Bovlei – Kvalitetsvine til at nyde

Bovlei Cellar ligger i Wellington (Wellington ligger ved bredden af floden Kromme ved foden af Groenberg-bjerget i en herlig dal kun 45 minutters kørsel fra Cape Town.
Ved foden af den majestætiske Hawekwa bjergkæde, er en vidunderlig vin juvel placeret. Mod øst er de majestætiske Hawequa Mountains som stiger stejlt fra sletterne som en massiv gateway til det afrikanske kontinent. Disse rolige monolitter våger over en dal, der er helt bogstaveligt hjemstedet for Sydafrikanske vinstokke – næsten 90% af landets vinstokke dyrkes i vin planteskoler (stokkieskwekerye), før de transporteres andre steder til plantning.) lige under den fantastiske Hawekwa-bjergkæde
Dens navn afslører en stor del af sin opskrift på succes, fordi det er helt sikkert tilfældet, at hemmeligheden ligger i jorden – og at forskellen ligger i dalen.
Ja, Bovlei Vinkælder, eller Boven Valley Vinkælder, som det plejede at være kendt, ved udmærket, hvordan man kan forkæle vin, elsker med frugten af sin arbejdskraft fra sin dal! Men hvordan kunne den så gøre noget andet?
Siden kælderen blev grundlagt i 1907, har det mange gange produceret herlighed i denne region – en region, der virkelig kan kaldes ikke kun “vugge sydafrikanske vinindustri”. Bovlei har 32 medlemmer og producerer i gennemsnit 8.000 tons om året.

Regionen er kendt som “vugge for sydafrikansk vinindustri”, og det blev også nomineret til “Top vinområde”
I sine mere end 103 års eksistens har der kun været 8 formænd og efterkommere af de oprindelige familier, der stadig arbejder i bestyrelsen eller stadig er medlemmer af kælderen.
Dens evne til at bruge klassiske vinfremstilling færdigheder, kombineret med moderne, innovative teknikker til at producere vine af fremragende kvalitet og dvælende minder, er kernen i Bovlei prisbelønnede røde og hvide vine.

Bovlei vinkælder er en imponerende bygning designet i det traditionelle Chevron mønster.
På begge sider, næsten så langt øjet kan se, er vinmarker skrånende ned i Waggonmaker’s Valley (Le Val du Charron, navngivet af de franske huguenotter, der bosatte sig her i begyndelsen af 1800-tallet).
I dag er området kendt som Wellington, kendt for sin spektakulære natur, sin tørrede frugtindustri og dens superlative vine og Bovlei Winery får sine druer fra hovedsageligt tre områder: Agter-Groenberg, Bovlei og Leeuwrivier og de tre områder har varm jord afgørende for produktionen af kvalitets druer til fremstilling af fuld tør rød og sød vine og kølig jord til kvalitet hvidvin.
Her mellem januar og april leveres omkring 10.000 tons druer fra 73 gårde i området og producerer 22 vine.
Vinsorter som Sauvignon Blanc, Bukettraube og Weisser Riesling kommer fra de kølige dale Bovlei og Leeurivier (Lion River, engang det naturlige domæne for løver og antiloper), en fremragende Chardonnay, en typisk Riesling og en tør, græsklædt Sauvignon Blanc samt en medium sød Gewürztraminer og en særlig sen høst lavet af fuldmodne druer samt den dejlige vin Muscat D’Alexandrie, har også vist sig at være ekstremt populær, enten som aperitif, dessertvin eller til at drikke efter middagen. Cabernet Sauvignon og Merlot, Pinotage og Shiraz dyrkes i den varme jord i de nordlige skråninger af Agter-Groenberg og dele af Bovlei og Leeuwrivier områder Dette skyldes det faktum, at den grove, sandede jord i området optimal varme tidligt om foråret og de unge vinstokke altid strejke godt.

