% Pinotage, 30% Syrah og 30% Cabernet Sauvignon.
Alle druer høstet i hånden og derefter kølet ned til 2-4C, før de destemmed og knust i åben top gæring tanke.
Kold gennemblødning i tanken i 2 dage, før gæringen kan blev startet for maksimal ekstraktion.
Gæringen er temperaturstyret, og punch downs udføres på tankene fire gange om dagen.
Vinen bruger yderligere tre uger på skindene efter gæringen for yderligere smagsudvikling.
Efter at være blevet presset vinen går gennem malolaktisk gæring i tønde.
Pinotage blev lagret i nye 225L amerikanske egetræsfade i 18 måneder.
Syrah- og Cabernet-komponenterne blev begge lagret i franske egetræsfade, 33% nye og resten ligeligt fordelt i 2. og 3. År i 225L tønder i 18 måneder.
Awards
⭐⭐⭐⭐⭐ 95/100 points Tim Atkin
⭐⭐⭐⭐⭐ Guld på Michelangelo International Awards
⭐⭐⭐⭐⭐ Guld på Veritas
ABSA Top-5, bedste blend med Pinotage
Bouquet
En koncentreret kompleks vin med smag af røde kirsebær, parfumeret cigarrøg og lag af mørk chokolade.
Vinen er fuld, rig og velafbalanceret på midten ganen og slutter af med en dvælende mørk frugt eftersmag.
Land: | Sydafrika |
Vinområde: | Simonsberg-Paarl |
Producent: | Anura Wine Estate |
Vintype: | Rødvin - blended |
Labelnavn: | Anura Cape Cuvee Signature, 2017 |
Årgang: | 2017 |
Druebase: | Pinotage, Syrah og Cabernet Sauvignon |
Gæring: | Malolaktisk gæring |
Lagring: | Egetræstønder |
Holdbarhed: | Vinen smager fremragende i dag og vil udvikle sig positivt 10 år frem. |
Bouquet: | |
Gastronomi: | |
|
Antal pr. colli: | 6 flasker | |
Bedømmelse af årgangen: | ||
Vinifikation: | ||
Alkohol: | 15,0% | |
Syre: | 6,0 gr. pr. liter | |
Restsukker: | 3,2 gr. pr. liter |
Alle priser er angivet ekskl. dansk moms