Nyheder 2011 – Generelle nyheder

Rasmus Kofoed verdensmester for kokke

Vi vil gerne have lov til at glæde os sammen med Rasmus Kofoed. Onsdag den 26. januar 2011 vil gå over i historien.

Hvem havde for bare 5 år siden turde sætte penge på, at verdens bedste kok og verdens bedste restaurant skulle befinde sig i København på samme tid?

Efter otte års passioneret fight og ukuelig stræben efter det klareste udtryk på tallerkenen, lykkedes det for Rasmus Kofoed at overbevise dommerne i den prestigefyldte og traditionsrige kokkekonkurrence Bocuse d’Or.

Rasmus forvandlede de skotske råvarer til så subtile og spektakulære gourmet kreationer, at ingen var i tvivl om, at det var ham, der skulle belønnes med konkurrencens fornemste pris.

Den nordiske succes kom i hus, da et kvarter tidligere var Rasmus’ værste konkurrent, norske Gunnar Hvarnes, blevet kaldt frem for at modtage bronzestatuetten og kort efter havnede sølvstatuetten hos svenske Tommy Myllymäki.

Det var derfor også en overvældende nordisk triumf, da Rasmus Kofoed endelig kunne løfte guldstatuetten og lade sig hylde, mens de medbragte “Copenhagen Drummers” sørgede for en ekstra festlig indramning.

Noma igen “The Best Restaurant in the World”

Næsten 500 gange har René Redzepi og hele hans internationale hold været til eksamen ude i det gamle pakhus på Christianshavn.
Hver eneste dag har der været udsolgt, og hver eneste dag er holdets anstrengelser blevet mødt med begejstring, behørig forbløffelse og også indimellem med forundring, når enkelte af de op mod 20 indslag, som menuen er sammensat af, har bevæget sig hinsides den enkelte gæsts komfortzone.

Anmeldelserne har været overvældende. Respekten fra kollegaerne har været til at få øje på, og det var sikkert med en mere end almindelig god mavefornemmelse, at René og 10 af holdkammeraterne tog til London for at deltage i denne gastronomiske pendant til Oscaruddelingen.

Showet var langt i hænderne på en enestående velforberedt vært, der formåede at omgøre en simpel nedtælling fra 50 til 1 til en varm, medrivende og spontan hyldest til de 50 bedste chefs.
Præcis klokken 22.30 var nedtællingen ved vejs ende. Og det var en kendsgerning, at Noma endnu engang havde modtaget flest nomineringer fra de 837 særligt udpegede dommere, der udgør bedømmelsesudvalgene i de 27 regionale komiteer, og en tydeligt berørt René Redzepi og hans medbragte vikinger kunne entrere scenen for at lade sig hylde af kollegaerne og konkurrenterne.

Betydningen af at Noma i endnu et år skal præstere som “The S.Pellegrino Best Restaurant in the World” er ikke kun en national stolthed, men også blevet en attraktion for havnerundfarten på linje med den lille havfrue.

TOP 10 restauranter in the World

Plads Bevægelse Restaurant Land
1 Noma Denmark
2 Op 2 El Celler De Can Roca Spain
3 Op 2 Mugaritz Spain
4 Op 2 Osteria Francescana Italy
5 Ned 2 The Fat Duck England
6 Op 1 Alinea USA
7 Op 11 D.O.M Brazil
8 Op 1 Arzak Spain
9 Op 2 Le Chateaubriand France
10 Per Se USA