Mange vine har vundet mange guld- og sølvmedaljer lokalt og er også blevet tildelt et udvalg af internationale medaljer i anerkendelse af kvaliteten og karakteren af Bovlei vine.
Bovlei producerer New World Vine med en klar sydafrikansk identitet. I dag eksporteres vine til Storbritannien, EU, det nordamerikanske kontinent, Afrika og Fjernøsten.
De lokale og internationale markedstendenser overvåges for at sikre, at der plantes egnede sorter til fremtidig vækst.
Dette er alt sammen en del af filosofien om omsorg – fra jord til drue, fra druen til vinen til den kræsne vinelsker – verden over.

Bovlei Cellar

Bovlei Cellar blev etableret i 1907 og er den næstældste kooperative vingård i Sydafrika.
De vinproducerende medlemmer, leverer ca. 9.000 tons druer til Bovlei om året.
Hver af disse gårde, der bidrager druer til fremstilling af Bovlei fremragende vine, har sit egen særlige mikroklima og jordtyper. Vinstokkene trives på den krystalklare og forurenede luft i regionen.

For en rolig og afslappet atmosfære, fremragende vin og lækker mad, skal du besøge Bovlei Cellars
Denne vingård er virkelig udsøgt og har meget at tilbyde sine gæster. Kom og sidde i vores komfortable smagsrum og prøve det brede udvalg af vine, der tilbydes fra sine specielt udvalgte, håndlavede Shiraz, Cabernet Sauvignon og Shiraz / Mourvèdre blanding til den meget berømte Hundredårsdag, Livsstil, Thomas Kipling og Mad Hatter valg.
Mens her er det absolut værd at bo for en bid at spise, du er i for en gastronomisk godbid med de velsmagende hjemmelavede lækkerier til rådighed, der vil provokere dine smagsløg.

Wellington Wines

Vinene er drevet af en simpel struktur i produktion og modning af ekstraordinære kvalitetsvine ´der er tro mod oprindelse, og hver deler en unik historie om mennesker, sted og historie.

Historie

Wellington vinregionen i Sydafrika er hjemsted for 80% af de vinplanteskoler, der leverer den sydafrikanske vinindustri med podet, phylloxera-resistente grundstamme.
Deres slogan, “Wellington Wines – hvor vine fødes” fejrer selve jorden, der vokser og nærer industriens og deres egen vinstokke.

Wellington Wines (PTY) Ltd blev etableret i 01.04.2013, da de tre kældre, Wellington Co-operative, Bovlei Co-operative og Wamakersvalley Wines, fusionerede.
Men historien går tilbage til 1906 og 1907, hvor Wellington Co-operative Winery og Bovlei Co-operative blev etableret henholdsvis.
Wamakersvalley Wines blev grundlagt i 1941, og det var resultater og passion for vin og for væksten i Wellington Wine industrien, at de tre kældre delte, der førte til fusionen.
I dag fortsætter de med at bygge videre på arven og visionen om deres grundlæggere i at skabe vine af ekspertise.
56 medlemmer på tværs af Wellington og tilstødende områder i Swartland, Riebeek, Hermon og Paarl, arbejder tæt sammen med vinproducenter og viticulturister, for at sikre, at kun de bedste druer dyrkes og hånd-udvalgt for deres fremragende kvalitet.

Jorden

Wellington vinregionen ligger langs den indre grænse af kystvinregionen, omkredset af Paarl til sydvest og Swartland mod nordvest.
Området er indrammet af Groenberg-, Hawekwa- og Limietberg-bjergkæderne og har en række skråninger og dale i forskellige højder og aspekter.
Jorden ligger 200 meter over havets overflade, og drager fordel af fugtige vinde, der ofte flyder ned ad bjergskråningerne samt køling ned vinmarkerne på selv den varmeste dag.
De små dale skaber lommer med unikke mikroklimaer med varierende sol- og vindeksponering.
De fleste vinmarker ligger ved foden af Hawekwa- og Groenberg-bjergene, hvor de blomstrer langs bredden af Kromme-floden.
Vejret er typisk Middelhavet med kolde og våde vintre, og varme og tørre somre med tilstrækkelig nedbør. Den lejlighedsvise sne på de høje bjergtoppe reducerer nattetemperaturerne for rigelige druehvileperioder.
Jordtyperne er forskellige med fremragende vand- og næringsstofophobning og består for det meste af forvitret granit, alluvial og skiferjord.
Vinmarker er indrettede at tillade så meget sollys eksponering, mens lommerne på gamle tørland med bush vinstokke leverer lave udbytter med små bær med koncentrerede aromaer.

