Beskrivelse
En vinproducents udvalg af de tre bedste tønder, new French Oak, modnedes i 16 måneder, før de blev aftappet ufiltreret og uraffineret. Denne vin vil blive yderligere forbedret, hvis dekanteret 30 minutter før drikke, men kan kældres i mindst 7 til år.
Al vinen blev lagret i nye egetræsfade i 16 måneder.
40% amerikansk og 60% fransk eg først fylder.
Hvis du vil have noget helt fantastisk, så slå til!
Awards
⭐⭐⭐⭐⭐ Guld på Michelangelo International Awards
⭐⭐⭐⭐⭐ London Abraham Perold Trophy for Best Pinotage
⭐⭐⭐⭐⭐ Gold on International Wine & Spirits Competition
⭐⭐⭐⭐⭐ 93/100, Concours Mondial, Brussels May ‘Gold, Terroir Awards National Trophy for Best Pinotage
⭐⭐⭐⭐⭐ John Platter Wine Guide 4 1/2 Stars
Bouquet
Rig, aromatisk næse, komplimenteret af frodige, saftige frugter. En fløjlsagtig gane med fremtrædende noter af sorte og røde bær, med krydrede undertoner af kanel
Kokken foreslår
Foreslåede mad bindinger omfatter grillet rødt kød, især rigere nedskæringer som rib eye eller okseklump. Vidunderligt parret med solide tomatbaserede retter og gryderetter. Modne oste og blues med søde konserves og nødder komplimenterer også de modne blommesmag
Kommentarer
Rig, aromatisk næse, komplimenteret af frodige, saftige frugter. En fløjlsagtig gane med fremtrædende noter af sorte og røde bær, med krydrede undertoner af kanel.
Druer er plantet på en nordvestlig skråning med et stort potentiale, medium struktur gulbrun jordtype. Alt blev håndplukkede midt i februar. Gæring indledt i 500l open-top egetræsfade med 20% af den samlede knusning naturligt og balancen med kommerciel gær. Pumpeovers og manuelle punch downs med regelmæssige intervaller blev udført under gæringen for at maksimere ekstraktionen af smag. Vin presset tidligt fra skind, forlader en højere RS, i alle nye 225l amerikansk eg og franske egetræsfade, hvor gæring ville finish.
Piekenierskloof uudpodet bush vin Pinotage plantet i 1976. En rigtig god start på at gøre et fantastisk eksempel på kultivaren.
Druer blev høstet, håndsorteret og derefter knust. 4 dage kold blød og derefter podet før regelmæssige punch downs. Presset og lige til tønde. Efter modning i 16 måneder blev de tre bedste tønder valgt til at gøre denne udgivelse.
Tæt frugt, en integreret tilstedeværelse af træ og god balance gør dette til en af de mest eftertragtede vine fra vingården.
Land: | Sydafrika |
Vinområde: | Piekenierskloof |
Producent: | Allee Bleue |
Vintype: | Rødvin - enkeltdrue |
Labelnavn: | Allee Bleue Pinotage Black Serie, 2018 |
Årgang: | 2018 |
Druebase: | 100% Pinotage |
Gæring: | Malolaktisk gæring |
Lagring: | Egetræstønder |
Holdbarhed: | Vinen smager fremragende i dag og vil udvikle sig positivt 10 år frem. |
Bouquet: | |
|
|
Gastronomi: | |
|
Antal pr. colli: | 6 flasker | |
Bedømmelse af årgangen: | ||
Vinifikation: | Serveringstemperatur: 14 - 18°C | |
Alkohol: | 14,1% | |
Syre: | 6,1 gr. pr. liter | |
Restsukker: | 2,3 gr. pr. liter |
Alle priser er angivet ekskl. dansk moms
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.