Nyheder 2010 – Generelle nyheder

15.06.2010

Tillykke Rasmus

Mens nationens udelte opmærksomhed er rettet mod fodbold VM i Sydafrika, satte Rasmus Koefoed sig godt til rette ude på verdens bedste restaurant Noma for endelig at slappe af, mens restauranten opvartede ham med prikkende Champagne og masser af hyldest.

Det var EM i kokkekunst og sejren i den prestigefyldte Bocuse d’Or, der blev fejret.

Efter hundredvis af timers forberedelser, som på alle måder matchede dem det danske VM landshold har været igennem, efter en 3. plads i 2005, og en 2. plads i 2007, lykkedes det endelig for Rasmus at stryge helt til tops og hive endnu et trofæ hjem til dansk gastronomi.

Bocuse d’Or handler om at præsentere en forret og en hovedret.
Begge retter skal først anrettes på fad og præsenteres for det tusindtallige og meget entusiastiske publikum og siden tallerkenserveres for det 10 mand høje dommerpanel.

I år gjaldt det først en norsk helleflynder, som Rasmus anrettede med bl.a. ristet brødkrumme, stegte morkler, purløgs- og ramsløgsblomster.
Derpå fulgte en schweizisk kalv, som Rasmus stegte med skagenskinke og rullede i bl.a. citrontimian, tørrede tyttebær og puffet spæk, inden herlighederne blev serveret for dommerne.

Rasmus Koefoed har nu papir på, at han er en af vore ypperste ambassadører for det nye nordiske køkken, som er på vej ud i Europa.

27.04.2010

Noma er verdens bedste restaurant

Den danske restaurant Noma er netop blevet kåret til verdens bedste restaurant af det anerkendte London Restaurant Magazine. Her hjælper 806 gastronomer, kokke og medanmeldere fra 26 regioner med at kåre vinderen.

Man har aldrig før set en dansk restaurant på førstepladsen i London Restaurant Magazine.
Den spanske restaurant El Bulli har været på førstepladsen de sidste fire år. Den blev i år nr. 2, og den engelske The Fat Duck nr. 3.

I gourmet restauranten Nomas køkken kommer smagen og inspirationen fra den nordiske natur, og chefkok René Redzepis bagvedliggende idé om, hvordan et nytænkt nordisk gourmetkøkken skal udformes, slår så rent og klart igennem i alle detaljer, at det har betaget den ganske verden.

Noma har, som eneste danske restaurant, fået tildelt to Michelin stjerner og ligger altså nu på en flot førsteplads på listen over de 50 bedste restauranter i verden.
I Danmark fik den hæderspris som landets bedste restaurant i 2008.

Noma blev etableret i 2003 i det gamle nordatlantiske pakhus med det for øje at give nordisk mad et nyt gastronomisk løft.
Pakhuset, Nordatlantens Brygge, blev bygget i 1767 til opmagasinering af varer, som skibene fra den Kongelige Grønlandske Handel sejlede ind: tørfisk, sælskind og hvalkød.

Nomas udgangspunkt var blandt andet, at ejerne gerne ville have en restaurant, som afspejlede bygningens historie.

I dag har chefkokkens banebrydende stil og ihærdighed sammen med en fælles vilje blandt medarbejderne til at få det til at lykkes, ført til restaurantens imponerende succes.

Noma har med sin fuldstændig rendyrkede nordiske gastronomi virkelig været med til at rette den gastronomiske verdens opmærksomhed mod Norden.