Kældermester Francois Van Niekerk

Kældermester, Francois van Niekerk, tror på løbende at lære, stille spørgsmål og være nysgerrig.
Selv om Francois først studerede skovbrug, før han gik i gang med vinavl og ønologi og senere færdiggøre en MBA, har naturen været i centrum for alle hans livs beslutninger.
Francois voksede op i Jeffreys Bay, kystbyen i Eastern Cape berømt for verdensklasse surfing, og mens han studerede på Saasveld Forestry College i George, blev fascineret af vinfremstilling gennem sin værelseskammerat familie engagement i branchen.
Han tilbragte en sæson på Slanghoek Cellar og samme år vovede sig til Californien for at fuldføre en høst i Amerika.
Han var hooked, og det følgende år, blev indskrevet på Elsenburg College for at studere vinfremstilling. Hans beslutning om at fuldføre sin MBA var drevet af hans tørst efter større indsigt.
Kældre skal være bæredygtige både i, hvordan de gør deres vin og omsorg for deres folk, men også økonomisk og da industrien er konkurrencedygtig, skal kældre være fokuseret på at øge andelen af markedet.
Med dette i tankerne ønskede Francois at uddybe og udvide sin indsigt med unikke egenskaber, der ville være uvurderlige, når han stod over for det udfordrende miljø med at lave og sælge vin.
Han bliver aldrig træt af kombinationen af lige dele kreativitet, videnskab og lidenskab, at vinfremstilling fremkalder.
Ikke to høster er lige, og han får energi hvert år, da naturen udfordrer og strækker branchen.
Han er overbevist tilhænger af, at naturen er den bedste guide, når det kommer til vinavl – at vide, hvilke sorter passer, som skråninger, jord og højder bedst – han svælger i den frugtbare jord, hvorfra Wellington Wines høster deres druer og kreativitet i at producere mindeværdige vine tro mod oprindelse.

Nyheder

Showstopping øjeblik for La Cave på Veritas og Platter

La Cave

Det har været et imponerende år for deres La Cave udvalg af vine regerende i prisuddelingen på alle de store vinkonkurrencer!
På 2021 Platters sydafrikanske Wine Guide fik serien 4 1 / 2 stjerner og fem 4 stjerner, og på de seneste Veritas Wine Awards, et Dobbeltguld, fire guld.
Vinmager Francois van Niekerk udtaler, at denne følelse henrykker som en underdrivelse. “Vi er ret målløse over, hvor anerkendte og prisbelønnede vores vine er blevet. Især La Cave-serien, vores flagskib og vores mest dyrebare.
Serien hylder de tidlige år af vinfremstilling, når vine blev opbevaret i huler under modning og den nylige opdagelse af en række huler under vores helt egen kælder.” “Druerne til vinene er omhyggeligt håndplukkede fra de allerbedste vingårdsblokke og håndteres forsigtigt i kælderen.
Vinene er lavet med struktur, balance og kompleksitet i tankerne, og aldersdygtigheden af disse vine er tydelige i at opnå priser for lodrette årgange, et fremragende bevis på terroir af Wellington Wine Valley.

Ikke mindre end tre trofæer til vores vine!

I en storslået udstilling af ekspertise har vores vinproducenter har gjort os stolte at opnå tre trofæer på 2020 SA Young Wine Show præsenteret af SA National Wine Show Association (SANWSA) i samarbejde med Agri-Expo.
I en unik situation deler vi det prestigefyldte Pietman Hugo Trophy med Robertson Winery. Trofæet gives til vingården, der scorer de højeste samlede point for sine bedste fem vine, og da vi sluttede head to head, deler vi stolt prisen med dem.
Derudover opnåede vi Burgoyne Trophy for SA Champion Shiraz og Dr. AI Perold Trophy for SA Champion Pinotage og i betragtning af konkurrencen tiltrak 900 vine fra 75 vingårde, vores hjerter er fyldt med stolthed!
Vinmager Francois van Niekerk siger, at han er ydmyg over trofæerne og roser sine holds hårde arbejde.
“Vin er bestemt ikke lavet i isolation!
Det tager bogstaveligt talt en hel landsby og masser af lidenskab, venlighed, engagement og en sans for humor.
Kollektiv viden er altafgørende med nogle af vores drue landmænd og deres høst hold tredje generation leverandører af ekstraordinære kvalitet druer.
I vores kælder opfordrer vi til innovation og kreativitet, og energien i vores unge vinfremstillingsteam er et bevis på de vine, vi producerer her.
Det er hårdt arbejde og nogle gange enormt udfordrende, men når du elsker, hvad du gør, smagning, at den endelige vin, især når det er prydet med et par medaljer, er så meget desto mere givende!”

Wellington Vine ærer drue producenter

Op til 2020-høsten tildelte Wellington Wines deres bedste drueproducenter for konsekvent at levere fremragende kvalitetsdruer hele året. Francois Pienaar, administrerende direktør for Wellington Wines sagde, at uden lidenskab og hårdt arbejde af drueproducenter, succes og kvalitet af deres vine ville ikke være muligt.

“Vores forpligtelse til at producere den højeste kvalitet og mest udtryksfulde vine er hjørnestenen i enhver beslutning, vi træffer.
Vi mener virkelig, at vores terroir sammen med engagement fra vores producenter, levere ekstraordinære vine, vintage efter årgang.
Respekt for jorden og opretholdelse af integriteten af vores jord har altid været en af grundpillerne i vores brand.”
“Tildelingen af vores producenter blev indledt i 2010, da Wamakersvallei Wynkelder og Wellington Koöperatiewe Wynkelder slog sig sammen, og i de sidste ni år har vi erkendt og givet tak til vores topproducenter, nogle, der har forsynet os med druer i tre generationer.
De deler vores vision, og vi er stolte af at være deres partner i Wellington Wines succeshistorie.”
De 56 producentmedlemmer arbejder tæt sammen med Wellington Wines’ vinproducenter og viticulturister hele året for at sikre, at kun de bedste druer dyrkes og håndtegnes for deres fremragende kvalitet.
Et stringent sæt kriterier udvælger hvert år de bedste producenter i forskellige kategorier, hvilket hvert år inspirerer til en sund konkurrence mellem drueavlere.

Resultaterne:

• Bedste vingård blok – Nic Ciolli (Voor-Groenberg) Pinotage Blok 26 på gården Vondeling
• Bedste kvalitet hvide druer – Behne Boerdery (Perdeskoen) Chenin Blanc Block 23 på gården Oude Woning, De Fortuin & Nietgedacht
• Bedste kvalitet røde druer: MW Malan (Voor Groenberg) Blok A1 Merlot på gården Nabygelegen
• Årets producer – Attie Brink Family Trust (Hexberg) på gården Hexberg

De mange forskellige Wellington Vine Pinotage og Pinotage-blanding vine – som nævnt i denne artikel er tilgængelige direkte fra Wellington Vine Bovlei Cellar ved foden af Bains Kloof Pass i Wellington

Vi forhandler følgende vine

Pinotage

Smag den og nyd hvordan en anderledes Pinotage kan smage.
Produktion kun 24.000 flasker
Druerne er håndplukkede og efter gæring er mosten færdigmodnet på franske egetønder i 12 måneder.
Vinen dufter: Bouqueten er kompleks med nuancer af både røde og mørke bær, blommer, lidt lakrids, passende eg og krydderi. Vinen smager: Smagen har styrke, men er samtidig ædel med perfekt balance mellem de modne frugtnuancer, blid tannin og krydderi

Pinotage

Dette er en dejlig blended vin der udviser det bedste fra både 50% Shiraz og 50% Mourvèdre. Ide til Rhône vin, og det er lykkedes særdeles godt. Produktion kun 24.000 flasker
Druerne er håndplukkede og efter gæring blev vinen færdigmodnet på franske egetønder i 12 måneder.
Vinen dufter: Bouqueten er kompleks med nuancer af både røde og mørke bær, blommer, lidt lakrids, Peber, Rosiner, Læder, Frisk tobak, passende eg og krydderi. Vinen smager: Smagen har styrke men er samtidig ædel med perfekt balance mellem de modne frugtnuancer, blid tannin og krydderi

Barbera

Druerne kommer fra området mellem Darling og Mamre og blev fermentet i tank og modnet i 300 liter tønder.
Vinen er lagret i 18 måneder. Tanninerne er behagelige i munden. Kraftige farve og struktur er intense.
Druer presses med skind på. Herefter gæring og macération (stadig med skind) i 8 dage. Vinen dufter: Rig blommekage med intensive kirsebær, en diskret duft af lakrids smart en intensive og dyb afslutning. Farven er granatrød efter lidt ældning og er karakteristisk med æteriske dufte. Vinen smager: Vinen strutter og god vinoplevelse og oser af passion. Farven er dybrød og aromaerne er komplekse som en debat i det Italienske parlament. Vinen er tør, med fuld krop og god balance.

Sangiovese

Vinen er blended med 85% Sangiovese 8% Cabernet Sauvignon og 7% Merlot. Duften bugner af mørke kirsebær, svesker og mørke bær. Der er en lille snert af chokolade og mokka. Vinen dufter: Aromaerne med dejlig frisk tanniner, behagelig duft og tør afrunding med blød eftersmag. Jupiters blod er ikke benævnet ” Sanguis Jovis” for ingenting. Vinen dufter: Let parfumeret duft af solbær og dejlige frugter kommer i næsen. Jordbær, Hindbær, Ribs, Sveske, Grannål, Lakrids, Røg, Viol, Kirsebær Vinen smager: Smagen er fyldig og kraftfuld med masser af smag af modne røde bær. God og fyldig eftersmag

Carignan

Carignan

Sydafrikansk hyldest til denne dejlige franske drue og kan bringe glædestårer frem i mange franskmænds øjne
Vinen er lagret I ældre franske egetræstønder – 2-3 år, for at komplimentere oplevelsen når vinen ruller ind I munden samt den dejlige struktur og giver en moden intensive oplevelse af klassisk nature. Vinen dufter: Delikat og kompleks i smagen, solbær, blåbær, blommer, læder og chokolade og lidt duft af kirsebær. Balanceret syre giver denne vin en frisk vinoplevelse. Vinen smager: Frisk og levende, god syre og dejlige tanniner og relaterer til Sydfrankrig med skønne og dejlige Herbes de Provence.

Malbec

Druerne er alle håndhøstede. Modnet først i 3 måneder i små 300 liters tønder og derefter i 9 måneder i 4.000 liters tønder hvor der er tilsat amerikanske og franske egetræsstave. Resultatet er lykkedes med godt træ integration. Vinen dufter: I Næsen kommer behagelige duft af solbær og blomme sammen med jordduft og svampe aromaer Ribs, Solbær, Blåbær, Svesker, Cedertræ, Lakrids, Nellike, Røg, Tobak, Rosin, Peber og cigarkasse Vinen smager: Af karakterer der intrigerer og giver oplevelsen flere dimensioner med intensive bløde dufter, elegant struktur bade I starten og afslutningen hele tiden med kraftige undertoner.

Carignan

Mourvedre

Modnet 12 måneder i små 300 liters tønder og derefter efter 4 måneder i 4.000 liters tønder hvor der er tilsat amerikanske og franske egetræsstave.
Meget omhyggelig omsorg af mosten gør at syren bevares, da Mourvèdre kan tendere til at tabe vinens friske appeal, når syren minimeres. 100% Mourvèdre vine er sjældne i Sydafrika og du vil blive overrasket over duft og smag af frugt og flere lag af krydderier. Vinen dufter: Appelsin, Tørrede frugter, Figner, Bløde tanniner, Brombær, Peber, Flødekarameller og Modne bær. Vinen smager: Farven er skøn, intensiv og intensiv rød, en lille smule behagelig bær påvirkning i ganen fra vinens elegante tanniner og samlet en dejlig oplevelse i munden kommer